joi, 9 iunie 2011

Cifrele ruşinii, cifrele manipulării



Ţara asta este este o ruşine pentru Europa, şi pentru ideea de umanitate! Dincolo de mizeria propagandei băsiste, dincolo de cretinismele labertariene, cifrele arată că suntem dincolo de orice standard al traiului decent, că nu ne pasă de nimeni şi de nimic.

În timp ce regii asfaltului îşi permit, din bani publici, de care nu fac aproape nimic, maşini de milioane de euro bucata, conace uriaşe, venitul minim garantat pentru o persoană singură este de 125 de lei pe lună. Adică fix un euro pe lună zi. După toate standardele, asta îi plasează pe "beneficiari" printre muritorii de foame din lume, şi România în Africa subdezvoltată.

Pragul sărăciei alimentare este stabilit la 147,5 lei( ce să cumperi de banii ăştia, ca să nu mori de foame?!), pragul sărăciei absolute este stabilit la 178 de lei, cel al sărăciei severe la 258 de lei. Restul cifrelor îl găsiţi aici, în raportul Ministerului Muncii, pe care l-am văzut la Dan Popa.  De venitul minim garantat au beneficiat circa o jumătate de milion de români. Departe de cifrele elucubrante vehiculate de băsescu şi boc şi pupincuriştii din presă.

PS: cât de bogaţi sunt bucureştenii! În ultimele patru luni doar patru dintre ei au "beneficiat" de ajutorul de înmormântare!

Un comentariu:

Béranger spunea...

«125 de lei pe lună. Adică fix un euro pe lună.» -> pe zi.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...