vineri, 2 iulie 2010

Cui foloseşte?



Cei doi saltimbanci, băsescu şi boc, bântuie prin satele inundate, evitând cu grijă locurile în care oamenii sunt prea furioşi. Totul este penibil, şi reflectă cât de jos a ajuns popularitatea actualilor guvernanţi. E trist, până la urmă. În fond, de bine, de rău, ajutoarele au început să curgă spre oameni, pentru satisfacerea nevoilor de bază. Ajutoarele au venit şi de la stat, şi de la diverse organizaţii ale societăţii civile. Să nu credeţi că e vorba de ăia de la SAR, de la IPP sau de la alte panarame care fac spume la gură pe la tocşouri. Nu, sunt oameni obişnuiţi, care au sensul solidarităţii. Şi care nu se bat în piept cu cărămida, ci acţionează, mulţi în anonimat.

Oamenii aşteptau de la cei doi soluţii la problemele lor. Ei le-au oferit un supliment de apă de ploaie. Nu poţi să-i tragi de urechi că au costruit în albia râului, fără să oferi o alternativă. Pentru că să şi vrea să plece de acolo de unde sunt acum, unde să-şi construiască o nouă casă? Pe pământul cui? Cine trage utilităţile, cine construieşte infrastructurile? 

Nu poţi să spui unei bătrâne care bătea bine peste 70 de ani că "vă dăm ceva materiale de construcţii, dar vă reconstruiţi singuri casa". Ai atâtea firme de construcţii muribunde. În loc să pui în practică tâmpenia aia a lui Udrea, cu casele pentru specialişti, mai bine foloseşti banii pentru rezolvarea durabilă a problemelor în zonele în care se repetă aceste fenomene severe. Şi le dai de lucru celor care acum trag mâţa de coadă. Dar cum să iei bani de la gura firmelor portocalii? Cum să-i strici jucăria Fecioarei din Pleşcoi? 

Şi atunci, cui foloseşte  circoteca asta sinistră?  

2 comentarii:

Karakas spunea...

Bantuie, doar ca Basescu bantuie cu blonda din dotare...

geomarz spunea...

Fecioara pare sa fie urmatorul prim ministru, daca basimea sa va fi in continuare presedinte...
Doi zevzeci.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...