traian băsescu a declarat azi război întregii societăţi. "Nici eu, nici Guvernul, nu avem dreptul să suspendăm reforma doar pentru că nu avem susţinere!" Cum altcumva poţi interpreta aceste vorbe, dacă nu ca pe o declaraţie de război?
Omul nostru este dement, în sensul cem mai propriu al cuvântului. Să nu ne mai ferim de vorbe! Trebuie să fim consştienţi că avem în fruntea statului şi a guvernului(doar nu mai credeţi în poveşti cu zâne şi în afirmaţia că boc este premier) un personaj periculos, imprevizibil şi fanatizat, care s-a rupt de realitate, ca şi ceauşescu, şi care nu dă doi bani pe noi şi pe ce vrem şi credem noi. "Bă, boilor, mă piş pe voi şi pe problemele voastre! Nu-mi pasă dacă muriţi sau nu! Reforma înainte de toate!" Adică, cu vorbele lui: "Obligatia mea a fost sa anunt ca salariile vor fi reduse, categoric nu voi anunta eu ca vor reveni la valoarea initiala. Problema nu este de curaj...Îmi e greu sa spun cat trebuie sa castige un roman ca sa traiasca bine. Trebuie sa invatam ca salariile pot fi atat cat produce Romania. Nu spun ca un om care are 400 lei pe luna traieste bine, dar atunci cand a luat credite putea sa se gandeasca.!
Trec peste tâmpeniile lui, care ţin loc de analiză economică. Să nu-mi spună că a devenit peste noapte un Isărescu. A citit şi el nişte cifre, care oricum nu spun nimic despre starea economiei. Iar creşterea producţiei industriale(care între timp s-a blegit!) NU are nicio legătură cu guvernarea şi cu el. Şi nici cu asta: "Creşterea TVA cred că a fost cea mai bună soluţie economică, căci astfel nu asistam la relansarea industriei". Parcă mai acum câteva luni înjura de mama focului mărirea TVA şi vroia să reducă pensiile cu 15%, apoi să le impoziteze! Poate ne spune şi cum a stimulat TVA mărit creşterea producţiei industriale. Care a crescut, cât şi când a crescut, datorită contextului internaţional, unităţile alea de producţie care exportă nu sunt, în marea lor majoritate, româneşti, ci doar găzduite de România.
Evident, pentru ceea ce se întâmplă în România de vină nu este guvernarea, ci opoziţia şi presa, care sunt suporterii nereformării statului. Previzibil, ipochimenul nu suportă democraţia, el e Comandantul Suprem, şi ordinele lui se execută, nu se discută!
Şi, măiastru, cum îl ştim, când este vorba de prostit proştii, le dă şi ăstora o satisfacţie: "Nu as nominaliza-o pe Elena Udrea ca prim-ministru. Functiile inalte implica experienta de viata. Nu este suficient sa fii inteligent, ambitios, capabil de negociere, sa dai dovada de rezistenta politica, asa cum este doamna Udrea. Dar de aici pana la functia de prim-ministru sau presedinte de partid e cale lunga."
Eu îl cred sincer aici! Unde dracu' mai găseşte el un lingău, un om mai lipsit de personalitate şi de coloană vertebrală decât boc? Oricine altul i-ar lua locul ar fi un pericol pentru băsescu, pentru că s-ar putea să zică nu. Inclusiv madam Udrea.
Tot pentru prostirea proştilor este şi lista prezidenţiabililor portocalii: "Pentru Presedintie m-as gandi la oameni gen Baconschi, Preda, Blaga, Liviu Negoita. S-ar putea ca romanii sa vrea alt tip de presedinte; Pe Blaga il vad unul din politicienii foarte puternici ai PDL, care ar putea castiga alegerile in partid, dar nu pe cele la Presedintie. Păi, când te gândeşti la Livache, primul lucru care-ţi vine în minte este DNA, iar la Baconschi un jacuzzi. Iar până în 2014 lista asta de favoriţi se va schimba de câteva sute de ori, doar băsescu este Mr. Răzgândilă. Să ne amintim că numai cu trei luni în urmă băsescu l-ar fi exclus pe Preda din PDL!
Totul porneşte de la o uriaşă neînţelegere a statului, ca instituţie. Analfabetismul politic face din băsescu un libertarian fără voie, şi unul fanatic. "Aş fi vrut să nu se adâncească acest stat care ţine oamenii dependenţi de el, dar nu am putut." Sigur că suntem "dependenţi" de stat. Dar a fi dependenţi de un sistem de gestiune colectivă a riscurilor este expresia unei nevoi: dacă nu ar exista statul, viaţa noastră ar fi practic imposibilă. Ce-i de condamnat, dar ce, el e prost să-şi dea singur palme, este faptul că administratorii VREMELNICI ai statului îi tratează ce cei cu care intră în contact ca pe supuşi, şi băsescu e primul care face asta. De condamnat este clientelismul politic, şi nu faptul că statul ne oferă o serie de servicii publice. Da, şi noi plătim statului pentru serviciile oferite, nu ne dă nimic de pomană!
Rămâne de văzut cum se va sfârşi acest război, declarat de băsescu societăţii româneşti, pentru că nu cred că s-a gândit întâi la felul în care îi va pune capăt...
3 comentarii:
Problema cu statul este ca nu stie cum sa il conduca, si de-aia il vrea disparut.
Base bate cimpii cu gratie.
Numai ca prostiile pe care le impune isi vor arata multi ani de acuminainte efectele.
Basescu: "...Obligaţia mea este să reformez statul", a mai spus preşedintele."
Este scris in actuala Constitutie ca Presedintele ales al tarii are obligatia de a reforma statul roman ( eu nu am gasit asa ceva citind textul)? Sau Basescu traieste deja in viitor, sub o noua Constitutie?
http://www.realitatea.net/basescu-anticipez-miscari-sociale-si-mai-constistente-in-perioada-urmatoare_760905.html
Trimiteți un comentariu