miercuri, 6 octombrie 2010

Misiune îndeplinită!



Bun, Curtea s-a pronunţat. Cum era de aşteptat, i-a dat dreptate puterii portocalii. Acum, pe toate televiziunile se tot aude prostia aia că "deciziile CCR nu se comentează". Ei bine, eu comentez. Şi-i cam bag în pizda mă-sii pă'i de votară pentru a respinge contestaţiile, pentru că acum se vede miza repetării votului în Camera Deputaţilor, când fusese ales judecător Dorneanu, şi Anastase a reluat votul până a ieşit cine trebuie.

Şi mai comentez, dincolo de aservirea Curţii voinţei unui derbedeu politic, şi faptul că judecătorii nu au vrut să se pronunţe asupra felului în care s-a adoptat Legea Pensiilor. În Constituţie scrie clar care sunt condiţiile pentru adoptarea unei legi organice. Dacă aceste condiţii sunt scrise în Constituţie, nu în altă parte, înseamnă că pămpălăii ăia TREBUIE să judece ŞI FELUL în care s-a adoptat legea. Iată ce scrie în cărticica aia:  "ARTICOLUL 76 (1) Legile organice şi hotărârile privind regulamentele Camerelor se adoptă cu votul majorităţii membrilor fiecărei Camere." De ce nu s-au pronunţat asupra acestui aspect? Ca să-i apere curul tutei ăleia? Atunci de ce mai avem nevoie de nouă trântori?

3 comentarii:

Garcia Muerte spunea...

Ce este cu adevarat interesant ar fi aritmetica voturilor din plenul Curtii. Daca reprezentantul UDMR s-a dat cu Opozitia (cinste lui, omul asta chiar gandeste cu propriul organ), Ion Predescu, reprezentantul, cel putin teoretic al PSD, a inclinat balanta in favoarea Puterii actuale. Si iaca asa se va merge cu legea la promulgare, Basescu va avea iarasi argumentul Curtii Constitutionale...bla-bla-bla, piesa s-a mai jucat odata.

Karakas spunea...

Absolut gretoasa aceasta Curte la Curtea lui Basescu. Democratia s-a cam incheiat.

Béranger spunea...

Ah, am aflat şi sursa desenului. John Cuneo, "Why I Went to Art School" din cartea sa "nEuROTIC".

Cât despre Curul Constituţional, nu ştiu cum de-şi poate imagina ceva că într-un stat nefuncţional, un stat care NU este de drept, ci de abuzuri, se poate repara ceva respectând procedurile constituţionale. După cum spunea cu ceva vreme în urmă epilepticul cu laptop-ul, citând din alţii, într-o tiranie violenţa poporului este justificată -- şi ar fi şi singura acţiune eficientă, doar că ne-ar trebui alt popor pentru asta.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...