luni, 9 ianuarie 2012

Cum se goleşte de conţinut democraţia



Simplu: iei puterea din mâna poporului şi o dai pe mâna unor derbedei, apoi justifici asta prin faptul că politicienii e hoţi şi proşti, e populişti, pe când tehnocraţii, ei, e altă poveste! Ei e dăştepţi, oneşti, o spune doar p'a dreaptă, şi moare dă grija noastră. Ca cum ar fi ăia de la Consiliul Fiscal, altă invenţie cretină, care se dă de ceasul morţii să ne salveze.  

Consiliul lui peşte se ocupă cu critica raţiunii impure a bugetelor şi finanţelor publice. Nu că ăia de le întocmesc şi le execută pe ele, bugetele, ar fi nişte genii. Nu, cu Ialomiţeanu în frunte, sunt nişte cretini. Dar nu asta e problema. Problema este că flăcăii sunt în evident conflict de interese. 

Să mă explic. Actualul Consiliu este compus din Lucian Albu (din partea Academiei Romane), Tatiana Moşteanu (ASE), Răzvan Stanca (BNR), Silviu Şeitan (Institutul Bancar Roman) şi Ionuţ Dumitru (ARB). Băieţii şi fetiţele o freacă la rece, şi întocmesc Rapoarte, pe care nu le citeşte mai nimeni. Dar care sunt un instrument de propagandă formidabil, în mâna unor indivizi lipsiţi de onestitate intelectuală şi de morală. 

Exemplu: cei din sistemul privat n-au privit niciodată cu ochi buni creşterea salariilor din sectorul public. Ei şi-au scos profitul aproape exclusiv din plata mizeră a muncii. Nu le convenea că sectorul public îi obliga să crească salariile, pentru că oamenii lor îşi găseau de lucru, şi salarii decente, acolo. Era vital pentru ei ca angajaţii din sectorul public să fie mai prost plătiţi decât oamenii lor. 

Şeful Consiliului lui peşte este mare şef pe la o bancă. De ce ar susţine ăsta interesele angajaţilor statului? Cu cât pleacă mai mulţi oameni din sistemul public, cu datele deţinute de ei, cu tot(vezi povestea ăluai de la CFR Marfă), cu atât mai bine pentru sistemul privat. Fie şi din acest motiv, individul este în crunt conflict de interese. Ca şi ăla de la Institutul Bancar. 

Propaganda? Uitaţi un exemplu: un bou ne explică, folosind date din Raportul Consiliului, de ce trebuiau tăiate salariile din sectorul public. Jigodia nu suflă un cuvânt despre imensa evaziune din sectorul privat. Despre oameni plătiţi în acte doar cu salariul minim pe economie, şi restul banilor în plic. Despre oameni angajaţi la negru. Despre cât datorează sectorul privat sistemelor de pensii şi de asigurări de sănătate.

Cretinii ăştia, care insistă să facă din munca ieftină singurul avantaj competitiv al României, au dus ţara în căcatul în care este acum. Au alungat elitele tehnice şi din alte domenii: educaţie, sănătate, agricultură(nu despre căpşunari e vorba, ci de cadrele cu pregătire superioară), cercetare, etc, au alungat forţa de muncă înalt calificată din ţară, plătindu-i de tot rahatul. Au distrus viitorul României pentru a-şi maximiza ei profitul acum, pe loc. Pentru ei nu există mâine. Dacă nu mai scot cât vor, pleacă la alţi proşti, care fac ca noi, şi-şi vând munca ieftin. 

Pentru aceşti indivizi sărăcia românilor este o veste bună. Cu cât românii sunt mai săraci, cu atât vor accepta salarii mai mici. Ei guvernează ţara, prin organisme ca acesta, sau prin Comisiile de la Cotroceni. Perfect netransparent,  şi împotriva Constituţiei şi a interesului naţional. Restul sunt vrăjeli pentru proştii care mai pun botul la caterinca aia cu "tehnocraţia salvează România!" Salvează pe pizda mă-sii!  

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...