vineri, 12 noiembrie 2010

Succesuri multe la G 20



A mai fost o reuniune G 20? Nu de altceva, dar aici, la Românica, evenimentul ăsta nu mai interesează pe nimeni. Dacă nu se lasă cu vitrine sparte, capete însângerate, lupte de stradă şi cocteiluri Molotov, evenimentul nici nu există.


Acum, sincer să fiu, şi dacă ai fi vrut să toci summitul, n-ai fi avut ce toca. De vreo doi ani şi mai bine, de când a început să funcţioneze bazaconia asta, practic lipsită de legitimitate, n-a produs nimic din ce-au declarat membrii grupului că vor să facă. Obişnuita vorbărie despre viitoare "reforme structurale", despre care nici dracu nu ştie ce înseamnă, ciocniri colosale de interese, şi război de tranşee. Aşa a ajuns să fie considerat un succes acceptul Chinei de a organiza în 2011 un seminar despre reforma sistemului monetar. Uau! 


Şi atunci, de ce să nu rămânem noi în durerea noastră? Avem în trimestrul trei o scădere de 0,7% a PIB, deci suntem într-o recesiune de tip W. Din motive pe care le înţeleg parţial, le bănuiesc parţial, noi ne-am decuplat de trendurile economice la nivel regional, european şi global. Orice ar fi decis G 20, pe noi oricum nu ne priveşte direct. De altminteri, cine ne reprezintă nouă interesele acolo? Franţa, Germania, Marea Britanie, BRIC, UE? Evident, nu. De aceea deciziile Grupului, şi dacă ar fi existat, le-am fi simţit indirect, prin intermediul părţii globalizate a economiei.


De asta sunt mai interesanţi pentru jurnalişti şi public chiloţii "Ciocan" by Bote. Ura şi la gară!

Un comentariu:

geomarz spunea...

Poate intereseaza pe cineva ceva cum ar fi intentia ferma de devalorizare cu 50% a dolarului asa cum am avut placerea sa aflu direct de peste balta de la un ins care-mi trimite vesti...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...