duminică, 11 noiembrie 2012

Oglinda fidelă a poporului

 
 
Un deputat al PDL a fost reținut de procurori pentru luare de mită. La Constituție scrie: ”(3) În caz de infracţiune flagrantă, deputaţii sau senatorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei. Ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Camerei asupra reţinerii şi a percheziţiei. În cazul în care Camera sesizată constată că nu există temei pentru reţinere, va dispune imediat revocarea acestei măsuri.” Perfect! Deci se duce dracului și mitul cu imunitatea excesivă a parlamentarilor! 
 
Dar nu despre asta este vorba. Urmează acum nebunia. În România reținerile se fac pe 24 de ore. Așa, pe înserat, omul nostru e liber. Pentru că oricât de plini de avânt justițiar ar fi deputații, aflați în pauză de sesiune, este imposibil să-i strângi azi la București, pentru a vota cererea Ministrului Justiției, care cerere nu e nici ea redactată.  
 
 De aici încep înjurăturile la adresa Parlamentului, instrumentate în primul rând de presă. Toată lumea este de acord că azi va fi imposibil să se dea avizul de arestare, dacă se va cere. Oricum reținerea este fapt împlinit. Nu ne mulțumim noi cu asta? Pentru că oricum e pa! Un flagrant este un flagrant! Iar dacă denunțătorul vrea să-și schimbe declarațiile sau denunțul, atunci să i se explice că ar putea sta la mititica mai mult decât mituitul! Și am rezolvat cazul!  
 
 
 Nu este cazul să ne agităm prea tare pe tema asta. Altceva mă îngrijorează: ușurința cu care oameni precum ipochimenul, tineri în general, au banalizat încălcarea legii, din postura de deputați și senatori, reprezentanți ai poporului. Sau ei sunt oglinda fidelă a poporului? 
 

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...