vineri, 26 februarie 2010

Unde e poporul?

Grupul independenţilor creşte viguros. A depăşit deja UDMR, ca număr de parlamentari. Practic, tipii reprezintă vreo opt procente acum, şi se vor mai strânge. Este efectul pervers al "uninominalului", care a reformat clasa politică, de-a umplut-o definitiv de căcat!
Într-un fel, ceea ce i se întâmplă PSD este pe deplin meritat. Pentru că în delirul lui de putere, în perioada 2001-2004 a introdus în discuţie două subiecte: cota unică de impozitare şi votul uninominal. Pe acesta din urmă pentru că se visa pe vecie la guvernare! Acum o ia pe coajă pe ambele subiecte.
Pulea Vodă a văzut în votul uninominal instrumentul perfect de răzbunare pentru faptul că a fost suspendat de parlamentari: "Vă dau pe mâna poporului!" Şi i-a dat!
În pizda mă-sii, pentru că din toată povestea asta lipseşte poporul! Aţi auzit că s-a dus vreun poporean să-i bată obrazul vreunui fugar şi să-i spună: "bă, boule, de asta te-am votat eu"? Poporul simte o profundă şi temeinică durere în cur! Pentru că nu are responsabilitatea votului. Prea puţini sunt cei cărora le pasă de ceea ce se întâmplă cu votul lor. Şi vocea lor nu se aude. Imbecilii din presă sunt bucuroşi că au cu ce-şi umple fiţuicile, fără să se agite prea tare, cretinii din "societatea civilă" tac mâlc, pentru că ştiu că demersul lor n-a fost onest, atunci când au sprijinit noul sistem de vot, iar poporul, cum spuneam, experimentează deliciile indiferenţei iresponsabile.
Şi uite aşa am ajuns ca, pe banii noştri, o mână de derbedei să-şi bată joc de democraţie. Am fost împotriva votului uninominal. Aşa cum este el acum nu produce decât nişte "super-primari". Care nu au nici banii primăriilor, nici influenţa primarilor. Ei sunt şi mai dependenţi decât "listacii", care aveau drept stăpân doar partidul, şi multiplu dependenţi: de primarii şi de preşedinţii de consilii judeţene, de oamenii cu bani din spatele primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene, de cercurile infracţionale, care fac munca murdară în campanii. Sunt dependenţi de membrii guvernului, care, ca ordonatori de credite, pot da, sau tăia banii pentru diverse investiţii în circumscripţiile interesaţilor. Şi, evident, de umorile lui Pulea Vodă, în cazul de faţă.
De partide şi de popor nu mai depind "onorabilii". Partidele sunt pe cale să se descompună, iar poporul nu există. Aşa că putem merge liniştiţui la culcare. Mai devreme sau mai târziu vom avea din nou Marea Adunare Naţională, iar Pulea Vodă sceptru. În aplauzele poporului! O diferenţă tot va fi: în loc de corale, gloria Iubitului Conducător va fi cântată de manelişti. Pentru popor ăsta e un progres. Înţeleg însă că e un progres şi pentru Patapipi: " Uneori manelistii pronunta mai bine limba romana in unele din manelele lor, ma rog, nu sunt specialist in domeniu, decat o fac unii moderatori de emisiuni de divertisment."
Asta e: daţi-i un cur poporului român, că de restul are grijă el, cu elitele lui intelectuale în frunte!

Un comentariu:

Camil Stoenescu spunea...

din moment ce votul este uninominal (cu care au fost de acord mai toate partidele, fie si cu jumatate de gura) cei care-si dau demisia dintr-un partid continua sa `reprezinte interesele' votantilor (pur teoretic, evident). eu as propune vot uninominal in 2 tururi, ca la primarii. dar bineinteles ca nu vrea nimeni asa ceva

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...