sâmbătă, 4 iunie 2011

Igaş, idiotule!



Bă, ministrul pulii! În primul rând îmi eşti dator o roată de rezervă. E de Logan, nu sărăceşti din asta! Nişte ţigani mi-au spart maşina, în centrul centrului Bucureştilor, nu departe de sediul ministerului pe care cu oroare îl conduci,  la cincizeci de metri de un hotel de cinci stele şi de un sediu al SRI, maşină parcată fix sub lampadarul iluminatului public. Nici secţia trei de poliţie nu e prea departe, la vreo două sute de metri. Dar cine mama dracului a mai văzut poliţişti pe stradă?


Cum nu îndrăznesc să mă gândesc că poliţiştii cărora tocmai le-ai mai tăiat din salariu vreo 30% au ieşit la furat, singura variantă rămâne scăparea de sub control a fenomenului infracţional. Şi eu, condus fiind de un ministru ca tine, şi veşnic cu sabia licenţierii deasupra capului, aş simţi, ca şi subordonaţii tăi, o imensă durere în cur atunci când vine vorba de "sarcinile de serviciu". Sigur mi s-ar fâlfâi de promisiunile tale, caq şi de ameninţările tale.


Eşecul Poliţiei este eşecul "reformei" tale, staţi-ar în gât reforma! Aşa că, atunci când îmi voi cumpăra roata de rezervă, îţi voi trimite în plic factura, recomandată, spre decontare. Şi încă ceva: nu te întreba de ce nu-mi pierd vremea să reclam furtul la Poliţie. Ultima oară când am făcut asta am pierdut o groază de timp, şi după trei ani am primit o scrisorică, în care mi se spunea că un nea Caisă este autorul furtului, şi că, dacă am chef, pot să-l dau în judecată. N-am avut chef. Ăla era un idiot, care le rezolvase băieţilor aneurile, şi luam de la el praful de pe tobă. Te văd mai înstărit, ai de unde da pentru o roată. Şi cine ştie, poate le dau idei şi altora care sunt în situaţia mea. Poate aşa veţi fi mai responsabili în gestionarea treburilor publice. Sau nu ştiţi ce-s alea?   

4 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Cred ca Igas nici nu intelege ce-i spuneti, fara translator... Intelege mai bine cuvintele "bacsis", "pesches", "mita", "mica atentie" si "de-ai nostri". Nu acorda subiectul cu predicatul. Nu stie ce inseamna jumatate din civintele pe care le spune. Si in caz ca credeati ca spun ca are numai defecte, nu, vai de mine, are si o mare calitate: prieteni suspusi. Cum ar fi ajuns altfel din baiat de bacsisuri ministru. Dvs. bateti la porti (si la minti) inchise.

Constantin Gheorghe spunea...

Prietene, ai dreptate, dar aşa sunt eu: persist în eroarea de a crede că poate, totuşi, s-o lipi ceva de ei. Deşi n-am precedente, tot mai sper, cum vezi.

asybaris spunea...

V-au furat o roata de rezerva? Ehe, e bine. Poti sa te trezesti ca nu mai e masina. Si in cele din urma sa descoperi ca ti-au ridicat-o cu japca aia de la firmele care au contract cu primaria. 6 milioane bucata, asta daca platesti in prima zi pentru ca apoi pretul creste considerabil. Si aia nu se numesc infractori, ca au contract, au baza legala, cum s-ar zice.
Condoleante pentru roata, a luat 80 de ron pe ea, o fi mancat ceva si sigur si-a luat si ceva de baut. Traim vremuri grele:)

Cosmin spunea...

Ce asteptari poti avea de la un imbecil ce a luat bacalaureatul la 24 de ani la liceul din Pecica (Arad).
Ma intreb cum se simt ofiterii superiori din MI, multi din ei absolventi de academie de politie la varsta cand nulul care ii conduce inca se intreba cui trebuie sa dea spaga pentru bac.
Frumoasa atmosfera, doar irespirabila!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...