joi, 28 octombrie 2010

Umili, la pula lui băsescu




Ce-mi place mie la români este că ţin mereu cu ursu'! Şi ursu' le spune să i-o sugă, şi ei execută fericiţi! Aşa şi după căderea Moţiunii de Cenzură. La portocalii, un val de jubilaţie, de parcă am fi sărbătorit urcarea României pe primul loc în clasamentul mondial la PIB pe cap de vită furajată! La ăilalţi un val de înjurături la adresa Opoziţiei, că n-a făcut ce-au zis ei să facă. 

Una peste alta, din punctul meu de vedere Opoziţia şi-a făcut treaba. Şi dacă turmele de boi care populează păşunile portocalii, dar şi pe cele roşii şi galbene, ar pune la treabă neuronul din dotare, ar vedea ridicolul perfect în care se găseşte Guvernul, în favoarea căruia n-a votat NIMENI în Parlament! Fie şi numai pentru asta şi Opoziţia merita felicitată că a introdus Moţiunea de Cenzură.

Iar dacă citiţi declaraţiile lui Lăzăroiu, veţi înţelege că şi dacă trecea Moţiunea, tot boc era premier! Cei de la Gândul îl întreabă: "Dacă moţiunea ar fi trecut, preşedintele ar fi încredinţat guvernarea Opoziţiei?" Şi ce răspunde Lăzăroiu? " Nu spun neapărat asta, dar, dacă Guvernul Boc ar fi căzut, probabil că PSD şi PNL ar fi etalat o altă majoritate. Ar fi avut 236 de voturi şi asta ar fi însemnat că s-a creat acolo o altă majoritate alternativă, de care, sigur că preşedintele poate să ţină seama atunci când cheamă partidele la consultări. Ei ştiau că există această posibilitate şi nu puteau să spună "Noi nu vrem să venim la guvernare, numiţi un premier tot de la PDL, continuaţi voi să curătaţi bugetul şi noi ne mai gândim, venim mai târziu". Urmează o altă întrebare: "Şi atunci, pe baza raţionamentului dvs., PSD n-ar fi ajuns oricum la putere, pentru că e greu de crezut că ar fi făcut un alt program." Răspunsul nu e greu de ghicit: "Realist, pe programul respectiv n-ar fi putut emite pretenţii ca preşedintele n-ar fi putut emite pretenţii. Teoretic, dacă ei vin cu un program realist, cu un premier compentent, care înţelege care e drumul pe care trebuie să-l urmăm, n-ar fi fost nicio problemă să avem o altă majoritate PSD - PNL, cu un alt premier, dar care să ţină drumul drept, nu să facă mici curbe."


Cu alte cuvinte: "Bă, găozarilor! Cât sunt eu la Cotroceni, există o singură regulă: sunteţi la pula mea şi faceţi ce vrea ea!"  Iar acum aflăm nu doar că pula lui vrea doar premier de la PDL, şi nu orice premier, ci unul cârpă de şters pe jos, ci şi că nu este de acord cu reducerea TVA la alimente la 5%, mai mult, că a promis FMI că nu va promulga legile cu pricina.  Iar oile din dotarea PDL, împreună cu curvele udemeriste şi jegurile de la UNPR vor vota după cum vrea pula lui. La fel este şi cu asumarea răspunderii pentru Legea Educaţiei, că doar nu vă închipuiţi că boc face un singur lucru(incluzând aici şi mersul la budă) fără aprobarea Încrucişătorului.


Se pare că ne place tratamentul ăsta, de vreme ce nimeni nu protestează, ba, mai mult, se găsesc imbecili care să înjure sindicatele că ies în stradă. Aşa că nu ne rămâne nimic de făcut. Stăm şi aşteptăm. Ce, numai Dumnezeu ştie. Vreun salvator, ceva. Dar ăştia sunt scumpi la vedere şi, de obicei, îi ajută pe aceea care se ajută singuri. Cum nu e cazul nostru, rămânem la pula lui băsescu...


PS: o simplă nedumerire. Pulimea Sa este la summitul de toamnă-iarnă al UE. Unde se discută despre guvernanţa economică a Uniunii. Care este mandatul berbantului? Ce poziţie are România? Cine a formulat-o? E aprobată şi de Parlament? E dezbătută public? Şi atunci, cum votează? Tot cum vrea pula lui?  

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...