Dacă nu mă înşeală pe mine memoria, procedura cere ca un draft al Raportului de ţară să fie prezentat de Comisia Europeană Guvernului României, ca să-şi expună obiecţiile, şi să răspundă unora dintre reproşurile conţinute în Raport. Este o procedură firească, pentru că realităţile sunt în schimbare, iar între realitatea de pe teren şi cea din Raport există întotdeauna diferenţe.
Ieri Pulimea Sa cerea vehement Guvernului un contra-raport. Se nasc, firesc, câteva întrebări: Guvernul României nu a primit draftul Raportului şi nu a obiectat la cele scrise acolo? Şi dacă l-a primit, a avut sau nu obiecţii? Dacă n-a avut obiecţii, ce rost mai are un astfel de contra-raport, în afară de a ne face şi mai mult de căcat la Bruxelles? Cu atât mai mult cu cât una dintre principalele surse de informaţii privind Justiţia din România ale celor de la Comisie este madam Macovei, ale cărei obsesii se văd în Raport.
O fi uitat Iubitul Conducător acest din urmă amănunt? O fi sărit peste cal madam Macovei? S-o fi simţit direct vizat de acuzele Comisiei? Sau Raportul a fost folosit de Comisie pentru a spune că la Bruxelles traian băsescu este considerat o sursă a problemelor pe care le are justiţia română?
Cert este că Raportul a fost receptat de Pulimea Sa ca o directă la ficat. Şi la el ficatul este pe post de călcâi al lui Ahile Machitorul. Răspunsul este o ploaie de lovituri, care cel mai adesea nimeresc în gol, din lipsă de luciditate şi de plan.
4 comentarii:
Dragi colegi, de la stinga la dreapta, vreau sa comentez declaratiile recente ale unor functionari BNR, incepind cu Guvernatorul Isarescu.
"Realitatea este cinică şi într-un fel sau altul societatea românească trebuie s-o accepte", spune Isarescu.
http://www.mediafax.ro/economic/isarescu-banii-nu-pica-din-cer-iar-societatea-trebuie-sa-inteleaga-ca-realitatea-este-cinica-6648438/
Eu stiam ca realitatea este cum ne-o facem singuri. Si mai e si perceputa subiectiv. Nu pricep de ce dl. Isarescu vine si dogmatizeaza conceptul de realitate. Are BNR monopol asupra modului in care trebuie descrisa realitatea? Si asta nu ar fi nici o problema, daca BNR nu s-ar folosi de aceasta definitie a realitatii pentru a interzice din start cota unica de impozitare. Curiosi?
Pai vine economistul-sef al BNR si ne anunta ca:
"Introducerea unei cote progresive de impozitare este "exclusă din start", într-un mediu în care oamenii bogaţi nu sunt dispuşi să îi sprijine pe ceilalţi, care stau şi aşteaptă serviciile sociale, consideră economistul-şef al BNR, Valentin Lazea.
http://www.mediafax.ro/economic/lazea-introducerea-cotei-progresive-este-exclusa-din-start-solidaritatea-nu-functioneaza-in-romania-6650016/
Dar ce, dispozitia oamenilor bogati nu poate fi alterata?
Tare mi-e teama ca Isarescu si BNR nu mai slujesc interesele Romaniei, ci ale bancilor straine.
corectie la mesajul precedent: "Si asta nu ar fi nici o problema, daca BNR nu s-ar folosi de aceasta definitie a realitatii pentru a interzice din start cota progresiva de impozitare."
Ca un populist veritabil, Isarescu da lectii romanilor: 'Banii nu pică din cer', spune el. Ba pentru romani, banul daca nu pica din cer, pica din contracte cu statul, cu partidul stat, sau din invirteli care arata tututor ca "se poate". Dar pica ! Asta e cultura romaneasca altoita pe copacul capitalist, degeaba se screme dl Isarescu cu imbolduri morale. Atita timp cit sistemul capitalist nu se va schimba, oamenii de rind vor cauta prosperitatea pe orice usa se deschide, iar atunci cind e incuiata, o vor forta. Pentru ca profitul cu orice pret nu a luat lectii e morala, si nici nu are cei 7 ani de-acasa.
Probabil că băieţi ăştia vor să ne scoată afară din UE. Duntem de porc, dăm paşapoarte la greu moldovenilor care le invadează piaţa muncii lor, ne-am făcut treaba luând împrumut de la FMI şi eliberând astfel garanţiile băncilor străine în România, s-au şters la cur cu noi, acum, evident, ne aruncă.
Nu e posibil acest scenariu?
Trimiteți un comentariu