marți, 2 februarie 2010

Poate numa'n cur!

Un cretin îi tratează drept şobolani pe funcţionarii publici şi-i înjură ca la uşa cortului pentru că au îndrăznit să facă grevă. Bun, înţeleg: toţi tâmpiţii şi nesimţiţii sunt la stat. Dar ce te faci, când clişeul ăsta este invalidat de cohortele de nesimţiţi de la privaţi, ăia care se laudă că-i plătesc pe şobolani din banii lor. Nesimţiţi care nu se uită la tine sau se uită cu curu' când îi intri în magazin, care te fură la cântar, care nu respectă programarea pe care o faci la clinica lui privată, care costă dublu ca în Occident, care te ţin cu lunile cu maşina prin service, care te jefuiesc când te împrumuţi de la el, care schimbă clauzele contractuale când vrea pula lui, care-ţi pune otrăvuri în mâncare, sau vinde produse expirate, care te omoară în microbuzele supraîncărcate, conduse de tot felul de maniaci, angajaţi la negru, care nu-ţi plătesc asigurările sociale şi te lasă fără pensie, şi lista binefacerilor "privaţilor"este lungă.
Se pare că tot funcţionarii publici sunt de vină, că nu-şi fac datoria. Care funcţionari publici? Ăia pe care îi înjurăm şi-i tratăm drept şobolani? Ăia pe care îi dăm afară pe capete? Poate numa'n cur, vorba ardeleanului!
Înainte de a da lecţii altora, să ne uităm dracului în oglindă şi să ne întrebăm dacă merităm să fim respectaţi de cei pe care noi îi dispreţuim profund şi-i tratăm ca pe slugi.
Nu ştiu cui foloseşte războiul ăsta dintre angajaţii la stat şi la privaţi. Nu e nimeni de vină că privaţii nu se organizează în sindicate şi nu se impun în faţa patronilor. Ei se "descurcă". S-a văzut cum se descurcă. Iar acum trăiesc un uriaş orgasm, văzând că moare şi capra ăluia de la "stat". Cum vă spuneam, o ţară de tâmpiţi!

5 comentarii:

Karakas spunea...

Romania este intr-adevar bizara. Citeam ca in Buzau un judecator l-a reimproprietarit cu 10% din teritoriul judetului pe un individ care clama ca este urmas al lui Preda Buzescu.

http://www.gandul.info/news/cum-i-a-dat-un-judecator-din-patarlagele-10-din-judetul-buzau-unui-cetatean-care-sustine-ca-e-urmasul-lui-preda-buzescu-5462777

Am mai discutat despre restitutio in integrum, si cum ne intoarcem in Romania la feudalism, cu boieri si slugi. Mi se pare o timpenie clasica!

Si eu sunt urmas direct din Burebista. Vreau toata Dacia ! :))

Karakas spunea...

Si in SUA se implementeaza tot taxare progresiva pentru indivizi. Citeva schimbari se vor face pentru 2010 in SUA

This provision would raise the top two individual income tax rates to where they were in 2001, before passage of the Bush tax cuts. The 33% bracket would become 36%. And the 35% bracket would rise to 39.6%.

Mai mult pe tema taxare in SUA:

http://money.cnn.com/2010/02/01/pf/taxes/obama_budget_tax_changes/index.htm?hpt=T1

Camil Stoenescu spunea...

he-he...nimic de mirare. mai nou, în România bugetarul este „dușmanul poporului”...

Anonim spunea...

De acord cu ce spuneti. Suntem asmutiti unii contra altora! Ceea ce nu cunoasteti, probabil pentru ca nu faceti parte din aceasta lume, este faptul ca avem nevoie si de un "sindicat" al micilor intreprinzatori, al micilor "patroni" care gestioneaza afaceri de familie si care nu isi fac vreun tel in viata din tepuirea celorlalti semeni ai lor.Taxele si impozitele calculate in asa fel, incat intreprinzatorului onest, care isi declara veniturile, sa nu ii mai ramana NIMIC, nici macar pentru cosul zilnic sau un concediu minim intr-o pensiune de 2 stele, la munte, au facut posibile abuzurile pe care le descrieti mai sus.Traim intr-un cerc vicios, imputit. Fac parte dintre cei care, inainte de '89, lucrau si "pe cont propriu", in paralel cu slujba de la stat si urmand, ca hobby, o a doua facultate, pe bune, nu facatura de azi!Iar regimul "comunist" taxa cu doar 15 % orice activitate "particulara". Rezonabil, as zice.Asta m-a determinat, GRESIT SI REGRETABIL, sa cred ca aceasta "oranduire", "capitalista" poate deveni practicabila, "functionala"!Cred ca am avea muuulte de discutat, intr-o intalnire!:)
Nu ma semnez, probabil stiti cine sunt, oricum!
R.L.

fish spunea...

comunist pina la moarte "da' si voi ii omoriti pe negri" - daca ceva nu le convine alora care apeleaza la privati sint liberi sa se duca la concurentza si sa-i falimenteze pe "nenorociti".
pe cind statul alternativ unde sa-ti faci platile & stuff?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...