luni, 26 noiembrie 2012

O lămurire, pentru Pulimea Sa.

 
 
O lămurire, pentru Pulimea Sa. Dacă-și închipuie că se poate pișa de două ori pe voința românilor, exprimată la urne, e cazul să se abțină. Pentru că s-ar putea să se trezească, după 9 decembrie, că se pișă în gura lui cetățenii furioși. La propriu...
 
PS: discursul lui din seara asta este scelerat și iresponsabil. În plus, poate n-a înțeles. Despre el este vorba în campania asta electorală. Pentru că până în mai 2012 el a fost premierul de facto al României. Și trebuie să facă decontul. Dar, laș cum îl știm, nu-și asumă nimic, în schimb îi înjură pe toți.... 
 

3 comentarii:

Karakas spunea...

Nu am obsesii cu Basescu. Pur si simplu mi se pare un pericol pentru tara, in sensul ca actioneaza pripit, in detrimentul Romaniei, din perspectiva unor interese externe. Pe zi ce trece imi confirma. Ultimul discurs face parte, ca tonalitate, din discursul unui om disperat de a controla Romania, un om care se lupta politic sa supravietuiasca. Nu o sa ma refer la el, ci o sa reamintesc aici din pozitia lui Basescu din 18 mai 2012, dupa intrevederea cu Richard Morningstar, trimisul special al secretarului de stat al SUA pentru Energie în Eurasia:

"În orice caz, privind energia, trebuie să recunoaştem că în România avem deja o dezbatere privind gazele de şist şi trebuie să dezvoltăm o strategie de a explica populaţiei că nu sunt riscuri serioase cu aceste gaze", a spus preşedintele Băsescu...."

Cu alte cuvinte, sa incercam sa mintim populatia, ca nu ar exista "riscuri serioase". Este clar astazi ca Basescu s-a antepronuntat, incercind sa faca propaganda pentru companiile americane, care au probleme chiar la ele acasa, in SUA, unde puturile de gaz de sist seaca mult mai rapid decit predictiile companiilor si unde e necesar sa se implementeze procedura de mai multe ori, ceea ce necesita milioane de litri de apa.

"The oil and gas industry has propagated a vision that fracking unleashes vast amounts of gas which then flows relatively steadily for decades. But a growing mountain of evidence suggests that nothing could be further from the truth. Shale gas wells dry up, sometimes long before they have produced enough gas to cover the costs of drilling and fracking them.

In the oldest shale formation, Texas’s Barnett shale, many aging wells have had to be re-fracked multiple times to keep them from running dry. Re-fracking costs millions of dollars and requires millions of gallons of water....

This is the dirty little secret that the oil and gas industry rarely will acknowledge. Oil and gas companies don't want to discuss it because high volume slickwater horizontal fracking is so new that there is paltry data to show how wells generally perform over the long run (read: twenty to fifty years)...."


Graba lui Basescu de a convinge populatia ca nu este nici o problema cu extractia acestor gaze de catre companiile americane este suspecta. Asa cum este suspecta toata activitatea lui Gitenstein si eforturile lui de a manipula decizia politica in Romania, pentru ca a gasit in Basescu un aliat fara scrupule cu o coarda sensibila la tot ce e american.

De ce dezvoltarea Romaniei pare dintr-o data posibila doar prin exploatarea acestor resurse de catre americani? Alta cale de dezvoltare nu exista? Il aud aruncind prezidential cu vorbe mari despre cum pune el doar Prim Ministri care au solutii, dar el ce solutii are, in afara sa se angajeze intr-o directie politico-economica neclara? Ce garanteaza el pentru Romania, daca acele resurse sunt exploatate de catre companiile americane? De ce nu da amanunte, cifre, ca sa poata sa aibe o discutie "cu poporul"?

Sa fie clar: nu sunt un "anti", dar imi pun intrebari, pentru ca stiu cum natiunile mici devin vulnerabile atunci cind au la conducere conducatori slabi. Basescu are aceasta slabiciune fata de fratele mai mare de la Apus, si nu e OK. El e acolo sa slujeasca Romania, si, desi se jura ca o face, actiunile lui vorbesc contra. Probabil e deja prins in pinza de paianjen. Viitorul apropiat va confirma.

http://www.huffingtonpost.com/brendan-demelle/fracking-output_b_1900810.html

http://www.mediafax.ro/economic/basescu-trebuie-o-strategie-de-a-explica-populatiei-ca-gazele-de-sist-nu-produc-riscuri-serioase-9643311

ANONIMUS spunea...

Pot sa jur desi nu am probe( dar acestea vor fi devoalate)ca sceleratul cu structura lui mercantila si ahtiata de avere,a facut greseala sa fagaduiasca unor interesati din USA si Canada ca vor face afaceri si vor cumpara zacamanturi interesate pentru ei.M-a tem ca fiind sigur de puterea lui a si incasat bani pentru loby.Daca nu direct dar prin amici ,sigur.
Din pricina aceasta este disperat ca-i scapa puterea de a face ce vrea si tipii isi vor cere banii inapoi.
Desi nu e cazul sa insiste, nu se poate abtine si continua sa o insiste cu zacamintele desi vorba dlui roman :Arata ca dracu'.Culmea ca e atat de inebunit ca face greseala dupa greseala enervand si iritand pe toata lumea,pana si pe aliatii lui ,care vad ca la fiecare discurs intrarea in parlament sansele lor se micsoreaza vazand cu ochii.Romani au fost umiliti si batjocoriti de scelerat si camarila lui si insistentele de a incerca sa controleze ceva face pe cetateni sa-si piarda mintile si razbunarea va fi crunta.Sa vorbesti de ministru apararii un general cultivat si un fost reprezentant al Romaniei pentru contactul cu NATO un vorbitor de engleza nu de "pidgin english"si un capitan de nava comerciala ,un TIR-ist naval,nu comandant de bastiment de razboi,un rahat cu ochi ,badaran si incult,impreuna cu nenorocitul de consilier care din engleza ,daca aia este engleza ,insotita de interjectii de produce ilaritate isi pot permite sa-i atace pe Ministrul Apararii?! Sunt curios daca are curajul sa apara in fata tarii la Ziua Nationala,ca daca are "cojones" s-o faca si nu se duce lasul intr-o vizita peste granita va fi ovatiat cu obisnuitele urari Ceausiste:"Urari fierbinti",sau ce gandea "bizonul":- "Sa va arza focul ticalosilor"!Cred ca acum nu se va abtine nimeni sa-l trimita ,unde l-a trimis poporul ,7.500.000 ,la dracu'.
Sceleratul cauta cu tot dinadinsul un accident de zid "a la "Targoviste,si ce cauta aia o sa primeasca cu sau fara mictiuni ca si flegmele sunt bune.

pacos spunea...

Când Zeus vrea să piardă pe cineva, mai întâi îi ia mințile, spuneau vechii greci.
Pe bune, e singura explicatie.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...