sâmbătă, 7 martie 2009

Chiar aşa?
Traian Băsescu, clocotind de indignare, la şedinţa de Guvern de azi: "Din 300.000 de locuri de muncă înfiinţate în ultimii ani, 160.000 sunt la stat. E strigător la cer!"
Ar fi strigător, dacă Marele Cârmaci n-ar fi o culme a ipocriziei: de la 5 consilieri prezidenţiali, cât avea Administraţia Prezidenţială în mandatul lui Ion Iliescu, ea are acum 11, şi de la 15 consilieri de stat, acum are 27. Practic, avem un guvern la Cotroceni, şi unul la Palatul Victoria, şi un premier de paie. În plus, ce şi-au închipuit băieţii că înseamnă "descentralizare"? Scăderea, sau creşterea numărului de funcţionari publici?
Acum se pregăteşte o nouă panama cu bani publici: externalizarea serviciilor din administraţia publică. Consecinţa directă a "externalizării" va fi creşterea costurilor. A întrebat cineva cât cheltuiesc în plus spitalele, care au externalizat pregătirea mesei, spălătoria, salubritatea, paza? Ce mai rămâne pentru medicamente şi aparatură? Sau Armata, care a externalizat şi ea servicii, inclusiv paza unor obiective.
Da, Măreţ Cârmaci, nu e nicio ruşine ca statul să creeze locuri de muncă! Peste tot în lume se întâmplă la fel. Problema este s-o facă inteligent, şi în domenii în care e nevoie, mai ales în zona socialului. Şi statul să nu cumpere de la privaţi servicii mai scumpe şi mai proaste, doar pentru a satisface o "dogmă". În rest, vin ele alegerile prezidenţiale!

4 comentarii:

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Aici as fi de acord cu el, daca n-ar fi dublat de ipocrizie, cum spuneti.
Cat despre "externalizarea" unor servicii, din nou, as fi de acord daca n-as sti, cu certitudine, ca de acestea vor beneficia tot firmele clientilor politici, fara licitatie sau prin licitatii trucate.
"Capitalism de cumetrie", vorba lui Ion Iliescu.Iar cei care nu au conexiunile necesare sa-l practice au dat fuga la stat dupa slujbe sigure.
Si culmea, sistemul a scapat atat de rau de sub control, incat nu intrevad solutii in viitorul apropiat!

Ion de la Chiuiesti spunea...

A uitat sa spuna cati vajnici aparatori ai sistemului a angajat: gardieni, politisti. Asta pentru a nu fi surprinsi de teroristii aia invizibili, pe care ii "cauta" America de vreo 8 ani.

Anonim spunea...

Ştiu un spital care şi-a externalizat serviciile de spălătorie.
Acum vin "spălate" şi se pun pe paturi cearşafuri şi pilote pline de sîngele "răposatului".
Nuami că, aici răposatul, este pe bune...
Iar pentru asta, spitalul plăteşte bani grei...

Anonim spunea...

"Din 300.000 de locuri de muncă înfiinţate în ultimii ani, 160.000 sunt la stat. E strigător la cer!"
Zău dacă înţeleg de ce ar fi strigător la cer...
Numai un naiv îşi poate imagina că, privatizarea este un panaceu universal şi că acu, privaţii dau în brînci făcînd să apară peste noapte locuri de muncă.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...