duminică, 19 iunie 2011

Tismănene, să-ţi explic!


Tu eşti un intelectual ratat! Pentru că n-ai avut NICIODATĂ un sistem de valori morale! Ai trăit la mica plezneală, te-ai gudurat pe lângă puternicii zilei, care ţi-au aruncat un os de ros! Eşti un dogmatic. Că ai fost de stânga(dacă ai fost!), că eşti de dreapta(dacă eşti!), nu este o problemă de convingeri, ci una de oportunitate.

Doar că te-au mirosit şi ăilalţi, care te folosesc pentru treburile lor murdare, speculând lipsa ta de caracter, de convingeri şi de bun-simţ. Cum poate un evreu ca tine, ştiind ce au pătimit ai lui de pe urma extremei drepte româneşti interbelice, să fie de aceeaşi parte a baricadei cu aceia care se reclamă, unii implicit, alţii explicit, drept continuatorii spirituali ai ideologilor mişcării legionare? Te doare în cur de suferinţa alor tăi? Sau  recunoaşterea lor este mai importantă decât suferinţele înaintaşilor? 

De fapt, dacă e s-o spunem p'a dreaptă, tu ai de ispăşit o "vină", un păcat capital : cartea-interviu cu Ion Iliescu. Pe care băieţii din gaşca ta te obligă să-l ispăşeşti, ca să dovedeşti fidelitatea faţă de "cauză". Şi ai face orice pentru asta, inclusiv i-ai trage un glonţ în cap lui Iliescu, dacă  ai putea. 

Bă băiatule, tu ai vrut să faci cartea aia! L-ai futul la cap vreo doi ani. Asumă-ţi-o! Şi lasă dracului aere astea de procuror moral. Nu eşti decât o sinistră jigodie!  

Un comentariu:

Fluieratorul spunea...

Dl. Tismaneanu ne-ar fi facut tuturor un mare serviciu daca ar fi ramas la Maryland si si-ar fi vazut de treaba acolo. Am fi fost scutiti de un numar impresionant de abisuri de nemernicie. Vai de capul lui.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...