duminică, 7 februarie 2010

Zăpocalipsa

Prieteni, ninge zdravăn! Nu prea e de scos nasul afară din casă! Mai ales vântul deranjează. Aşa că am făcut fotografii în jurul casei. Nu prea multe, şi nici cine ştie ce. Dar destul de expresive pentru a vedea cam ce se întâmplă. Sigur, nicio legătură cu titlul, care se referă la modul apocaliptic în care fătucile de la ştiri prezintă un fenomem normal, până la urmă. E iarnă. Ninge, ce dracu să facă? Doar că enervarea noastră vine din convingerea că suntem îndreptăţiţi să facem orice, că nimeni şi nimic nu ne pot atinge libertatea de a face orice, oricând. Cum, nu putem circula, pentru că ninge? Tragedie! Huo! Jos guvernul, parlamentul, primarul, gunoierul! Nici Cel de Sus nu scapă fără vreo două de dulce.
Uite că cineva e mai tare ca noi. Viscolul. Ăsta nu vine din est? Futu-le muma-n cur de ruşi! Ăştia au fost de când îi ştim duşmanii noştri! Pe ei, pe mama lor! Avem scut! Nici în cur nu ne mai doare! Să punem tunurile pe ei!
Staţi blând! N-am luat-o pe ulei! Eram sub impresia celor citite pe unele bloguri şi forumuri, după epocala şi istorica realizare a Preşedintelui nostru pentru alte coordonate isterice, aceea de a avea un scut anti-rachetă. Ăsta nu e bun şi la deszăpezire? Nici nu previne viscolul? Hopa! Avem o problemă! Nu putem să vorbim cu americanii, să-l reproiecteze pentru lupta cu zăpada? Că rachete iraniene s-ar putea să nu treacă pe aici în următoarea sută de ani, dar de nins şi de viscolit ninge şi viscoleşte anual.
Aşadar, ninge şi viscoleşte. Ei, şi?

6 comentarii:

Camil Stoenescu spunea...

e chiar absurd să ningă iarna și să fie cald vara. oamenii de la tv parcă ar fi trăit pe sub pământ

Stefan A. spunea...

In ultimii ani a fost un deficit de zapada ? Daca da, zapada asta este efectul lozincii : cincinalul in patru ani si jumatate.
Am importat cota de anul viitor ? Pacat ca tot de la rusi ! :)
PS. Cum dracu vine zapada asta , fara viza, fara permis de sedere ?
E clandestina sau efectul unui atac "energetic" rus ?

Matilda spunea...

... şi e frumos, e mirific !

Karakas spunea...

Stramosii nostri isi aparau saracia singuri, acu' ne-o apara americanii. A naibii evolutie, cum ride ea de noi...

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

De acord.Prea multa isterie televizata!

ama spunea...

Am primit nişte imagini din Canada...
La bate pe toate. Nămeţii cît casa, literalmente...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...