luni, 13 iunie 2011

Telefonul absolut


Cei de la Apple s-au băgat singuri cu gâtul în laţ, atunci când au accelerat ritmul de introducere pe piaţă a noilor produse, fie că este vorba de calculatoare, telefoane sau dispozitive multimedia, gen lector de MP3 sau tablete. Cu adevărat inovatoare au fost capetele de serie, restul sunt interpretări manieriste ale originalului.  Până şi schimbarea procesorului a devenit un eveniment, deşi nu e cazul, pentru că nu aduce nimic nou cu adevărat.

Or imaginea firmei este una a "invenţiilor revoluţionare". Care nu cresc pe toate drumurile, şi nici prea revoluţionare nu au fost, dacă e s-o spunem pe-a dreaptă. Unele au semănat cu descoperirea apei calde.

N-am nimic cu ei, impasul în care sunt acum(deşi mulţi au să-mi dea în cap cu capitalizarea bursieră) nu este doar al lor. Şi cei de la HTC, care au profituri uriaşe, sunt într-un impas asemănător, declină acelaşi telefon în 1001 de modele, cărora le schimbă doar numele şi ceva bibiluri de design. Motorola a luat-o pe urmele lor.

Despre Nokia, ca despre morţi: numai de bine.  

Drept pentru care tovarăşii consumatori şi-au pus imaginaţia la contribuţie, pentru a spune celor de la Apple ce aşteaptă de la noul iPhone. Aici aveţi cinci concepte. Eu l-am ales pe cel de sus. E telefonul absolut!

2 comentarii:

Karakas spunea...

Haha! Cind o face toate alea din poza, cumpar!

Fluieratorul spunea...

Interesanta ar fi combinatia super-slim, transparent, flexibil, fully voice command, integrat cu alte aparate de prin casa & masina, si fully holographic, ca what the hell... Stiu ca mai e mult pina departe, dar I'd pay money for that, si daca ar mai trai Steve Jobs pina atunci, ca inteleg ca are o problema, i-as spune: "now you're talking"... Sper sa mai traiesc eu, si sa-mi permit ceva sci-fi.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...