joi, 7 octombrie 2010

O zi istorică?


Nu ştiu ce va spune Pulimea Sa în discursul de la ora 15, şi, sincer, nici nu mă prea interesează. Oricum va promulga Legea Pensiilor, nu fără a se răfui cu Ponta, Antonescu, sindicate şi oricine l-a criticat pe tema asta, va pomeni de pensiile nesimţite, de principiul contributivităţii, de trântorii de pensionari, care papă banii de autostrăzi. Sigur nu o lasă din braţe pe Anastase, pentru că mafiile îşi protejează oamenii. Iar el este şeful mafiei portocalii, care a pus stăpânire pe România.

Tâmpiţii de serviciu se vor bucura. Măreţul Conducător, Geniul Rău al României, a mai dat o lovitură odioasei opoziţii şi bicisnicei democraţii, care ne încurcă grav. Societatea civilă a dat colţul, din lipsă de credibilitate. Frica a ajuns la cote atinse doar în ultimii ani ai Epocii de Aur. Acum e Epoca de Căcat, dar diferenţele sunt de formă, nu de fond. 

De fapt, şi asta mă interesează cel mai mult, dacă legitimează furtul din ziua votului, promulgând legea, traian băsescu va face din ziua de azi una istorică. Azi se va anula tot ce-am câştigat în decembrie 1989. Se închide un cerc. Din păcate. Ce va urma e greu de spus. Probabil ne îndreptăm spre o nouă explozie socială. În democraţie există o serie de supape, care detensionează situaţii de genul celei pe care o traversăm noi acum. 


În principiu ele sunt de natură politică: alegeri anticipate, schimbarea guvernului, guvern de unitate naţională, un dialog social susţinut. Şi, evident, de natură socială: prestaţii sociale suplimentare pentru grupurile defavorizate. România are şi o supapă suplimentară: libertatea de a emigra, datorită aderării la UE. Acum toate aceste supape sunt blocate. S-a ajuns, cred eu, la o saturare a puterii de absorbţie a pieţei muncii din UE pentru români, unele ţări membre neîndeplinindu-şi angajamentul de a deschide piaţa muncii pentru noi. Iar PDL şi traian băsescu tratează opoziţia şi sindicatele ca pe duşmani, care trebuie distruşi. Dialog politic şi social nu mai există. Logic, soluţia, dacă asta poate fi o soluţie, este explozia socială. 


România este un cazan în fiebere, cu supapele de siguranţă blocate, cazan sub care guvernanţii înteţesc focul revoltei sociale cu politici inepte, cu tupeu, aroganţă, cu fapte de corupţie la lumina zilei, cu jaf din bani publici la drumul mare.  Iar deasupra cazanului se aude hăhăitul de hienă al Pulimii Sale, care se crede un nou Cuza, reformând statul, de mânuţă cu Fecioara din Pleşcoi. Iadul nu poate arăta mai sinistru...


UPDATE: da, a retrimis Legea în Parlament, pe o chichiţă. În rest am avut dreptate. Iar chestia aia cu josnicii o să-i rămână în gât. Pentru că a retrimis Legea din LAŞITATE, nu din principialitate. Se cacă pe el de frică la gândul că va fi suspendat. Şi are de ce. Dar cu Roberta Anastase cum rămâne, Pulimea Ta? Votul furat nu contează? E parfum? E Constituţional? Jigodia tot jigodie rămâne!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Mai există o supapă de siguranţă, pe care unii o exploatează: o propagandă furioasă, isterică, înnebunitoare, în favoarea "mişcării contra-culturale", cam de prin 2006 încoace.

Dar spre deosebire de mişcările contra-culturale din Occident, care erau favorabile lărgirii drepturilor şi libertăţilor personale, "mişcarea contra-culturală de la noi" este virulent conservatoare, religioasă, ortodoxă, familistă, asexuată, duşmană a proprietăţii private şi a creditului. Şi la fel de curios, nostalgică a perioadei "negre" 1985-1989. NU a unei perioade mai relaxate, chiar şi din comunism.

Şi nu se limitează la nişte comentarii aruncate de unul ici şi colo. Această mişcare contra-culturală a fost destul de puternică pentru a-i reduce la jumătate sentinţa Călugărului Nebun din Tanacu şi pentru a face ca acesta să fie "excesiv de bine tratat" la închisoare.

E puţin curios să vezi cum nişte comunişti şi nişte maniaci religioşi şi-au găsit o cauză comună, nu?...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...