miercuri, 24 noiembrie 2010

O ţară în fum de etnobotanice



Dacă vouă vi se pare că trăim într-o ţară în care acţiunile instituţiilor şi autorităţilor publice au măcar o fărâmă de logică, înseamnă că sunteţi clienţi fideli ai  magazinelor de etno-botanice. Ce poţi înţelege din ultimele decizii ale Curţii Constituţionale? Deci, angajarea răspunderii Guvernului pentru Legea Educaţiei este neconstituţională, dar PROCEDURA, ca atare, poate să continue! Cu alte cuvinte, CCR spune că Parlamentul trebuie să dezbată Moţiunea de Cenzură, care, evident, o să cadă, lucru care duce la adoptarea legii.


Numai că după asta urmează o nouă comicărie: atacarea ei la Curtea Constituţională, pe motiv că a fost adoptată pe o procedură declarată, în cazul Legii Educaţiei, neconstituţională. Şi va trebui să se revină la discutarea ei în Parlament. Totul este de un ridicol imens. Decizia asta a fost dată doar pentru a satisface mofturile curvelor din UDMR. UDMR a făcut cea mai mare greşeală din întrega sa existenţă, forţând adoptarea unei Legi pe care majoritatea n-o vrea. Pentru interesele lor cretine, au dat şi majorităţii româneşti o Lege tembelă, care va genera mari probleme şi insatisfacţii. Ura împotriva maghiarilor va fi ceva real, de aici încolo. Şi se va manifesta concret, nu doar în tiradele "tribunului". 


PDL o să aibă şi el parte de ura populară , aia concretă, contondentă, şi nu doar pentru Legea Educaţiei, ci şi pentru Legea Salarizării Unice din sectorul bugetar. Altă panaramă ilogică. Ce rost are să-ţi angajezi răspunderea pe o Lege pe care n-o vei pune în operă decât peste câţiva ani. Până atunci se vor da legi speciale în fiecare an. Care legi au un singur scop: să menţină foarte jos puterea de cumpărare a angajaţilor statului. 


Da, dar asta nu are nicio logică, dacă ne gândim la ce spunea tot azi Isărescu, altul care a dat-o pe etno-botanice de la o vreme.  Trec peste mizeria aia cu "românii sunt vinovaţi de îndatorarea ţării, că au cumpărat în prostie frigidere şi maşini de spălat"( citatul exact e ăsta: "La intrebarea cine a indatorat Romania, trebuie sa avem in vedere acest lucru, care nu este de neglijat. Bancile au ademenit populatia, dar sunt intermediari. Nu s-au imprumutat ele ca sa indatoreze Romania, s-au imprumutat romanii. Intra si cei care au acum frigidere etc. O sa vedeti cat de mult s-a dotat Romania cu frigidere, masini de spalat si asa mai departe"). Dar dacă e o criză a datoriilor private, i se pare cea mai inteligentă măsură reducerea drastică a puterii de cumpărare a populaţie, pentru ca aceasta să nu-şi poată plăti datoriile către bănci, şi ca atare nici acestea să nu poată plăti datoriile private? Ce logică este asta?


Sau, şi mai grav: dacă e lichiditate în exces pe piaţă, de ce trebuie să fie şi mai multă, prin reducerea RMO, când băncile nu mai dau credite, cum zic ele, decât după ce se revine la creşterea economică? Păi, cum să pornească din nou creşterea, fără creditare?


Şi dacă la nivelul ăsta lipsa de logică este la ea acasă, de ce ar fi altcumva bizonul mediu românesc? La urma-urmei, ce ne trebuie logică? Pentru nişte fiinţe înzestrate doar cu instincte, logica nu are cum exista. Instinctul nu are nevoie de logică, pentru a se manifesta. Dar cu instinctul nu ajungem nicăieri. dovadă rahatul în care ne scăldăm, şi care ni se pare normalitatea, de vreme ce nu facem nimic să ieşim din el.

3 comentarii:

clerc spunea...

De fapt, e simplu: problema se poate rezolva prin alegeri (anticipate sau nu). N-are decît să treacă legea învăţămîntului aşa cum vrea liricul Marko. După alegeri, cînd UDMR-ul va sta frumos în banca opoziţiei, aşa precum merită acest partid de căcat etnic, legea va fi reformulată pe codul noii majorităţi PSD-PNL. E o problemă de timp. Problema mea este: atunci, în acea epocă, fiscul va fi obiectiv, adică sîngeros cu finlandezii, ori ba? Orice anchetă normală poate generea Damascuri şi orgasme remarcabile printre norvegienii de Românica... Şi ce-o să mai rîdem, băi, fraţilor, şi ce discriminare va fi atuncea... of, of, of!

Ștefan A. spunea...

E lichiditate mare pe piata ca sa aiba statul de unde sa imprumute bani . Adica BNR ajuta indirect guvernul . Care a devenit cel mai important client a bancilor din Romania . Fie ca vorbim de imprumuturi in lei sau valuta .

Shadow spunea...

Dle Gheorghe

BNR are o mare vina. Pt ca a permis bancilor sa dea credite cu buletinul.

Asta s-a realizat odata prin scaderea "plafonului" garantiilor bancare la nivele foarte mici (a eliberat bani pt creditare) si a doua prin faptul ca nu au facut absolut nimic pt crearea bazei nationale de "credite"(treaba directa a bancii nationale) pt persoane fizice ca acestea sa nu se poata indatora la nivele peste castigul lor lunar - "cosul existential".

Asa si bancile ar fi putut consulta aceasta baza de date inainte de a accepta creditele. Centralizatorul de credite exista in toate economiile dezvoltate. La francezi de exemplu nu poti sa iei credite (in cascada) care sa depaseasca o treime din venitul lunar al "familiei".

De vina sunt mereu altii.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...