luni, 13 iulie 2009

Carnagiul continuă

Iar ne întoarcem la problemele noastre cu accidentele de circulaţie. Numai la sfârşitul săptămânii trecute au murit 24 de oameni, iar 62 au fost răniţi. Este un uriaş carnagiu, care nu stârneşte nici cea mai mică tresărire nimănui. Nu mă refer doar la autorităţi, ci şi, sau mai ales la conducătorii auto. Care se poartă în continuare ca nişte lunatici, politicos spus.
Azi, în faţa noului sediu al Poliţiei Rutiere din Pipera, un nene cu un Sandero parca liniştit, iar pe prabriz avea o pădure de cruciuliţe. Pe Calea Victoriei, un alt nene, cu un Mercedes C Classe Kompressor avea atâtnată pe parbriz, în dreptul ochilor, o cruce cam cât pumnul, iar pe ecranul GPS ului intregrat în bord avea lipite două iconiţe cam cât un portofel. Astfel "apărat", dobitocul mi-a tăiat calea de două ori, pendulând de pe o bandă pe alta, fără să semnalizeze, fără să se uite în retrovizor, de parcă era doar el pe stradă.
Sunt pline şoselele de demenţi, care şi-au cumpărat la mâna a doua maşini puternice, pentru care nu au nici experienţa, nici cunoştinţele necesare să le conducă. Ei ştiu doar un lucru: s-o calce la blană, fie că ninge, fie că plouă, fie că e uscat. El are BMW, ce mama dracului!
În ăst timp, şeful Poliţiei Rutiere crede că doar bomba atomică ne mai poate salva! Dar refuză modificări mai dure ale Codului Rutier! De ce? Vor să aibă monopolul şpăgii! Să nu ia şi jandarmii, şi poliţiştii comunitari!
În curând, România va avea tot atâţia morţi în accidente mortale cât Franţa. Care are o populaţie de vreo patru ori mai mare şi un grad de motorizare pe care România îl va avea peste vreo juma' de secol.
Ne mai facem bine? Parcă libertatea rima cu responsabilitate. Noi am ajuns o ţară de iresponsabili, şi nimic nu pare să ne poată schimba.

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...