luni, 25 octombrie 2010

Jurnalism, numele tău este nemernicie



Cretinii din presă, care mai au tupeul şi nesimţirea să-l sprijine şi acum pe Încrucişător, depăşesc orice culme a ridicolului. Iar EvZ este lider în materie de cretinism, cum se cuvine unui oficial al puterii portocalii, pentru că au trecut de mult de calitatea de oficios, care calitate presupunea şi vagi urme de raţiune şi de spirit critic.


Ca de obicei două sunt temele de atac la adresa opoziţiei: dă lovituri de stat la comanda mogulilor Voiculescu şi Vântu, şi e vândută ruşilor, pentru că mogulii sunt vânduţi ruşilor. Delirul Ioanei Lupea este exemplar: "În timp ce la Bucureşti se discută despre o tentativă de lovitură de stat executată de sindicate la comanda mogulilor Vîntu şi Voiculescu aflaţi în sfera de influenţă a Rusiei, Rusia ni s-ar putea alătura, nu peste mult timp, sub scutul antirachetă. De ce s-ar amesteca Kremlinul în tulburările sociale din România în aşa fel încât mâna lui lungă să fie văzută nu doar de serviciile secrete, ci şi de comentatori publici şi de bloggeri, înaintea summitului NATO de la Lisabona? NATO caută un rol practic pentru Rusia în noua arhitectură de securitate, iar tandemul franco-german întrezăreşte în viitor un spaţiu comun de securitate UE-Rusia. Atât pentru SUA, cât şi pentru Europa, conceptul de securitate se declină, mai nou, şi în limba rusă.
Cei care cred că văd mai clar prin ceaţa evenimentelor confruntarea dintre Bucureşti şi Moscova au şi un răspuns: Moldova. Moldova este într-adevăr un câmp de bătălie electorală între forţele pro-occidentale susţinute şi de Bucureşti şi cele pro-ruse care plănuiesc pentru republică un fel de perestroikă dirijată de la Moscova."

După care urmează inevitabila limbă în cur trasă lui Băsescu: "Băsescu foloseşte ca pretext intern pentru tratatul de frontieră consolidarea credibilităţii Alianţei pentru Integrarea Europeană în lupta sa electorală cu comuniştii, care astfel şi-ar pierde argumentul că România vrea să acapareze Moldova. Sare în ochi o coincidenţă: angajamentul lui Băsescu intervine după vizita cancelarului german Angela Merkel."

De fapt, tot ghiveciul ăsta cu pretenţie de analiză de politică externă are unic scop să transmită mesajul din deschidere: "sindicatele se pregătesc să dea o lovitură de stat, la ordinul mogulilor răi, comandaţi de la Moscova, Vântu şi Voiculescu".

Presupun că la Ioana Lupea se gândea Mircea Mihăieş când a scris acest editorial înălţător: "Jurnalism, numele tău e nemernicie". Aşa e, jigodie mică, plătită din bani publici să-i execuţi pe duşmanii Pulimii Sale. Tu şi Lupea ilustraţi cum nu se poate mai bine teza din articol.  Mizeria voastră morală poate face să vomite pe oricine mai are un dram de bun-simţ.

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...