duminică, 1 martie 2009

O labă tristă
Cam asta a fost întâlnirea informală a şefilor de stat şi de guvern din ţările membre UE. Ceva de genul: "am decis că nu e nimic de decis!" Şi nici nu era nimic de aşteptat de la această întâlnire, la care fiecare a venit să susţină un punct de vedere propriu(de înţeles!), în detrimentul celorlalţi(solidaritatea obligă!), şi ca atare au plecat aşa cum au venit. Susţinerea ţărilor din Est este o dulce prostie: ele nu mai există, economic vorbind, fiecare dintre ţările occidentale deţinând bucăţele din aceste economii. Aşa că s-au bătut nemţii cu francezii , sub ochii blegi ai englezilor, cei trei mari fiind cei mai implicaţi în economiile din Est, iar când spunem nemţii spunem şi austriecii.
Ce rămâne din tot circul? Reafirmarea credinţei în liberul schimb şi în libera circulaţie. Adică "se descurcă fiecare cum poate şi cum îl taie capul!" Încă o acţiune inutilă, făcută mai degrabă pentru imagine, pentru liniştirea spiritelor.
Iubitul nostru Conducător a fost şi el pe acolo. A ţinut şi o Conferinţă de presă. Din care nimeni n-a înţeles dacă Băsescu a înţeles ceva din ceea ce s-a întâmplat la Bruxelles. Drept pentru care niciun jurnalist n-a simţit nevoia să-l inoportuneze cu vreo întrebare. Aşa că El Presidente le-a dat adunarea la scara avionului. End of story!

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...