joi, 23 iulie 2009

Despre ce vorbim?

Programul lui Traian Băsescu este legat de programul televiziunilor de ştiri. Azi şi-a programat o conferinţă de presă de tip ghiveci la ora 15, ca să prindă şezătorile de la ora 16, de la Realitatea Tv şi de la Antena 3. Şi a hrănit din belşug maşina de tocat vorbe, pentru căla Iubitul Conducător, nu-i aşa, cuvântul e temelie, acţiunea e fudulie!
Toată construcţia imagistică a Marelui Machitor se reduce la un enunţ simplu: "toţi e proşti, corupţi, oligarhi, trădători, jigodii, numai eu sunt curat ca lacrima!" Nici nu-i trebuie mai mult, la un popor lipsit de spirit critic cum este poporul român.
Să luăm la bani mărunţi spusele lui Băsescu e curată pierdere de timp. N-am s-o fac. E prea cald şi mintea mea refuză cu hotărâre să se lase convinsă de utilitatea unei analize. Ceva n-am de gând să ratez, totuşi. Asta: "Ministrul Andronescu mi-a promis reforma curriculară pentru anul şcolar 2009-2010 şi că nu vor mai învăţa copiii 12-13-14 materii, ceea ce este un abuz inimaginabil. Un număr optim este de 5-6-7 materii pe an, dar educaţia trebuie să fie transdisciplinară, precum şi examinarea".
Pardon? Cinci, şase, şapte materii? Şi care ar trebui să fie alea? Ia să vedem: limba română, matematică, istorie, geografie, chimie, fizică, sport, şi gata? Sau ce facem? Istoria se studiază doar un an, şi basta, fizica, la fel, chimia, aşişderea. Limbi străine? Ce ne trebuie? Nu-i greu de spus Sulaina ceanel şi fără să ştii engleza!
Nu e mai bine să reducem totul la o singură materie: "Vânzări anterioare"? Nu e asta reţeta succesului în familia prezidenţială? De fapt, despre ce vorbim? Despre cea mai dementă reformă a sistemului educaţiei publice, care este net în defavoarea interesului elevului şi societăţii. Impusă cu forţa, prin asumarea răspunderii Guvernului în Parlament, doar pentru a avea ce prezenta în campanie drept bilanţ Mult Stimatul şi Iubitul.
Dacă PSD mai are nevoie de un motiv să iasă de la guvernare, acum îl are. Îl va folosi, sau nu?

4 comentarii:

adc spunea...

Tinichigiu? Adă, bă, o bere până-mi îndreaptă ospătaru' ăsta portiera! Hai, mai repede, 'rea-ţi 'ai dracu dă tâmpiţi!

N. Raducanu spunea...

partial off topic
Astazi editorialul ziarului Le Monde e consacrat la doua state membre ale U.E.: Romania si Bulgaria. Care au fost primite in organizatie cu conditia ca periodic sa-si lase performantele evaluate de Comisia U.E. in trei domenii (care se dovedeste ca sunt patru): sistemul justitiei, lupta contra coruptiei, folosirea fondurilor europene si securitatea alimentara. Se arata ca la Bruxelles s-a hotarat ca in privinta reformei sistemului judiciar si coruptia, ambele tari vor ramane sub supraveghere. Romania va trebui sa se conformeze deci la 16 recomandari dictate de Bruxelles, Bulgaria - la 21, "pentru ca cetatenii noilor state sa beneficieze din plin de drepturile lor de membri ai Uniunii". Articolul adaoga ca cele doua tari "mai au inca un lung drum de parcurs pentru a atinge o anumita maturitate judiciara. Dar ele nu trebuie doar admonestate, ci si ajutate".
Interesant este ca articolul nu aminteste deloc ca Romania si-a platit punctual cotizatia de aproape 2 miliarde euro, dar nu a incasat pana acum decat a zecea parte din aceasta suma. Nu se explica ce a facut U.E. pentru "securitatea alimentara" a tarii, de vreme ce in Romania sunt trei milioane de oameni ce traiesc in "saracie absoluta". Iar d-na Nelli Kroes, comisara U.E., constata ingrozita ca preturile in supermarket-urile din Romania nu sunt la nivelul celor din celelalte tari membre. Ce ne facem?

Béranger spunea...

Cum ce ne facem? Pulbere ne facem!

Constantin Gheorghe spunea...

Să ştii tu, prietene!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...