marți, 11 martie 2008

Când te prinde Fiscul la curve
Guvernatorul statului New York, Eliot Spitzer, a fost prins la curve, de lux, ce-i drept, nu de nevastă, ci de inspectorii de la Fisc, care au fost sesizaţi de bancherii guvernatorului despre mişcări suspecte de fonduri.
La noi curvele de lux sunt pe prima pagină a ziarelor, lăudându-se cu maşinile de zeci şi sute de mii de euro, primite pentru "prestaţiile" lor, dar Fiscul se face că nu vede. Sunt analfabeţi, sau citesc doar "Idei în dialog"?

4 comentarii:

Anonim spunea...

Uneori chiar si omul simplu se mai intreaba, la noi de ce nimeni nu pateste nimic?!

La noi, cui foloseste Fiscul ?!..pensionarilor sau tinerilor fara casa?!

Daca mergi cu traista de bani la banca si incerci sa depui 400.000 de euro(dana nastase, nevasta imprudenta) nu este normal sa fii intrebat de unde ii ai?!

In aceste cazuri clare de frauda, se mai poate vorbi de persecutii politice?

Intreb si eu pt. ca nu stiu f. limpede dar banuiesc...

Anonim spunea...

Stimate domn,

Când Dana Năstase s-a dus cu banii la bancă, a motivat de unde îi are. Au verificat şi alţii, de vreme ce nimeni nu se referă la provenienţa lor. Chestia aia cu spălarea banilor e o poveste inventată de DNA. Dar nu asta e problema. Problema e a luxului afişat de oameni care nu au nicio obligaţie să-şi justifice averile. Pe politicieni, de bine, de rău, îi avem sub control, pe ăştia i-au uitat toţi. De asta îşi permit extravaganţe şi cheltuieli neruşinate. Şi de asta plătesc campanii mediatice care să focalizeze atenţia "bizonului" pe politicieni, ţapi ispăşitori ideali. Nu că-i plâng pe politicieni, ştiau ce-i aşteaptă, dar nu la ei sunt banii. La unii dintre ei poate ceva firimituri... Nu ar fi timpul să mergem acolo unde sunt banii murdari? Sau ăia care îi au sunt atât de puternici, încât nimeni nu mai poate ajunge la ei?

Anonim spunea...

Domnule Gheorghe, am fost la DNA acum un an si ceva.Depusesem o plangere penala la Parchet, impotriva unui cetatean devenit milionar in euro din vanzarea unor terenuri obtinute cu acte false. Cererea mea fiind disjunsa in doua, una a ramas Parchet si una a ajuns la DNA dupa vreo trei ani, fiind implicati si doi functionari publici.

Aveti cuvantul meu de onoare, ca nimeni nu m-a obligat sa scriu in declaratie, altceva decat am dorit eu.
Am depus probele pe care le mentionasem anterior, le pastrasem cu sfintenie !Stiam ca vine si ziua cand trebuie sa justific acele acuzatii pe care le-am adus unor oameni, prezumati nevinovati pana la acel moment.Desi fie vorba intre noi, erau borfasi profesionisti.

Mai mult, lt. col. care se ocupa de caz, era de o amabilitate exagerata,care initial m-a pus pe ganduri.Totul a decurs cat se poate de firesc si normal, este o institutie care nu face abuzuri sau presiuni.Parerea mea.

Daca in Romania de dupa 1989, vine cineva si imi spune ca se fabrica dosare cu furaciuni imaginare, nu cred.

Ca sau facut fraude de milioane si nimeni nu este gasit vinovat ,aceasta este o alta poveste,trista si adevarata.

Eu nu pot sa cred ca exista un procuror in Romania,atat de naiv incat sa indrazneasca sa-l acuze in mod eronat dar mai ales cu rea intentie, pe Nastase.
A fost totusi prim-ministru, nu este un oarecare, ca mine de exemplu.
Fiscul, daca vrea sa-l infunde pe dl. Nastase ii gaseste imediat banii in exces care i-au intrat in conturi.
Oamenii uita repede ca Nastase, traieste in lux, ori din veniturie domniei sale de bugetar, nu poate sa-si permita acesta opulenta.

Dl Iliescu, intr-un moment de sinceritate, i-a reprosat aceste abuzuri.

Justitia din Romania este doar pentru saracisi ne-intelectuali. Fiscul idem.

Pt. mine este onorant faptul ca imi raspundeti, credeti-ma va rog, nu indraznesc sa debitez minciuni pe blogul dvs.

Va respect mult , domnule Gheorghe !

Anonim spunea...

Stimate domn,
Eu nu am generalizat, şi apoi, fiecare răspunde pentru ceea ce face, inclusiv Adrian Năstase. Şi dacă făcea vreo nefăcută, în 18 ani aveau tot timpul să-l înfunde. Iar în familia Năstase, soţia şi socrii au fost şi sunt cu banii! Dar, indiferent de ceea ce ar fi comis, Justiţia nu se face la televizor!
Şi apoi, vi se pare normal ca DNA să nu pună piciorul în Primăria Generală, ca nici un primar al Bucureştilor să nu fie întrebat de sănătate? Gândiţi-vă doar la un lucru: sunt ţări membre ale UE cu populaţie şi bugete mai mici decât cele ale Capitalei. Nimeni nu răspunde pentru jaful din domeniul public? Bordeiul nu le spune nimic celor de la DNA?
Indiferent de ceea ce a făcut cineva, lucrul grav care s-a întâmplat în ultimii patru ani, din dorinţa de a-l înfunda pe Năstase, este că am înlocuit prezumţia de nevinovăţie cu opusul ei, prezumţia de vinovăţie!
Este un pas pe drumul spre totalitarism, pe care eu, unul, nu vreau să-l mai parcurgem. Mi-a ajuns Ceauşescu!
Cred că şi dumneavoastră.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...