vineri, 23 iulie 2010

Scâncete de mâţe chioare



Ce spunea domnul Cristian Preda, eurodeputat PDL, cu ocazia nominalizării lui Laszlo Tokes pentru funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului european? "Ca vicepreşedinte al Parlamentului European, Tokes poate deveni şi un simbol al reconcilierii româno-maghiare, într-o Europă a toleranţei şi a deschiderii." A dracului reconciliere, cu secui chemaţi să-şi revendice autonomia pe criterii etnice în stradă!

Cât de prost să fii să crezi că Tokes este porumbelul păcii? Hai să nu ne mai ferim de cuvinte: dacă în 20 de ani n-ai înţeles cine este Tokes şi ce joacă el, eşti prost. Punct. Iar dacă ai înţeles, şi scrii ce-ai scris pentru că ai sarcină de partid, atunci esti jiogodie. Caz în care prostia te face onorabil!

Numai că domnul Cristian Preda perseverează nu în prostie, ci în jigodism, şi crede că poate face uitat sprijinul acordat lui Tokes printr-o postare vag ironică pe blogul său: "Orice apropiere între Kosovo, Catalonia și Transilvania contrazice chiar decizia Curții de la Haga. E păcat că Laszlo Tokes nu a citit respectiva decizie înainte de a chema secuimea în stradă. S-ar fi economisit astfel câteva patimi naționaliste. Pe căldura de afară, orice exagerare topește bruma de energie care nu a fost încă distrusă de criză." Ceva de genul: "Circulaţi! Nu-i nimic de văzut!"

Din păcate decizia Curţii de la Haga spune că ORICE secesiune pe criterii etnice este legitimă, de vreme ce nu încalcă nicio prevedere a dreptului internaţional. Să reamintim cum a început conflictul din Kosovo? Nu naţionalismul sârb se află la originea conflictului, ci naţionalismul albanez. Reacţia sârbilor a fost legitimă, în anii 80, când au redus prerogativele autonomiei kosovarilor. Acolo se produsese un proces de curăţare etnică, similar celui din secuime: şi sârbii, şi ţiganii, şi alţii din republicile iugoslave au fost forţaţi să plece din zonă, inclusiv pentru că erau obligaţi să ştie albaneza pentru a ocupa funcţii publice.

Să mai spun că UCK a fost la început organizaţie teroristă, după care americanii şi occidentalii au integrat-o în planul lor de distrugere a Serbiei? Că au cauţionat un conflict interetnic, intervenind de partea kosovarilor, fără girul comunităţii internaţionale? Că decizia de a recompensa o organizaţie teroristă şi o parte dintr-un război etnic este o monstruozitate?

A nu se înţelege că-i aplaud pe sârbi. Departe de mine gândul. În fosta Iugoslavie NIMENi nu-i inocent! Toţi s-au purtat ca nişte animale: sârbi, croaţi, musulmani, kosovari! Dar din motive absolut ignobile americanii şi occidentalii decid să recompenseze unele dintre animale, pentru că aşa cer interesele lor, în loc să-i pedepsească pe toţi la fel.

Şi dacă mâine interesele lor cer secesiunea Cataluniei, Ţării Bascilor, Ţinutului Secuiesc? Apartenenţa la UE şi la NATO ne pune la adăpost de astfel de dezvoltări periculoase? Mă tem că nu. Aşa că nu cu ironii infantile trebuie combătut Tokes. Numai că, atâta vreme cât oranjgutanii sunt la putere şi sug de la ţâţa Bugetului numai datorită susţinerii UDMR, în loc de voci tunătoare vom auzi doar scâncete de mâţe chioare...  

2 comentarii:

Karakas spunea...

Corect, trebuie sa fi prost facut gramada sa nu intelegi ca Tokes nu este porumbelul Pax Romaneasca.

Dar, se vede ca prostia a ajuns sa conduca tara asta. Pai sa il sprijini tu, PDL, pe Tokes sa mai urce o treapta pe scara de unde ne poate scuipa seminte-n cap?

ama spunea...

Lui ToKes trebuia să i se dea un pumn în gură de mult !!!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...