luni, 9 martie 2009

De ce?
Nu am nici timp, nici chef să comentez acum discursul lui Traian Băsescu. E banal să spui că a fost un discurs de premier, că Boc e o glumă tâmpită, că multe dintre cele afirmate sunt, politicos spus, discutabile. Am doar două nedumeriri. Prima: de ce condiţionează Comisia Europeană accesul României la fondurile europene de existenţa unui acord cu FMI? E reală condiţionarea, sau este doar o justificare pentru o decizie care nu întruneşte unanimitatea în coaliţia de guvernare? A doua: de ce se împrumută statul pentru a acoperi datorii private? De ce să plătesc eu excesele cretinilor care cumpărau metrul pătrat de teren în Primăverii mai scump decât în centrul oraşului Tokyo? De ce să fiu solidar cu ăia care m-au furat cu amândouă mâinile? Din patriotism? Nu ţine, Măreţ Cârmaci! Schimbă placa!
PS: FT l-a sunat pe Liviu Voinea, analist financiar, pentru a comenta împrumutul de 20 de miliarde de euro, pe care intenţionează să-l ia România. E mai mult decât în cele mai îngrozitoare coşmaruri, pentru că aceşti bani NU sunt pentru dezvoltare, nu pentru şcoli, spitale, autostrăzi, etc. Nu, sunt pentru consumul cel mai cretin şi mai inutil cu putinţă, sunt pentru excesele unora. Ei bine, eu NU am de gând să accept aşa ceva! Să mă lase Marele Machitor cu solidaritatea! Nu vreau să fiu solidar cu hoţii! Să-şi vândă turmele de Merţane, de Rollsuri, de Ferrari, ceasurile de sute de mii de euro, căsoaiele de milioane de euro, bijuteriile şi să-şi plătească datoriile! Să aducă banii din paradisurile fiscale!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Si eu sunt ingrojorat pentru ca mi se pare ca banii astia vor merge la bancile sucursale straine din Romania (si poate ale noastre private, daca mai avem asa ceva). Daca UE conditioneaza plata sumelor cuvenite Romaniei de achizitionarea acestui imprumut de la FMI, atunci se incalca angajamentele UE, si Romania ar trebui sa apeleze la mecanismele de justitie din UE.

Banicle vestice, care au avut politici iresponsabile de imprumut si care au vazut in Romania un El Dorado cu praf dimbovitean ar trebui sa suporte orice pierderi, nu cetatenii romani sa plateasca printr-un intermediar fara scrupule ca FMI.

Romanii nu ar trebuji sa accepte tot ce li se serveste de la Cotroceni. Acum nu mai face Presedentia un referendum? Romanii trebuie sa stie exact de ce este nevoie de imprumut, cine are nevoie si de cit. Nu asa, au spus nu stiu ce analisti...

Anonim spunea...

corect! macar daca ar fi vorba de un imprumut pentru investitii in infrastructura, mai ales in autostrazi ar fi inca cat de cat acceptabil. Insa un imprumut pentru a avea "o centura de siguranta" pt datoria privata?!?!

Anonim spunea...

Tare fotografia :)

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...