miercuri, 24 noiembrie 2010

Schimbarea la faţă




Pe străzile din zona unde-mi am biroul(îngheţat, că n-am fost cuminţi şi ne-au tăiat gazele!) se desfăşoară cu frenezie o schimbare la faţă a vechilor case, cumpărate de tipi cu bani, dar cu un îndoielnic gust estetic. O să prezint câteva "capodopere", începând cu asta. Nu ştiu cum vi se pare vouă, dar pe mine mă cam dor dinţii, deşi culorile nu sunt stridente, dimpotrivă. Efectul este ţipător. Ţipă a bani cu nemiluita. Inutil să vă spun că în faţa porţii era parcat un Porsche Cayenne...

9 comentarii:

Anonim spunea...

Si cand a fost construita casa, cum crezi ca arata? Crezi ca au construit-o deliberat cu peretii gri si coscoviti, patati de ploaie, cu vopseaua scorojita de pe ornamente si cu burlanele ruginite si distruse?
Ai tu cumva impresia ca acum 100, acum 1000 sau chiar acum 2000 de ani nu exista vopsea alba sau nu existau ornamente aurii?

Ia gandeste-te tu putin ca poate chiar asta e viziunea arhitectului.

Anonim spunea...

Sa nu uit si o intrebare mai intepatoare:
Tu crezi ca atunci cand au fost construite au fost facute pentru chiriasii nomenklaturisti obisnuiti sa primeasca totul moka si care nu aveau nicio treaba cu renovarea fatadelor, ca doar nu erau prosti sa plateasca din banii lor si de aia au ajuns casele im halul in care au ajuns?

Corvin spunea...

Cocalari ! http://primejdiaalbacorvin.blogspot.com/

Anonim spunea...

Este exagerat... prea mult auriu.... aveti dreptate. Pot sa imi imaginez cu usurinta cum este mobilata vila.

Eugen spunea...

Nu e propriu-zis urîtă. E oarecum ornamentată excesiv pentru o casă de locuit.

Constantin Gheorghe spunea...

Eu nu am spus că e neapărat urâtă. Dar termopane cu folie reflectorizantă albastră? Şi nu e numai asta. E vorba despre felul în care ea relaţionează cu casele din jur. Dacă tot ai bani de cheltuit, şi-ţi pasă de casa aia, ia-ţi dracului un arhitect meseriaş, care ştie carte şi înţelege despre ce este vorba. Eu la asta mă refer: la refacerea caselor după cum îi tună proprietarului.

casandra spunea...

La prima vedere am crezut ca este o manastire renovata fara gust...
Decoratiile sunt dincolo de orice simt estetic. Iar termopanele se potrivesc al naivbii de bine cu arhitectura casei!
Dar se pare ca multi oameni cu bani nu au nici educatie in acest sens, nici bunul-simt de a consulta arhitecti adevarati. Sigur, este mai bine decat sa vedem cladiri coscovite. Dar daca alternativa la degradarea fizica a cladirilor este degradarea estetica nu am obtinut mare lucru. Cel mult, "capitalistii" nostri pot sa se prezinte drept niste mocofani sadea, adica mult mai putin decat niste nouveaux riches promitatori. Pacat de banii prapaditi!

ameţitul spunea...

arată de parcă becali a ctitorit o biserică...

geomarz spunea...

Corect. Casa a fost restaurata cu picioarele de un ins care nu le are cu culorile.
Constructia este eleganta si frumoasa dar fatada o nefeiceste.
Chiar te dor dintii de culorile astea...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...