joi, 16 iunie 2011

Şi-a rămas doar unu'



Bun, băsescu a mai rezolvat un mogul. SOV a fost fezandat bine la mititica(apropo, unde pizda mă-sii au fost jigodiile din "societatea civilă" în cazul lui, când au văzut tratamentul degradant şi umilitor rezervat de "justiţie" unui infirm, care, până una-alta, NU este condamnat pentru nimic?!), şi-a vândut televiziunea cui trebuie, şi acum poate fi "eliberat".

Cretinul de Dinu Păturică a fost şi el "domesticit", iar acum îşi plăteşte datoriile faţă de Supremul Cur găzduind o campanie furibundă de calomnii şi de minciuni împotriva lui Ion Iliescu în "Adevărul". Un ziar care a ajuns să fie condus de primitivul Gregoire Ecrivain, şi în afară de nume nimic nu-l deosebeşte de tabloidele din parohia aceluiaşi Păturiciu. 

A mai rămas doar Dan Voiculescu. Cum îl ştiu eu pe Voiculescu, e o nucă tare chiar şi pentru băsescu şi ceata lui de foşti şi actuali securişti. Dar asta nu înseamnă că Supremul Cur nu va încerca să-l anihileze. Atacul se va da asupra trustului de presă. Prima mişcare a fost plecarea lui "Papa" Oancea, a lui Vlad Petreanu, Aura Ţiţirigă şi a încă vreo câtorva oameni de bază din Antene la be unu tv. Nu pentru a face căcatul praf acolo, că mogulii de bine Păunescu cam trag targa pe uscat când e vorba de piţule, şi nu prea au ce investi, nici în televiziune, nici în EvZ. Dar a reuşit să spargă o echipă bine rodată.  Ce-i drept, nu ştiu la ce i-a folosit, dar intenţia contează.

A doua direcţie de atac o reprezintă schimbarea legislaţiei CNA şi valul  de amenzi care a căzut pe capul Antenelor şi realizatorilor ei colţoşi. Se va merge până la anularea licenţei de emisie, având drept argument tocmai prea multele amenzi. 

A treia, pe care a folosit-o şi în cazul Realitatea Tv, este un potop de controale de la ANAF. Doar că trustul Intact nu are datorii la stat, aşa că deocamdată ANAF se foloseşte de tâmpenia cu TVA pe drepturile de autor împotriva lui Badea, Ciutacu, Gâdea şi compania. 

Sigur, dacă vremurile o cer, o ascultare intensă a lui Dan Voiculescu va oferi unor procurori cu imaginaţie pretexte de a-l purta pe la DNA, ca să-i şifoneze imaginea. Nu ştiu ce realizează cu asta. Oricum omul nostru are deja lipită eticheta de "mogul rău", aşa că n-o să se mai emoţioneze nimeni.

Doar că băsescu nu va reuşi să pună botniţă unui mogul care a crescut în forţă şi în influenţă, pe neaşteptate: vocile critice din reţeaua de Internet. Sigur, pare o glumă, dar nu este. Aceste voci critice se radicalizează şi devin un punct de rezistenţă împotriva abuzurilor actualei puteri. Nu e vorba de stânga sau de dreapta. E vorba despre un angajament civic, din perspectiva unor valori care trec dincolo de mizeriile politicii româneşti. Şi nu cred că Supremul Cur va ajunge până acolo încât să taie Internetul, precum Moubarak sau Gaddafi. 

Ei bine, se aplică şi în cazul ăsta zicala: "De ce ţi-e frică, de aia nu scapi!"  Ghinionul lui: a scăpat de doi moguli, al treilea e şi el în lucru, şi a dat peste tăticul mogulilor: opinia publică indignată. Şi în curând tot mai organizată şi mai puţin dispusă să accepte bătaia de joc a actualei guvernări. Nu, nu sunt nici naiv, şi nici nu idealizez ce se întâmplă în realitatea virtuală. Dar indignarea pe Internet va ieşi, mai devreme sau mai târziu, şi la vot, dar şi în stradă. Lucru care nu va rămâne fără urmări pentru gaşca portocalie...

2 comentarii:

Anonim spunea...

- Lucidu

- f.buna argumentatia ;acum v'o saptamana gandind aceleasi lucruri l-am "intitulat" pe mogul The Only One !!! Oricum dictachioru' o sa-si sparga dintii in curul voiculescian ,ca nu-l are cu nimic la mana !si daca-i reuseste (desi nu cred ) treaba cu interzicerea A3 de ex. exista fix Mogulul Internet unde se poate difuza fara
de c.n.a. !!
Oricum amenzile venite de la viermii astia trebuie contestate pana la C.E.D.O. ,iar in privinta anafului >>uh, mamma ,aici trebuie intervenit si mai brutal >cu niste actionari la Inalta Curte de Casatie si Justitie pe numele blejnarului ! Si Mogulul chiar are puterea financiara sa faca asta !

Despre disperarea pe net ,ea este reala ,din pacate nu si real folosibila tocmai din lipsa de organizare !Nu se poate ticlui o greva generala sau proteste "adevarate" de pe Facebook !
Aici trebuie sa actioneze sindicatele ,toti membrii partidelor din opozitie ,facand din casa in casa educatie politica (comunistii nu erau chiar de lepadat ,de fapt erau specialisti in asta ) mitinguri in cascada -din ce in ce mai mari -in toate capitalele de giudet ,in fiecare saptamana s.a.m.d.

Dar o treaba cool ar fi sa-i vedem pa Ponta&Antonescu imbracand "camasa mortii" ,iesind cu chieptii dezveliti in fruntea sutelor de mii de aparatcici ,scuze ,membrii de partid ,si sa blocheze Capitala v'o 5 zile !!!
Ca nu tre' sa vina nea Vasile din Sighetul Marmatiei la Bucale sa-l de-a jos pe bili-boc ,sunt 1 milion de salariati si o gramada din partidele de opozitie ,sindicalisti nemultumiti ,care daca-ar vrea ,si-ar avea si coaie ,ar matura cu leprele pedeliste in 3 ore !!

Poate fi cineva din opozitie un (o) sirena lui Vasile Roaita ,declansator al curateniei din Romania ??? Ma cam indoiesc . De fapt ...intreiesc !

Fluieratorul spunea...

Ce moguli, ce presa, ce strategie de anihilare!? Subiectul este intotdeauna Elena Udrea, nebuna mica, blonda omniprezenta, cu fanteziile pe care le produce ea in toate colturile tarii... Deci nu numai la Cotroceni sau la Prahova, unde i s-a ratacit poza in lenjerie intima pe sub perne de primari trecuti de-o virsta... Ce sanse are Dan Voiculescu la asa popularitate? Luati aicea joie de vivre...

http://www.realitatea.net/galeria-e-prea-mica-pictorul-spune-cum-a-ajuns-udrea-in-bratele-lui-pinalti_844918.html

http://www.realitatea.net/elena-udrea---inconjurata-de-trandafiri-rosii-intr-un-tablou-realizat-de-un-pictor-timisorean_583627.html

(Timisoreanul am inteles ca e recidivist, ca a facut un tablou si cu EBA, pe cind era mai de actualitate.)

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...