duminică, 15 martie 2009

Jegul de la Antena 3
Doi tâmpiţi siniştri, şi un idiot, mestecă vorbe şi fac spume la Antena 3: omul cu laptopul, Stan, Ciuvică, şi Gâdea, care înjură pe toată lumea în legătură cu incidentul de ieri, încercând să demonstreze că vizita preşedintelui Ungariei e un lucru benign, şi noi ne-am făcut de căcat, tăindu-i macaroana.
Că Băsescu e în erecţie electorală, e una. Dar cât de cretin să fii să nu înţelegi ce joacă cercurile iredentiste de la Budapesta, de la 1918 încoace? Tot o ţin cu apartenenţa comună la NATO şi la UE. N-am fost "colegi" şi în CAER şi în Tratatul de la Varşovia? Asta i-a împiedicat pe unguri să joace împotriva României? Îi va împiedica să joace în continuare împotriva noastră apartenenţa comună la UE şi la NATO? Să fim serioşi!
Tot circul ăsta e legat de UDMR. Şi e simplu: hai să le demonstrăm românilor că scoaterea noastră de la guvernare costă scump! Din decembrie 2008 cu asta se ocupă. Ceea ce face din UDMR o formaţiune politică odioasă. Şi total imorală. Care ar trebui tratată ca ciumată de TOATE partidele româneşti, şi izolată, pentru a învăţa lecţia bunului simţ.
Nu-i doare pe liderii udemerişti nici în cur de secui! Să fim serioşi! Ei vor privilegii, vor să aibă permanent o mână pe robinetul cu bani publici al unei ţări pe care o dispreţuiesc profund, deşi sunt cetăţenii ei şi şi-au făcut averi uriaşe din banii ei. Citiţi aici şi aici ce spune Marko Bela.
Şi dacă Măreţul Cârmaci tot are o marionetă la DNA, ar fi cazul să-l trimită pe Morar să-şi vâre nasul în afacerile şi averile acestor nesimţiţi. Să vezi atunci declaraţii de loialitate faţă de statul român!
Indubitabil, în această afacere Băsescu îşi merită nişte castane. Dar tu, ca analist, sau ca simplu cetăţean, să accepţi liniştit ideea că Transilvania este obiectul unei co-suveranităţi(pentru că ASTA e semnificaţia vizitei preşedintelui Ungariei de 15 martie în Ardeal), că Budapesta poate decide şi ea în Transilvania, ca şi Bucureştii, e deja prea mult.
Nu sunt naţionalist. Şi vizita preşedintelui Ungariei nu mă deranjează din perspectiva naţionalistă. Ci din perspectivă europeană. El susţine un proiect anti-european, de exaltare a separatismului, a etnicităţii, de susţinere a pretenţiilor unei minorităţi de a fi mai egală decât majoritatea, de a avea privilegii pentru că ei sunt maghiari, adică altceva decât restul. Iar aşa ceva trebuie respins, dacă vrem să mai fim "colegi" de UE şi de NATO cu Ungaria. Pentru că reţeta maghiară este cea care, mai devreme sau mai târziu, va duce la eşecul proiectului european. Poate că asta şi urmăresc cei de la Budapesta. Pentru ca pe ruinele proiectului european să renască Ungaria Mare. Aia în care maghiarii să se simtă mândri şi românii slugi, aşa cum e acum în Harghita şi Covasna.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Frumos, logic şi corect. Dar atunci când există o astfel de situaţie le dai scurt peste bot. Folosind instrumentele adecvate. Nu comiţând gesturi mitocăneşti ca să iei ochiul electoratului.
În mandatul preşedintelui Iliescu au existat de suficiente ori situaţii de acest gen în care s-a putut reacţiona echilibrat, dar ferm. De ce acum nu se poate?
În privinţa panaramei de la antenă... absolut de acord. Dacă nu avem argumente le fabricăm, cităm fragmentar sau fabulăm.

Anonim spunea...

Nu vreau sa bagatelizez un subiect atat de serios. Ati subliniat perfect tot ce trebuia.
Dar, ca "sa ne mai si radem" : cine sunt tampitii si cine idiotul, ca mi-e greu sa-i identific?:)))))
Ruxandra Lungu

Anonim spunea...

Pina la urma, poate ca trebuia sa nu i se permita sa vina deloc in tara, judecind dupa nota diplomatica explicativa trimisa la MAE in Romania inaintea vizitei in care se vorbea de "auto-guvernata Harghita". Asa, s-a creat aceasta situatie neclara.

Sammy spunea...

Desi apreciez corectitudinea logici Dvs., nu sunt in proportie de 100% de acord (de parca ar conta). Uitati un lucru:
Toate sentimentele umane pot fi corupte. Nu mai departe, un coleg de serviciu spunea acum 2 sapt ca seful e baiat bun...azi spunea ca e un rahat....depinde de om oricum. Ceea ce vreau sa spun e ca orice om are pretul sau, si aici nnu ma refer la bani. Astfel ca Dl. Ion Iliescu, desi sincer in anumite privinte, nu se deosebeste cu mlt, in opinia mea, de ceilalti. toti vor cate ceva...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...