vineri, 24 iunie 2011

Rinocerizarea UDMR



Era cineva atât de tâmpit să creadă că UDMR acceptă oferta 8 plus 2? Ei bine, să fie sănătos! Nea Hunor a zis "pas!", mâine ungurii vor ridica graţios lăbuţa în aer, şi pa! Sigur, nu vor ieşi de la guvernare, că încă mai e cărniţă pe ciolan. Vor da la peşte, poate le mai pică ceva pe la Statutul Minorităţilor, poate mai fac vreo afacere, mai chelesc nişte munţi, mai privatizează ceva prin fiefurile lor.

UDMR s-a rinocerizat. Este un fapt de necontestat. Indiferent ce combinaţii vor mai face până la finele acestui mandat, soarta lor e pecetluită. Cred că nu ne vom mai întâlni cu ei în Parlament. Ne vom întâlni sigur cu unii mai nehaliţi, mai radicali şi mai extremişti, de pe la UCM, de pe la partidul lui Tokes. Pentru că maghiarii nu-i vor sancţiona pe udemerişti votând cu un partid românesc. Nu ies ei din ghetoul în care i-a ţinut UDMR nici morţi! Iar ălea două partide concurente ale UDMR vor să facă gardul ghetoului şi mai înalt. 

Aşa că nu doar românii sunt un popor de proşti. Fraţii maghiari le sunt aproape! 

3 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Deh, n-oi zice nimik despre "maghiarii de pretutindeni", dar prostia maghiareasca marca Har-Cov e greu de batut de catre oricine, parerea mea e ca sint mult mai prosti decit au fost vreodata romanii. Pot sa aduc argumente trecute si prezente pentru care numitii sint inghititori profesionisti de gogosi mult mai dihai decit au fost vreodata romanii. Exista o explicatie pentru care ei, cei mai cu doua perechi dintre oamenii planetei, buni de premiat si ametiti de glorie numai pentru ca s-au nascut unguri, traiesc in subdezvoltare si analfabetism dintotdeauna: ifosul. Din ifos unguresc prost inteles, din prea multa betie de sine, nu se inteleg ei pe ei, nu-i inteleg pe ceilalti locuitori ai planetei, si nici nu se fac intelesi de catre restul omenirii...

N-am nimic cu nimeni, treaba lor ce fac si ce gindesc, dar e anormal ca la o etnie intreaga principalul motif care le f*** directia in viata atitor generatii sa fie ifosul. Deprimati, sinucigasi, oameni care nu isi gasesc locul in lume, frustrati, copii si nepoti de frustrati. Am avut si am cunoscuti destui din categorie, si unii, care au reuzit sa iasa din "coconul" de unguri si sa-si vada de viata lor, ca niste civili normali, imi sint si prieteni.

In unele sate din Har-Cov pute a fundamentalism de-a binelea.

Karakas spunea...

Avem si noi separatistii nostri, Blocul Quebequis, partid care vrea sa faca Quebec independent. Dar au luat-o in barba puternic la ultimele alegeri, cind stinga canadiana i-au batut cumplit. Iata cum francofonii din Quebec au ales sa ramina in Canada, indirect, sprijinind un partid de stinga. E posibil si in Romania? Sau maghiarii sunt facuti din alt aluat? Eu cred ca nu.

Karakas spunea...

Iata o alta dovada a "rinocerizarii". De fiecare data cind nu le iese ceva, apeleaza la ranita cu invective. Kelemen:

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, în faţa delegaţilor Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) întruniţi la Târgu Mureş, că termenul de adoptare a legii privind statutul minorităţilor naţionale, 30 iunie, nu va putea fi respectat "în atmosfera antimaghiară din prezent".

Ce "atmosfera antimaghiara"? E o atmosfera anti-prostie, care face bine Romaniei. La ce e nevoie de o lege speciala, cind maghiarii sunt protejati cultural prin alte legi?

Nu cerind legi speciale si privilegii o sa o duca maghiarii mai bine. Poate o sa realizeze ca doar atunci cind majoritatea o va duce bine, o sa aiba si ei o viata mai buna. Asta inseamna fara UDMR-ul de azi si alte organizatii separatiste.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...