vineri, 20 ianuarie 2012

Jos Piaţa Universităţii!



Diversiunea sereisto-cotrocenisto-pedelistă, aia cu toţi sunt la fel, deci fără politicieni în Piaţa Universităţii, a dat roade. În Piaţă a rămas, mândră de rezultatele ei, o mână de năuci, care se înţeleg din joi mai apoi, care prezintă mesaje incoerente şi imaginea unei turme de decervelaţi. Refuzând solidaritatea celor cu convingeri şi partizanat politic, au pierdut partida. Vor sta acolo, strigând lozinci ridicole, împuţinându-se pe zi ce trece, spre fericirea pedeleilor, care au prins glas şi au scos capul în lume. Vă puteţi închipui că a prins glas nevertebrata aia de TRU? Ei bine, da! Era faţă în faţă cu Zoe Petre, şi-i dădea lecţii, în zeflemea, la Realitatea Tv. Şi dacă vă era dor de Berceanu, ei bine, întors de pe la căşile lui spaniole, a prins şi ăsta glas.

Gata, frica a trecut, băieţii sunt din nou relaxaţi, aroganţa li se întoarce, la fel şi nesimţirea, li s-a luat ditai bolovanul de pe suflet. Nimeni din alianţă n-a dezertat, ungurii din UDMR au decis să moară urât, pe ăia din UNPR nu-i vrea nici dracu', iar minorităţile n-au nicio greaţă morală. Ele sunt discriminate pozitiv!

Imbecilitatea politică a "Pieţei Universităţii" a distrus-o a doua oară. Cum n-a schimbat nimic în 1990, n-a schimbat nimic nici acum. Atunci n-a refuzat solidaritatea partidelor istorice. Acum o refuză pe cea a partidelor din opoziţie. Ambele alegeri sunt greşite. Atunci au dat vina pentru eşec pe mineriadă, deşi Piaţa Universităţii murise din 21 mai 1990. Acum dau vina pe Jandarmiadă, deşi Piaţa e moartă din clipa în care a apărut pancarda USL egal PDL egal Aceeaşi Mizerie. Asta e situaţia! Odihnnească-se-n pace!

Jos Piaţa Universităţii!

PS: boc e la Cotroceni. Ei, şi? Îi dă băsescu un şut în cur? Ce realizează? Plecarea lui boc nu ar face decât să complice lucrurile. Cel mai probabil vor să lase lest. Adică se pune de-o remaniere. Eu pariez pe Igaş. Faptul că patru jandarmi sunt cercetaţi penal este o veste bună. Şi aş mai paria pe Nuţica. Poate pierd, poate nu...

UPDATE: hai să ne căcăm pe noi de râs! boc e la Cotroceni cu Strategia de comunicare a PDL în vremuri de zaveră! Dacă e aşa, băieţii ăştia au un tupeu cât Everestul!

6 comentarii:

Dan@Trenduri spunea...

Asta inseamna ca am avut intuit corect, nu-i asa? :-)

Constantin Gheorghe spunea...

Da, prietene! Dar nu avem de ce ne felicita. Înseamnă că suntem doar nişte optimişti mai bine informaţi. Sau poate nişte sceptici fără speranţă...

Cristian spunea...

Analiza lucidă a valorii mitingului USL de joi (sinucidere imagistică în grup), venită din partea unei persoane cu afinităţi liberale declarate, vă face o persoană simpatică foc, una care vede, în ciuda simpatiei de partid adevărul dureros în faţă. Supărarea pe Piaţa Universităţii, nu vă face aceeaşi cinste.
Românii sunt naţie latină. Ca toţi latinii, au emoţiile mai dezvoltate, uneori chiar predominante faţă de raţionament. Dacă românii se simt trădaţi în aşteptările lor de opoziţie, se vor comporta faţă de liderul politic de opoziţie (ex. Ludovic Orban) întocmai precum metresa trădată faţă de amantul bagabont.

Nu trebuie să ne contrăm cu Piaţa Universităţii, dimpotrivă. Trebuie să o sprijinim, susţinem, încuraja. Trebuie să arătăm că Piaţa este un fenomen prea preţios pentru a fi confiscat de oricine, inclusiv de Rogozanu şi toţi băsiştii mascaţi în apolitici. Trebuie sprijinită piaţa, arătând că Mungiu-Pippidi şi Rogozanu doresc deja să o confişte "în numele apolitismului". Trebuie să le arătăm că ceea ce a unit pe toţi protestatarii, din ziua 1 si ce ne uneşte pe toţi şi acum, numitorul comun, este "Jos Băsescu". Plecând de la numitorul comun "Jos Băsescu" vom continua dialogul şi ne vom impune civic punctul de vedere.

ANONIMUS spunea...

Un stat democratic fara partide nu e posibil.Doar Basescu vrea.Ce sa-i ceara demisia ca "bizoni"sunt multumiti cu urletele si scrisorici,unele simpatice.Asta ca asta ,dar am pescuit ce-a mai groaznica persoana de la manifestari ,genul" vaca de bizon".D-le daca nu-ti place un partid intra in el si lupta in interiorul sau pana ce-ti place.Voteaza cu cine vrei,dar nu scincii dupa acea ce a iesit.Partide minuscule nu intra in parlament doar daca votantii sunt putini pentruca conteaza din cati votanti la suta ,conteaza.Si foloseste-ti bine ce-i doi neuroni cand trantesti cu stampila la votare, ca din pricina ta plangem si noi nevinovati.75%voteaza cu religiozitate exact pe dos.Sper ca acum nu e o problema de ales.Sa speram ca de data asta nu greseste "bizonul"nationale ca i-o fi fost destul cu taieri si foame.

Anonim spunea...

Vă înșelați.

Antonescu (sau cine îl "coordonează", dacă mergem cu aceeași ipoteză de lucru ca a dumneavoastră) aduce... alianța civică la putere. Dacă nu l-ați văzut la Realitatea în interviu astă noapte, păstrați-vă energia, șocul va fi extrem de dur.

Știm cu toții că s-a dat firman USL-ului, dar... USL-ul e aceeași jucărie teleghidată, cu altă etichetă. Nu se află nicio diversiune sereistă în opinia respectivă, poate minoritară, doar un adevăr elementar, cel puțin pentru persoanele care nu suferă de o amnezie gravă.

cristi spunea...

Piața Universității din 1990 și asta de acum nu sunt deloc același lucru. PU 1990 era o mișcare organizată, cu un program politic clar, a unora care pretindeau că ei reprezintă adevăratul spirit al revoluției din 89. Motivațiile lor erau mai curând mitologice (neocomunism etc.) și susținerea populară slabă, sub 20%. PU 2012 e neorganizată, motivată de lucruri cât se poate de concrete, și foarte populară.

Sunt total de acord că demonstrația e pierdută dacă adoptă "toţi sunt la fel" (TSLF). Şi România e pierdută dacă poporul muşcă momeala asta. Adică dacă se lasă din nou pradă disperării, fatalismului abject pe care TSLF îl încurajează. Dar nu am văzut asta în PU: acolo sunt 4-5 lozinci răzleţe, scrise dar niciodată scandate, în direcţia asta. Din păcate TSLF a fost promovată intens şi nu numai de către băsişti (e.g. Mordechai care din fericire s-a răzgândit), aşa că e tratată ca o poziţie legitimă iar astea nu pot fi evacuate din piaţă, mai ales că jandarmii atât aşteaptă - scandal între manifestanţi. Atâta timp cât lozincile TSLF rămân neglijabile faţă de cele anti-TSLF (jos băsescu, anticipate etc.) PU 2012 nu moare.

TSLF e o metodă de a încuraja pesimismul, apatia, resemnarea, atitudinea de câine bătut a românului. Nu e singura: aroganţa, tupeul, neruşinarea, insultele băsiştilor au acelaşi rol. Nu o fac doar din nesimţire nativă, pe care o au din plin, ci şi ca trimită un mesaj: noi ne pişăm în capul vostru şi voi nu puteţi face nimic. PU 2012 i-a speriat rău pentru că promitea să schimbe asta. Încă mai poate avea succes dacă nu-i ajutăm şi noi pe băsişti cu un pesimism exagerat.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...