duminică, 15 martie 2009

D'ale capitalismului!
SUA au cu 2,5 milioane de milionari mai puţin, şi asta doar după un an de criză. De la 9,2 milioane de milionari în 2007, acum numărul lor a scăzut la 6,7 milioane. Este o reflectare a scăderii dramatice a valorii activelor acestor indivizi, care şi-au plsat banii în acţiuni sau în sectorul imobiliar. Dar nu-i nimic, băieţii de la AIG se pregătesc să îmbunătăţească puţin statistica. Pentru merite deosebite în realizarea planului de salvare a şandramalei, cu un împrumut de 170 de miliarde de dolari din banii plătitorilor de taxe americani, managementul şi-a planificat bonusuri de 165 de milioane de dolari. Iar la protestele responsabililor din Administraţia Obama, statul deţinând acum 80% din firmă, avocaţii băieţilor deştepţi, care au băgat-o în rahat, le-au spus că sunt obligaţi să le plătească prostiile, aşa scrie în contract! Nu-i aşa că e mişto să fii prost pe banii altora? Mai crede cineva că poate fi reformat şi moralizat capitalismul?

8 comentarii:

tony spunea...

Credeti ca se va prabusi sandramaua pana la urma?

Anonim spunea...

Eu, nu şi am spus-o din '89.
Mi-am încordat atunci neuronii şi cu informaţiile deţinute mă tot întrebam de ce s-au băgat 35 miliarde în răsturnarea Socialismului.
De atîta se vorbea atunci... Şi, posibil, atîta a şi fost, sau pe aproape... (Ieftin s-au vîndut vajnicii securişi KGB-işti, nemţii, romînii, polonezi, etc...)
Şi mi s-a aprins beculeţul... ăia au probleme atît de mari (ca sitem), că le trebuie o nouă zonă de expansiune... şi o nouă temă pentru propagandă... Să vezi, că supravieţuirea lor de moment este legată de dărîmarea ăstorlalţi...
Şi, iată... Le-a fost bine numai 20 de ani (nici ăia întregi).
Totuşi, nu o să mai apuc societatea aceea post capitalistă stabilă de care vorbem, mai zilele trecute... Am prea mulţi ani. Dar curiozitatea ma zgîndără rău...

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Au avut nevoie de pietele de desfacere din Est, iar noi ne-am lasat pacaliti de mirajul ambalajelor colorate.
Este inadmisibil ca o tara care poate hrani 80 de milioane de oameni(asa zic specialistii) sa aduca din import 70-80% din necesarul alimentelor. Este rusinos, iar cei vinovati ar trebui sa plateasca scump!

Anonim spunea...

@geomarz, corect. E clar ca cea mai mare FRAUDA din istoria omenirii, asa numita "criza" de azi, nu putea sa aiba loc fara a "suge" resurse in tarile est europene. Dovada: politica de creditare a bancilor vest europene si americane din tarile astea.

In final, asta s-a intimplat, o FRAUDA de proportii planetare in care "bancheri de bine", in totala intelegere cu politicieni si factori de decizie ale institutiilor existente in establishmentul capitalist s-au pus pe praduit planeta.

Anonim spunea...

@ Ruxandra
Cu ce să o hrănească, cu rapiţa cultivată pe majoritatea terenurilor arabile de către firme supanaţionale cu sedii în străinătate ?
Ce la pasă străinilor de foametea poporului român ?
Cînd aleşilor neamului, plătiţi de neamul acesta le pasă numai de buzunarele lor pe care le umplu cu şpaga (aia şpagă, tată, de milioane şi zeci de milioane de euro, nu ca la doctorii împotriva cărora au asmuţit lătrăii de seviciu ai "presei")luată de la cei cărora le permit să jefuiască nestingheriţi Ţara ?
Cine să-i apere pe români ?
Traian Băsescu care a prăduit o flotă,
Vereştoi Atila care prăduieşte pădurile,
Mugur Isărescu care a pus Banca Naţională la dispoziţia altora,
Emil Boc, sluga nevertebrată a lui Băsescu,
Theodor Stolojan care a dat fuga la FMI să-i slugărească pentru nişte arginţi şi în detrimenrul a ce mai rămăsese din economia românească
şi alţii ....

Anonim spunea...

***Tony
Se va prăbuşi. Poate nu acum, poate la următorul ghiont, cel mult la al treilea... Este vorba, numai, de timp.
Nici una dintre societaţile exsitente de la facerea lumii încoace nu a durat la nesfîrşit. Unicul stat logeviv de pe planetă este China. Şi este o excepţie. Şi statul cu pricina a trecut prin toate orînduirile sociale de la vreme lor.
China este miza supraviţuirii, în acest moment, a capitalismului. Dacă vor răsturna şi ordinea milenară chineză, vor mai supravieţui vreo 50 de ani, relativ bine...
Dacă nu, nu.
Una dintre nevoile de bază ale capitalismului este spaţiul de expansiune. Cum, bine zice gazda noastră, capitalismul se comportă ca un joc piramidal. Nevoia de bază a acestui tip de joc, este numărul infinit al persoanelor participante. El nu funcţionează cu un număr finit de jucători...

Anonim spunea...

@geomarz,
Ce este cu adevarat dureros este ca agricultura romaneasca se poate pune pe picioare inca din acest an.Este nevoie de 3-4 masuri economice care sa incurajeze acest domeniu. Nu e complicat si nici nu ar costa mult. Dar NU SE VREA!Pentru ca prezumtia de nevinovatie(prostie) nu-si mai are locul aici.
Ruxandra

Anonim spunea...

Doamnă Ruxandra,
Ştiu.
România se poate redresa economic total şi poate fi chiar cvasiindependentă...economic vorbind. Puţine lucruri nu se pot face la noi... Mai ales mîncarea.
Din cauza asta suntem atît de nefericiţi ca naţie. Am avut o ţară prea bogată.
Am văzut, nu mai ştiu pe unde, un filmuleţ cu un magnat rus extractor de AUR din Siberia.
Ăia nu l-au dat la canadieni să faca ce vor cu el. Cum nu şi-au dat nici petrolul şi nici gazele...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...