sâmbătă, 25 iulie 2009

Un zbor istoric

Azi se împlinesc o sută de ani de la traversarea Canalului Mânecii în zobor, între Calais, Franţa, şi Dover, Marea Britanie. Cel care a reuşit această performanţă a fost unul dintre pionierii aviaţiei, Louis Bleriot. Care a fost şi un pionier al industriei aeronautice europene. Îmi face plăcere să postez câteva fotografii de epocă, nu fără regretul de a constata cât de puţine astfel de mărturii avem despre începuturile aviaţiei româneşti.
Pregătirea de decolare.
Deasupra oraşului Calais.
În zbor, spre Dover.
După aterizarea la Dover.
Memorialul de la Dover.
Ziar din epocă, anunţând evenimentul.
Reconstituirea zborului, azi, 25 iulie 2009, cu o replică a avionului Bleriot XI, datând din 1934. La manşă Edmond Salis.
Omagiu lui Bleriot, de Robert Delaunay

Un comentariu:

tony spunea...

Pozele sunt excelente!
off topic,
Romania a luat bani de la FMI care au ajuns la BNR.Pentru acesti bani platim dobanda.BNR a eliberat RMO care au ajuns la bancile comerciale.Acestea imprumuta cu acesti bani statul roman cu o noua dobanda.Cred ca este o tampenie sa iei bani imprumut si sa platesti de doua ori dobanda.Am dreptate?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...