luni, 27 iunie 2011

"Arbeit macht frei !


Supremul Cur vine azi în Parlament, să-şi prezinte viziunea despre Constituţie şi despre "regionalizare".  Ce ne va spune? Că, indiferent de costuri, indiferent de ce vor cetăţenii, indiferent de poziţia forţelor politice, şi schimbarea Constituţiei, şi regionalizarea se vor face, pentru că, nu-i aşa, fix asta vrea pula lui. Alte argumente nu are. 

Înţeleg că, între timp, l-a mai străfulgerat o idee măreaţă: aceea de a introduce în Constituţie un nou paragraf, "Munca este principalul furnizor de prosperitate". Este o glumă sinistră! Când în lumea asta sunt miliarde de oameni care muncesc din greu, şi tot ce obţin este să trăiască nu în sărăcie, ci în cruntă mizerie, când sărăcia din muncă se întinde ca o molimă în tot Occidentul dezvoltat, noi punem în Constitiţie o frază tembelă, care nu înseamnă nimic

Dacă tot vrea s-o facă, zicerea de la intrarea în lagărul de concentrare de la Auschwitz are mai mult sens: "Arbeit macht frei !" Munca te face liber! Măcar să ştim un rost şi-o socoteală!

5 comentarii:

Karakas spunea...

Si daca nu e de munca, ce sa faca Constitutia? Plus exact ce spui tu: daca muncesti nu inseamna neaparat ca prosperi. Sute de milioane de oameni isi trag zilele muncind pe branci pe salarii de mizerie.

Mie mi se pare o timpenie sa pui asa ceva in Constitutie. Niste "gandeli" de pahar nu adaugam la Constitutie, sa facem o culegere de povesti buna de citit pentru copii? Acolo putem adauga din inteleptele "vorbaceli" ale Celui Mai Iubit. Punem si aia cu "steagul, maret simbol", si perlele lu Boc cu biciul si de ce nu dam si de la Udrea, ca e plina de vorbe de duh. Eventual facem o carticica de partid, portocalie,ca si cea a lui Mao Tze Dun sa o aiba fiecare roman la purtator.

Numai o minte plecata cu sorcova poate sa scoata asa ceva...

Karakas spunea...

Ma intreb, tema asta a reorganizarii teritoriale, nu este cumva o tema impusa de politica de austeritate? Adica, ce sa mai facem ca sa salvam bani si sa cheltuim cit mai putin? Care este motivatia reala pentru aceasta reorganizare? Exista o componenta europeana, in sensul ca Romania ar beneficia de mai multe fonduri de la UE daca se reorganizeaza teritorial?

Geoana declara azi ca odata ce tema nu mai e pe val, va fi timp pentru a face "o lege mai buna". Deci, si el vrea reorganizare teritoriala, dar altfel.

Totusi, de ce politicienii nu spun adevarul despre aceasta tema populatiei? De ce este nevoie de asa ceva acum? Ce avantaje va avea cetateanul? Ce dezavantaje? Cred ca in orice democratie o asemenea masura de anvergura nationala, care afecteaza viata fiecarui roman ar trebui supusa unui referendum popular.

http://www.mediafax.ro/politic/geoana-amanarea-reorganizarii-inseamna-ca-avem-oportunitatea-sa-facem-o-lege-cu-cap-8394723/

Fluieratorul spunea...

Mai sint niste pacalici care au in constitutie dreptul la cautarea fericirii, si o cauta, cu Dumnezeu inainte. Unde au ajuns stim...

Karakas spunea...

Basescu in Parlamentu despre "Concluziile crizei"

Statele sunt în dificultate din două motive: datorită costurilor foarte mari de funcţionare a statelor, număr excesiv de angajaţi şi salarii mult mai mari. Al doilea motiv: cheltuielile foarte mari cu programele de asistenţă socială.

La prima citire argumentele par logice, insa este o alta manipulare de dreapta. Basescu de fapt ne vorbeste despre efectele crizei si nu despre cauze (el se eschiveaza si le zice "concluzii").Cauzele trebuiesc cautate in politicile de dreapta care au sufocat statele, luind de fapt de la stat, de la cetateni, si dind elitelor economice trans-frontaliere, printr-o increngatura de legi facute cu acest scop. Nu cheltuielile foarte mari cu programele de asistenta sociala sunt problema, ci faptul ca guvernele de dreapta nu au mai vrut sa gindeasca la solutii pentru a mentine un nivel acceptabil de servicii sociale. Si atunci au inventat un "dusman", socialul, care trebuie privatizat si dat unor "tovarasi" cu robinetul deschis in buzunarele acestor politicieni, finantindu-le campaniile electorale.

Basescu este un farsor! Daca el s-a lasat dus cu pluta de la stinga la dreapta, e problema lui, dar nu va lasati mintiti!

http://www.realitatea.net/basescu-discurs-in-parlament-live-text_848007.html

Fluieratorul spunea...

Ce se intimpla este ca m-am saturat sa se spuna peste tot ca statul costa foarte mult din motive de popor si administrarea problemelor acestuia.

Mai spun o data: as fi primul care sustine o reforma daca as vedea un lucru: ca IN AFARA de reducerea costurilor (care este tot ce cinta pe toate vocile prostimea de la putere), Basescu si ai lui ar sti ce urmaresc. NU EXISTA NICI UN PROIECT DE ADMINISTRARE EFICIENTA A STATULUI, nu exista nici un scop al administrarii statului (in afara de reducerea costurilor), nu exista nici un studiu al serviciilor pe care le ofera statul, cui, cum, si cu ce efort (ce personal, cit personal, ce calificari, corelarea cu numarul si tipul de populatie targetata, etc.). Daca ar exista acest proiect, s-ar vorbi despre el la modul tehnic, si nu s-ar mai varsa atitea emotii.

Astia HABAR N-AU DE NIMIC, de nici un domeniul pe care in "pastoresc" (il scufunda, de fapt). Din 2001, din pre-aderare, ar fi fost o sansa pentru tara asta sa scoata capul, daca n-ar fi fost condusa de cine a fost condusa, si daca n-ar fi votat neamul ce a votat. Din 2001 incoace, tot ce s-a intimplat a fost parandarat, prostie si reducere de costuri chioara, fara scopuri, fara imbunatatirea activitatii, fara schimbarea paradigmelor, daca tot sintem nemultumiti.

Ce stiu e ca ai nostri conducatori au o agenda, si inca ma mai intreb daca duc tara in dezastru pentru ca sint prosti sau pentru ca asa au tema de casa de la cine ii tine in functie. Cine ne-a vrut prosti ne are, cu largul concurs al tuturor conducatorilor post-decembristi, cu foarte firave exceptii. Asta e o tara in care din cauze de coruptie, lipsa de scop si prostie mai mult decit saracie s-a dus naibii tot ce se putea duce naibii.

Mai mult, Basescu merita un bocanc in gura, pentru ca a uitat ca statul nu este al lui personal si al gastii, ca romanii l-au votat si il platesc, si ca el de fapt este seful slujbasilor statului, si nu statul insusi. Statul fara romani nu exista. El fara mandatul romanilor nu exista.

I s-a urcat la chelie puterea, si cred ca trebuie adus la realitate, la masura lui adevarata, mic, de ciine care latra, timorat, fricos si inadecvat. S-a bazat pe faptul ca prosteste si fura la vot, sper sa i se infunde cit de curind. Nu inseamna ca prefer alternativa oferita astazi pe piata (USL), care e din acelasi aluat.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...