Sincer, eu nu-i înţeleg pe liberali. Şi văd că nu le prieşte deloc conducerea lui Antonescu, bun orator, dar teribil de mediocru om politic. Care, în două decenii de când se află în politică n-a învăţat mai nimic. Iar acţiunile PNL sunt cel puţin contradictorii, dacă nu chiar haotice.
Din păcate pentru liberali, ei au făcut, ca şi alţii de pe scena politică, greşeala de a vrea să aibă în fruntea partidului o clonă a lui băsescu. Antonescu este la fel de populist ca şi băsescu, şi, din nefericire, la fel de superficial în ceea ce propune. Mă tem că liberalismul nu se reduce la cota unică de impozitare, care, în sine, e o tâmpenie, de vreme ce există şi alte cote de impozitare în Codul Fiscal. E doar un exemplu de fixaţie monomaniacă în stare să reducă drastic capacitatea de negociere a PNL.
Nu singura. Atacurile lui Antonescu la adresa lui Năstase nu sunt o probă de inteligenţă, când ştii ce coadă sensibilă are fostul premier, care are şi verb, dar mai ales putere de decizie în PSD. Partid fără de care PNL nu poate face mai nimic în Parlament. Înţeleg iritarea lui Năstase. Atacul lui Antonescu este gratuit şi vine în cel mai nepotrivit moment pentru PNL, fix când se pregăteşte Moţiunea de Cenzură. Pe care PNL o forţează inutil, de vreme ce PSD a spus clar că nu depune aşa ceva până ce nu are loc Congresul partidului. Iar săritul din baie al lui Relu Fenechiu toarnă gaz peste foc.
Probabil că sunt destui liberali care nu agrează ideea unei alianţe cu PSD. Nu-i obligă nimeni s-o facă. Dar s-o spună: "PNL nu se aliază în nicio circumstanţă cu stânga, noi avem treba noastră, ei pe a lor." Şi atunci ştie fiecare pe ce picior dansează. Pentru că nu poţi să dai în toţi, când ai câţi parlamentari ai şi când nici la tine în partid nu umblă câinii cu ideologia şi deontologia în coadă.
Cred sincer că PNL i-ar fi mers mult mai bine cu Tăriceanu pe post de preşedinte. Măcar le are cu economia, şi a învăţat ceva din experienţa de premier, nu e doar gura de el.
După cum arată lucrurile între PNL şi PSD tare mă tem că, şi dacă trece Moţiunea de Cenzură, vom avea parte de guvernul boc şapte, dacă am numărat eu bine, sau, dacă avem ghinion, Nuţica unu. Şi asta pentru că unii din PNL nu ştiu când să tacă. Puterea nu se cucereşte doar cu vorbe. Şi până una-alta, PNL oferă doar vorbe. Şi alea aiurea în tramvai! Nu mai bine fac ei, împreună cu pesediştii, o listă de subiecte controversate, şi se ţin de ea? Şi ies în faţa oamenilor cu subiecte de pe agenda publică, nu cu îmbufnări de adolescent prea întârziat?
4 comentarii:
Pai bun, si cu asta ce e?
http://www.ziare.com/teodor-atanasiu/stiri-teodor-atanasiu/pnl-si-psd-s-au-inteles-pe-cota-unica-16-la-suta-1046148
S-a facut si stanga "liberala"?
E ceva semnat? Că de vorbe sunt sătul.
E putin cam off-topic, dar ce parere aveti de conferinta Esecul statului asistential.
http://www.cadi.ro/index.php/vizualizare/articol/multimedia/352
Au luat cuvintul "corifei" citati si pe acest blog: Lucian Croitoru, Stolojan, si altii, gazda fiind Dragos Paul Aligica.
@Constantin
Pentru guvernul ala de criza, cu termen de valabilitate de 6 luni si care sa pregateasca alegerile anticipate, as putea suporta si un compromis temporar numit cota unica la 16%.
Liberalii vor si vor cota unica la 10%. Sa le fie de bine!
Social-democratii vor si vor impozit diferentiat (sau progresiv, cum i-ar fi zicand!) care sa favorizeze pe cei cu venituri mici si medii. Sa le fie si lor de bine! Romanii vor intelege repede ca este nevoie de un vot util si ca, dupa alegeri, ar exista frictiuni importante intre partidul mare PSD si partidul mai mic PNL. Se vor gandi poate sa se scuteasca singuri de o durere de cap suplimentara si vor vota in consecinta.
Asa ca, daca cele doua partide nu se inteleg asupra acestei chestiuni esentiale este acceptabil si statu quo -ul. Sa decida la urne majoritatea ce este mai bine.
Trimiteți un comentariu