marți, 13 iulie 2010

Stahanoviştii se întoarce!




Clipă, stai, opreste-ţi zborul!

Se prăvale compresorul!

Şi tot muntele tăcea,

Compresorul când cădea!"

Nu, n-am luat-o razna, deşi aş avea toate motivele să mă urc pe pereţi! Pur şi simplu vă introduc în atmosfera literaturii proletcultiste. Chestia de mai sus îi aparţine lui Dan Deşliu. Pe mine poezeaua asta m-a sărit: mi-am făcut şcoala şi liceul în perioada "liberalizării", şi altele au fost cărţile mele de căpătâi: anglo-saxonii în materie de roman, şi apoi sud-americanii, poezie mai puţin, că sunt un tip prozaic, şi minunata revistă "Secolul 20".

Aşa că m-a cam luat cu frig pe şira spinării citind pe Ziare.com: "Nea Sandu şi "specialiştii" clientelari". Este o piesă de rezistenţă a jurnalisticii neo-proletcultiste, care se cere savurată pe îndelete. Nu de altceva, dar trebuie să vă obişnuiţi cu gustul.

PS: e drept că idioţii au deschis ecluzele, dar nu pentru că erau proşti le ţineau închise, ci pentru că dacă le deschideau, făceau prăpăd în zona adiacentă. Ceea ce s-a şi întâmplat, la Cernavodă, pentru că specialiştii n-au avut puterea să zică nu unor politruci. Acum se pune batista pe ţambal, dar cineva trebuie să plătească. 

Oricum, e bine! Stahanoviştii se întoarce!  

3 comentarii:

andrei gheorghe spunea...

n-am prins continuarea. ce s-a intamplat dupa ce au deschis ecluzele?

Constantin Gheorghe spunea...

Păi, de unde crezi că s-a inundat partea veche a oraşului Cernavodă? Plus că sunt şi alte probleme acolo, inclusiv cu pânza freatică. Dar asta e, e vorba de România...

ama spunea...

Să plătească, la Românica !!!
Pe ce lume trăiţi, domnilor !!!
La Românica numai se fură, de plătit oalele sparte nu le plăteşte nimeni şi m ai ales cei care le-au spart...
Dan Deşliu, cel proletcultist... Cum vine asta cu prăvălirea compresorului !?
Este de bine sau de rău ? Că mie-mi sună cam a rău.
Am păţit-o o dată cînd s-a prăvălit compresorul de la congelator în 1992. Şi tare a fost rău anul acela...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...