sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Delirul anti-democratic al unei orătănii cu plaivaz



Chipul zâmbitor al democrației


Idei puține și fixe în tabăra băsistă, care pare să fi acceptat resemnată înfrângerea în alegerile parlamentare din 9 decembrie. Zice paserichea Turturică în RL: ”Rezultatul alegerilor parlamentare este previzibil. Cifrele se mai pot schimba, dar ierarhia este clară. Sunt şanse foarte mici ca USL să nu obţină un scor foarte bun, iar ARD să se ridice deasupra unui rezultat mediocru.”  Sigur, asta este situația, numai dobitocii ar nega-o. Turturică este canalie, nu dobitoc. Drept pentru care imaginează un scenariu halucinant, care amestecă de toate, de la conspirații în sânul USL, lupte pentru putere, spioni ruși, instituții ale statului care se vor apuca să-i aresteze pe răii din USL și altele asemenea. 

Totul pleacă de la intervenția televizată a lui Voiculescu. Sigur, fiecare dintre noi are o păsărică. A lui se numește ”demiterea lui băsescu”. Mă rog, nu e doar a lui, dar el are ditai imperiul media, de unde o poate prezenta când vrea mușchii lui, la oră de maximă audiență. ”Prin ieşirea sa publică de miercuri, Dan Voiculescu a pus pe masă temerea ce mocneşte deja de ceva vreme în interiorul USL. Că şi dacă votul confirmă validitatea alianţei dintre PSD şi PNL, unii dintre ei vor vrea să ia tot potul şi nu să-l împartă frăţeşte, după cum a fost înţelegerea la început. Ce a mai lăsat să se înţeleagă Voiculescu este că trădarea pe care o întrezăreşte şi care va avea ca finalitate dezmembrarea USL nu va fi una partinică. Vor fi atât social-democraţi cât şi liberali care vor încerca să-i arunce peste bord pe alţi social-democraţi şi liberali.”

Ce contează intervențiile publice ale lui Ponta, Iliescu, Antonescu și alții, care îi spun lui Voiculescu să-și canalizeze elanul tineresc spre ceva mai productiv decât vânatul cailor verzi pe pereți? Turturică face ca în legile lui Murphy: când rezultatele experimentelor contrazic teza de bază, ele sunt ignorate fără pic de rușine. Mai mult, Turturică reia ca un papagal tezele portocaliilor, care îi dau lui băsescu o aură de salvator, de data asta, pentru că poate numi pe cine vrea el premier, indiferent de ce zice USL. ”Această posibilitate este consecinţa faptului că preşedintele nu este condiţionat de Constituţie să îl desemneze ca premier pe liderul partidului care a câştigat alegerile. Portiţa lăsată în legea fundamentală special pentru Ion Iliescu şi care a fost speculată la maxim de Traian Băsescu de-a lungul anilor s-ar putea să joace şi anul acesta un rol esenţial în configurarea noii puteri. De ce? Pentru că dă posibilitatea unei competiţii deschise între acei lideri din USL, sau chiar din afara sa, formal, care pot coagula în jurul lor o majoritate parlamentară.

Teoretic, orice lider din USL care ajunge la o înţelegere cu Traian Băsescu şi îşi convinge jumătate plus unu dintre colegii din Parlament să-l susţină poate deveni viitorul premier. Consecinţa: lupta din interiorul USL este cea care va decide cum va arăta noua putere ce va conduce România după 9 decembrie. Cel ce în seara alegerilor va fi cel mai bine poziţionat atât faţă de Băsescu dar şi faţă de majoritatea parlamentarilor ia potul. Cele două fronturi esenţiale pe care se va duce războiul fratricid vizează cele două obsesii copleşitoare ale celor ce conduc România - raporturile de forţe între principalele insituţii ale statului şi banii.”

De ce ai rupe o bucată din USL, fie și pentru a primi dreptul de a forma guvernul, când asta ar însemna să-ți formezi o majoritate care nu e a ta, și în care PDL și UDMR ar dicta? Doar pentru a fi cârpa de spălat pe jos a lui băsescu_ Or fi toți cu ochii după avantaje, dar nu cu orice preț, și nu cu prețul umilirii de către un băsescu lipsit de orice legitimitate. Eu nu cred că sunt la vârful USL indivizi care vor să joace rolul de prost al satului. Dar, mai știi_ O fi Turturică mai bine informat...

Orice om normal la bibilică l-ar întreba pe Turturică: ”Totuși, musiu, pă ce te bazezi?” De ce? În prea lungul lui articol sunt câteva afirmații care țin de casa de nebuni. Ca asta: ”De altfel, au existat şi nişte zvonuri care au ajuns la urechile sale potrivit cărora Antonescu a avut o serie de întâlniri cu oameni importanţi din câteva structuri de informaţii, bine ancoraţi în parteneriatul cu americanii, despre care liderul PNL nu i-a pomenit nimic. După aceste întâlniri, nici unul dintre oamenii din servicii care se deplasaseră la Cotroceni nu era convins că Antonescu nu poate fi "întors".

Dacă nici Voiculescu, al cărui imperiu economic a fost ridicat în mare parte de şi cu securişti, nu cunoaşte forţa de persuasiune a ofiţerilor de informaţii, nimeni nu o ştie. Concluzia: mai bine fără riscuri. Adică, un preşedinte fără prerogative importante şi transferul puterii reale către o zonă difuză, partide, Parlament, ce poată fi cumpărată la kilogram şi controlată fără probleme. Cum doreşte Voiculescu să îşi atingă acest scop? Simplu. Printr-o nouă Constituţie, ce ar urma să fie adoptată rapid, în primele luni după alegerea noului Parlament.”

Cu alte cuvinte: în serviciile secrete românești sunt oameni care joacă pentru alții, respectiv pentru americani(atenție: una e colaborarea în cadrul NATO și în cel bilateral, alta este servirea intereselor americane, în detrimentul celor naționale!), care l-au testat și au ajuns la concluzia că are stofă de trădător.

Ce-i mai bun abia acum urmează, și e de Mărcuța: ”Pentru instituţiile vitale ale statului, în special cele de siguranţă naţională, preşedintele reprezintă un scut indispensabil. Doar un preşedinte puternic (sau unul pe care îl pot controla ele) poate să le apere de cei ce ar vrea să le desfiinţeze, să le reducă atribuţiile până la a deveni irelevante, sau să le aservească grupurilor mafiote, cum s-a întâmplat o mare parte din perioada post 1990. Practic, chiar dacă îi sprijină pe Traian Băsescu, pe Victor Ponta sau pe alţi lideri USL, în confruntarea cu nucleul Voiculescu-Antonescu - Dragnea aceste instituţii luptă, de fapt, pentru propria supravieţuire, iar cei ce le conduc, pentru cariera şi poate chiar libertatea lor.” 

Cum adică? Pentru binele românilor serviciile trebuie fie să fie controlate de un președinte puternic, care să le apere de hainii din politică, haini care le vor pielea, sau, și mai bine, să-l controleze ele pe președinte, ca să facă fix ce vrea pula șefilor lor, în disprețul Constituției și al legilor? Vă vine să credeți așa ceva: că în România există jurnaliști care gândesc precum orătania asta? Care legitimează un fapt gravisim: amestecul în politică al serviciilor de informații. 

”Unii dintre şefii de instituţii de a căror susţinere depinde în totalitate viitorul său politic au o relaţie excelentă cu reprezentanţii politici dar şi din alte zone ai Europei şi Statelor Unite. Mai mult. Sunt consideraţi a fi principalii agenţi ai schimbării. Sunt piloni ai statului în care partenerii noştri îşi pun toată nădejdea pentru a dinamita mecanismele corupte inter şi intra-instituţionale, pentru a crea premizele ca România să beneficieze pe deplin de imensele oportunităţi pe care le-a adus intrarea în UE şi NATO.

Doar din cauză că aceşti oameni garantează că Ponta este "răul cel mai mic" în USL, ambasadorii marilor puteri încă se întâlnesc cu liderul PSD. Doar din acest motiv mint cu neruşinare în faţa jurnaliştilor spunând că plagiatul său nu e mare brânză şi că nu îi deranjează foarte tare. O fac pentru că li se spune că şi el este sau măcar poate deveni un "agent al schimbării." Iar ei cred pentru că au încredere deplină în cine le spune asta.” Cu alte cuvinte SRI, SIE, DNA, ANI și altele ca ele, total aservite lui băsescu, care au închis ochii la jaful celor din PDL, care a costat țara zeci de miliarde de euro, care n-au făcut nimic pentru a împiedica furtul din bani europeni, îi dau ”certeficat” de bună-purtare lui Ponta, altminteri n-ar sta de vorbă cu el americanii și europenii?

Asta pune capac: ”Testul decisiv este mai aproape decât se aşteaptă. Instituţiile statului vor începe în curând asaltul împotriva grupării Voiculescu, pe care vor încerca să o împiedice cu orice preţ să ia puterea după 9 decembrie. Nu poate fi chiar întâmplător că prima arestare a unui spion rus de care aflăm după foarte foarte multă vreme a venit la câteva zile după ce Liviu Dragnea îi mulţumea ambasadorului acestei ţări pentru prezenţa sa în tribunele Arenei Naţionale. Iar Ponta va trebui să se decidă de partea cui este. Şi nu doar declarativ, ci cu fapte.”  

Tot ”editorialul” ăsta este o jignire adusă inteligenței cititorilor. Cum nu mai există ”moguli”, ca în 2008 și 2009, cu care să se lupte băsescu și ai lui, cum anti-comunismul nu mai mobilizează pe nimeni, trebuie construit un nou dușman de clasă: Voiculescu. Care este obligatoriu omul rușilor, vrea să pună mâna pe putere, pentru a mulge banii publici. Iar Ponta nu trebuie decât să rupă ceva din USL și să facă guvern cu ”opoziția”, pentru ca patria să-i fie recunoascătoare.

Ca o concluzie: pentru ”intelighenția” dâmbovițeană democrația este o formă fără fond. Voința cetățenilor nu contează. Contează jocurile de putere,  iar dacă sunt făcute cu ajutorul serviciilor secrete și al stăpânilor din afara țării, cu atât mai bine. Jalnic! 

5 comentarii:

rolf spunea...

Eu cand vreau sa vad parerea CIA despre situatia politica din Ro, citesc rapoartele, pardone editorialele lui Turturel.

AristotelCostel spunea...

Pe mine n-ai reusit sa ma convingi ca turturica nu-i dobitoc.

ANONIMUS spunea...

Este usor de inteles ce si cum se intampla in frumoasa Romanica.Ce nu vreau sa inteleaga este ca "Serviciile secrete"sunt urmasii securitatii, creditata ca ar fi fost niste servicii redutabile.Cand comunistii au cazut ce am observat.Ca majoritatea conducerii securitatii erau niste cretini inculti si analfabeti de ramai uimit si nici restul nu erau inafara faptului ca erau niste psihopati si sadici .Si nici acum nu sunt mai buni desii ca pe vremuri se ocupau numai de politie politica si incercarea de a intoarce pe sovietici si urmarirea lor ,ca nu intraznea ceva sa miste de se pomeneau cu vreo cateva palme de li se duceau capetele.Toate secretele vestului erau vandute sovieticilor si aveau niste legaturi a intaia desi Ceasca se dadea antirus.Acum s-a schimbat calimera si prostaturile fac jocul CIA si restului amicilor noi si pe langa ca fac politie politica pentru scelerat isi fac afacerile si hotiile fara teama si cu impunitate totala.Problemele de sistem si strategia serviciilor nu se pot face la vedere si spuse pe sleau,ca ajung urgent la mititica ci este o problema de conducere extrem de redusa numeric.Pot paria ca nu mai mult de 25 de persoane incearca sa reuseasca ca dupa alegerile din 9 decembrie,sa-si faca jocurile in interesul lor.Si nu vor reusii nimic ,USL-ul prin logica n-ar reusi daca nu sunt uniti si sunt din aceasta necesitate uniti.Restul ,Turturica ar vrea el ,dar din pacate pentru ei serviciile secrete sunt niste balauri fara colti fara,para,fara vreo putere reala pe care o da patul armei in mana.Nu pot face decat laba,si atat.
Cine este tampit ca conducerea USL-ului ,guvernul ,puterea sa aiba vreun interes ca niste cretini verosi sa le joace jocul.Daca dupa preluarea puterii, serviciile secrete nu vor fi primenite si schimbate in institutii
publice in serviciul populatiei si vor fi reduse macar ca numar in raportul dintre serviciile americane si cele romanesti la numarul de populatie ,nu cand ca acum se calca pe batatauri fara sa faca nimic si din banii nostri,se pot duce dracului.Aceasta securitate redivivus trebuie sa inceteze.Si daca-si baga nasul in treaba natiei si tradeaza interesele noastre pentru asa zisii amici o s-a pateasca.Vreau sa cred ca Ponta si Antonescu singurii care nu pot fi santajati sunt atat de inteligenti, si sunt, nu vor fi interesati ca cineva sa le joaca jocul in interesul altora.Sunt convins ca aceste lepadaturi de joasa extractie incearca,dar s-a terminat.

Karakas spunea...

A aparut stirea si pe Mediafax, despre declaratiile lui Isarescu preluate de New York Times. Cum toti romanii citesc New York Times, ei au posibilitatea sa afle de la sursa de peste ocean, ca Romania nu mai are ca scop sa adere la zona EUR in 2015.

Nu pot sa nu remarc aroganta celor de la butoane in Romania. Nu puteau sa declare asta mai intai in Romania si pe urma in SUA? Adica anunti politica statului roman intr-un ziar din alta tara mai intai? De tot risul...Welcome to Romania, a wholly owned colony of the US of A.

Propun ca tinta a politicii monetare a Romaniei aderarea la USD pina la sfirsitul anului curent.

http://www.mediafax.ro/economic/isarescu-trecerea-la-euro-in-2015-nu-mai-intra-in-discutie-10274816

Karakas spunea...

Cu cit Gitenstein isi declara dragostea fata de Romania mai tare, cu atit sunt mai sceptic si mai convins ca tot banul il iubeste mai tare.

Da, domnule Gitenstein, Romania e frumoasa, SUA e frumoasa, traim pe o planeta frumoasa. Spuneti ca romanii sunt cinici si pesimisti. Au motive sa nu fie? Care sunt alea? Ne asteapta viitorul luminos in noul Imperiu?

Romanii sunt pesimisti si cinici tocmai pentru ca au trait in varii imperii si vad ca si in actualul sunt utilizati ca forta de munca ieftina, ca depozit pentru armament, si carne ieftina de tun pentru lacomia celor care il conduc si care vor sa cucereasca cit pot mai mult pe planeta asta...frumoasa.

"Cred că România are un mare viitor..."

De ce nu are insa si un "mare prezent"? Au trecut totusi aproape 25 ani de cind binefacerile capitalismului ar fi trebuit sa se materializeze si pentru romani, intr-o viata mai buna. Si in comunism tot despre un maret viitor ne vorbeau liderii comunisti. Care nu mai venea.

Vorbe, domnule Gitenstein, vorbe goale. De vorbe frumoase suntem satui. Deeds speak!

http://www.mediafax.ro/social/gitenstein-am-o-profunda-afectiune-pentru-romania-cel-mai-mare-defect-al-romanilor-pesimismul-10274661

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...