Ce face băsescu atunci când e vorba despre suferinţele celor cărora le este Preşedinte? Mişto cretin, ca de obicei, că altminteri n-ar fi el! Nu mă mai mir, mi-am epuizat şi rezerva de indignare, şi, în general, nu mă mai aştept la nimic de la băsescu.
Dialogul cu un nene de la FMI e relevant: "La începutul întâlnirii, preşedintele Băsescu l-a întrebat pe oficialul FMI: "Cum se vede România de la Washington?" "La ultimele întâlniri au fost foarte multe complimente faţă de modul în care aţi administrat ţara în criză", a răspuns Menno Snel, preşedintele Băsescu replicând: "Poate la următoarea noastră întâlnire o să trimitem nişte oameni care protestează în Bucureşti... (râsete - n.r.) În legătură cu succesele noastre".
Nu e vorba despre obişnuitele ipocrizii schimbate de ochii presei, la oportunitatea de luat imagini, cum se numeşte în jargonul presei asta. Nu e nici o demonstraţie de forţă, pentru că ceea ce a urmat este dovada unei atitudini de moluscă faţă de FMI, ci o lovitură dată celor care demonstrează, semn că îl ard la ficaţi, pentru că îl sfidează.
De ce spuneam de atitudinea de moluscă? Uite de asta: "Presedintele Traian Basescu i-a spus, joi, noului director executiv in cadrul FMI, Menno Snel, pe care l-a primit la Palatul Cotroceni, ca problemele sociale nu au fost generate de FMI, acestea fiind responsabilitatea guvernantilor romani, el subliniind ca Fondul nu a impus niciodata nimic, chiar a propus uneori alte solutii. "Ne asumam politicile. Nu am spus niciodata ca FMI este parte a acestora, pentru ca in termeni reali FMI a fost partenerul nostru si nu a impus nimic. Trebuie sa recunosc ca FMI a propus uneori alte solutii. Nu spunem ca problemele sociale au fost generate de FMI, sunt responsabilitatea noastra".
Niciun cuvânt despre nevoia de a regândi limitele austerităţii, deşi chiar FMI este îngrijorat de impactul lor asupra creşterii economice în România. băsescu nu are decât un singur gând: să ne demonstreze tuturor că el, şi numai el, are dreptate. Nu contează cât suferă oamenii. Pentru imbecilul ăsta noi nu existăm! Există doar ambiţia lui dementă. Atât. Umil cu cei mai puternici ca el, câine cu cei mai slabi. Restul sunt poveşti.
PS: Andronic, idiotule, ciumpalacul de zăpadă o să ţi-o tragă şi ţie, mai devreme sau mai târziu! Iar faptul că şi acum sunt sute de oameni în Piaţa Universităţii ar trebui să-ţi dea de gândit. Dar la tine lăcomia ţine loc de raţiune.
3 comentarii:
O scîrbă...
Ai surprind foarte bine realitatea: plecaciuni la aia mari si puternici, un scuipat pe crestet la romani. E o miciuna ca FMI nu a impus politici. Sau jumatate de adevar. Cealalta parte a adevarului e ca atit FMI cit si puterea Basescu s-au inteles perfect la politicile de dat cu biciul pe spinarea oamenilor. Nu de la bogati au luat. Ci de la saraci. C-asa-i lumea asta trans-atlantica facuta, banu la ban trage, si daca nu-i trage pe spinare.
Basescu recunoaste acum ca Strauss-Kahn a spus adevarul in 2010 despre masurile de austeritate din Romania, cand a declarat la France 2:"Guvernul roman a venit si ne-a zis ca va taia 20-25% din salariile functionarilor. Noi am spus NU. Nu e nevoie sa taiati din salarii. Daca vreti sa faceti economii, mariti impozitele si, in special, pe cele pentru bogati".
Premierul Emil Boc a raspuns la afirmatiile televizate ale lui Strauss-Kahn, spunand ca Guvernul a preferat sa evite solutiile FMI, prin care taxele erau marite concomitent cu reducerea salariilor si sa nu taxeze in plus mediul de afaceri. Bogatii vor fi taxati pentru proprietati si produse de lux, spunea Boc atunci.
A vazut cineva taxarea asta exceptionala a luxului pana acum?
La vremea respectiva, guvernantii au negat existenta alternativei FMI. Probabil ca ea fusese expusa intr-un dialog direct intre Basescu si DSK. Cum solutia de natura politica a fost respinsa de Basescu, tehnicienii FMI s-au prezentat la negocierile tehnice in cadrul general agreat de Basescu, acela de amputare a salariilor.
De ce recunoaste acum voalat Basescu episodul din 2010? Nu stiu.Poate a decis ca nu-l mai intereseaza sustinerea populara sau ca nu mai are ce pierde.
Sau poate DSK publica in curand memoriile perioadei petrecute la FMI si povesteste episodul, iar impactul intern ar fi acum cu totul altul decat in 2010? Nu stiu.
Trimiteți un comentariu