marți, 12 octombrie 2010

Încă un bou cu Ferrari


Să nu mă înţelegeţi greşit: nu am ceva special cu bogaţii. Treaba lor, să fie sănătoşi şi să se bucure de bani! Dar există bogaţi şi bogaţi. Cei care au şi altceva în cap decât bani, nu-şi etalează bogăţia la modul agresiv, mârlănesc, cum o fac majoritatea celor cu bani din România. Pot gusta luxul fără să-i sfideze pe ceilalţi. Şi mai ales se pierd în natură, ca să zic aşa.

Ei bine, eu am ce am cu cea de-a doua categotie de bogaţi, cei care ies ca păduchele în frunte. Cum, spre exemplu, o face un nene(numele nu are importanţă!) ce şi-a cumpărat un Ferrari 599 GTO, serie limitată, de vreo 400.000 de euro. Cum spuneam, e un bou. O dată pentru că în ţara în care milioane de oameni trăiesc cu circa o sută de euro pe lună(şi chiar cu mai puţin), a da 400.000 de euro pe o maşină este un gest sfidător, de mârlan, cum spuneam. Şi a doua oară este bou pentru că n-are unde dracu' folosi o astfel de maşină în România, şi nici prin alte ţări. Cu excepţia Germaniei, toţi europenii îi vânează pe vitezomani, şi maşinile lor. Care maşini se pot confisca, sau, cum e cazul Elveţiei, rişti să-ţi dea poliţia şi o amendă uriaşă, un anume procent din avere. Adică milioane de euro!

Motive pentru care în vestul Europei sunt circuite închise, destinate special amatorilor de viteză, unde îţi conduci maşina cum te taie capul, dar după ce ieşi de pe circuit, fie o pui pe platformă şi o duci la garaj, fie conduci cuminte, în fundul(pardon de expresie!)  Loganului.  La noi, oha! Şi dacă tot sunt atâţia posesori de super-maşini la Românica, şi au grămezi de bani, de ce nu pun de-un circuit de viteză? Se distrează pe el, şi mai câştigă un ban, nu că ar mai avea nevoie. Dar dacă nu-i duce mintea, asta e: să şi le rupă în gropile din şoselele patriei, sau să le ţină bibelou în sufragerie!

3 comentarii:

ama spunea...

Cum sa faca ei un asemenea circuit ?!
Doar TOATE soselele sint ale lor, ca si strazile, ulitele si pistele aeropoturilor.
Este mult mai palpitant sa vinezi un ciine, o pisica, un pieton sau un Matiz, ca Trabanturi nu mai sint. Ori, pur si simplu, o soferita speriata.
Peste otate astea se da la laiber si nu-i ia nimeni la nici un fel de intrebare. Daca-i intreaba caeva ceva, au destui bani sa-si cumpere nevinovatia.

Anonim spunea...

Primele două paragrafe ale articolului aduc foarte mult aminte de un banc cu evrei, a cărui poantă era "adevăraţii bogaţi sunt cei care umblă în zdrenţe".

Anonim spunea...

N-am înțeles care e neajunsul dacă te sfidează ăla cu Ferrari. Concret, tu ce pierzi? Îți scade salariul, îți scade pensia, îți scade ratingul de țară?
A furat ăla banii de la tine? Dacă da, atunci de ce nu apelezi la justiție? Dacă știi că a furat de la stat, atunci de ce nu-l dai în gât? Dacă nu te sfidează, dar tot fură banii ăia de la stat, e ceva diferit?
Nu o să înțeleg niciodată de ce ar trebui să-mi consum ficații pentru că unii au și eu nu am.
Dacă ai constatat că ăla are Ferrari, te mobilizează și pe tine cu ceva în a munci mai mult, a face o afacere, o treabă, o combinație, orice, astfel încât să-ți iei și tu barem un Audi? Te mobilizează cumva să studiezi dreptul, să intri în magistratură, în poliție, în armată, să încerci să faci dreptate în lume? Să studiezi economia, sociologia, politica, măcar să înțelegi de ce ăla poate și tu nu? Dacă nu, atunci ce folos?

Este ce-ti reprosez intotdeauna, Gheorghe: a zice si a muri de grija altora pe blog sau la întruniri socialistarde vs. a face ceva pentru tine.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...