luni, 8 februarie 2010

Efectul Oprescu asupra trotuarelor

Idealul Maximul posibil, în România
Normalul!
Se pare că, în cele din urmă, ameninţările lui Sorin Oprescu au avut şi un ecou în realitate. Dar ca la noi. Trotuarul ideal se află fix în faţa unui magazin părăsit, fostul "Ruxandra", de pe Calea Victoriei. O posibilă explicaţie ar fi existenţa unei instituţii de stat la etajele clădirii. E clar că ultimul lucru pe care şi-l doresc flăcăii pe seceta asta bugetară este o amendă. Aşa că au făcut un impresionant exces de zel.
Maximul posibil, în înţelesul românesc al termenului, este o curăţenie nici prea-prea, nici foarte-foarte. Se poate circula.
Nămetele reprezintă norma. Ca de obicei. De ce? Pentru că acolo unde nu s-a curăţat flăcăii amendabili au pe cine da vina: proprietarii de magazine de la parterul clădirilor(mai ales ai celor care stau închise) vor da vina pe locatari, şi invers. Oricum n-are Primăria atâţia inspectori şi atâtea chitanţe câţi nesimţiţi au Bucureştii. Şi amenda este un risc calculat. Ceva de genul: "nu m-o nimeri chiar pe mine!" De cele mai multe ori asumarea riscului e benefică, în sensul că nu-l nimereşte, Primăria neavând inspectorii de care ar avea nevoie, dacă vrea să bage spaima în nesimţiţi.
Sfatul meu: circulaţi cu atenţie şi fiţi cu ochii după ţurţuri!

3 comentarii:

Omul din 5 spunea...

Trotuarul din fata hotelului Marriot nu a fost niciodata deszapezit (nici in anii trecuti, nici acum). La fel mai jos, in fata hotelului Ibis.
Trotuarul parcului Izvor, pe partea cu Petriceicu-Hasdeu era neatins azi dimineata la ora 10, iar zapada era de vreun metru.

Stefan A. spunea...

Dezapezirea strazilor , nu a fost privatizata ?
Functioneaza cam prost in tara "privatizarile" cu "dedicatie ".
Mai lipseste sa fie privatizate si toate strazile. Cu "eficienta" care se vede din fotografii, privatizarea totala va fi un succes ! Veti calatorii pe bicicleta sau pe jos!
Asta chiar ca face bine la sanatate dar mai putin bine la conturile spitalelor privatizate !

Anonim spunea...

Da' matale ai pus mâna, sau doar dai, chitros, sfaturi de pe margine? O fotografie cu exemplul personal sa rezultatele muncii personale, ceva? Sau nametii aia erau in fata casei matale si de indignai ca nimeni nu ti-a dat zapada?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...