vineri, 13 mai 2011

Un non-eveniment



Convenţia PDL, prima după şase ani(fără ca coana Justiţia să cârâie, deşi legea zice: "Art. 14. (1) Adunarea generala a membrilor partidului politic sau a delegatilor acestora, la nivel national, este organul suprem de decizie al partidului. Intrunirea acestuia are loc cel putin o data la 4 ani... Art. 47.1) Inactivitatea unui partid politic se poate constata in urmatoarele situatii: 1) nu a tinut nici o adunare generala timp de 5 ani...Adică PDL trebuia să ne spună pa!) este, totuşi, un non-eveniment. Lista motivelor e lungă, şi fiecare poate fi argumentat. Dar nu e cazul.


Pentru că nici PDL nu e partid. E doar o gaşcă de mafioţi politico-economici, care, de ochii lumii, execută un ritual "democratic". Impactul asupra calităţii guvernării va fi zero, indiferent dacă de duminică PDL va fi condus în continuare de boc, sau alesul va fi blaga. Cei care stau la comanda robinelelor cu bani publici nu se vor mişca din loc. Or, din toate punctele de vedere, doar asta contează. Şi nimic altceva. De altminteri nici ei n-au avut neobrăzarea s-o zguduie cu ideologia. Mai mult de "noi suntem de dreapta" n-au mers nici boc, nici blaga, nici Pleaşcă junior.


Să admitem că boc, reconfirmat în fruntea PDL, îşi dă demisia şi deschide calea unui nou guvern, condus de un "tehnocrat". Să ne imaginăm şi neimaginabilul, anume că "tehnocratul" îşi face guvernul cum vrea muşchii lui. Şi vrea să-i dezlipească pe pedelişti de ţuţuroiul banilor publici. Ghici ce se va întâmpla nu la prima Moţiune de Cenzură, ci la votul de investitură!


Cel mult "tehnocratul" va fi o interfaţă mai bună între Guvern şi FMI, că s-o fi plictisit Franks să-i tot explice economia lui boc. Şi va asigura justul echilibru între furăciune şi obligaţiile de plată ale României. În rest, fa fi un premier pe post de spanac decorativ.


Tot un non-eveniment este şi informaţia "pe surse" că Pulimea Sa va veni la Convenţie şi va sta în primul rând. Umbra tătucului asupra fiiilor risipitori. Bine, şi? Cu sau fără el în sală, îi iese cineva din vorbă? Aţi văzut vreun gest real de frondă, de împotrivire? Aţi mai auzit în ultima vreme de Monicuţa, de Voinescu minus Cotoi, de Cristian Preda? Reformiştii lu' peşte? Şi atunci? 


Ţara asta nu mai are nimic de aşteptat de la actuala clasă politică, care nici măcar mediocră nu poate fi numită. Este o adunătură de drebedei, excepţiile, tot mai puţine, fiind un soi de exemple negative. Iar altă clasă politică nu se iveşte la orizont. Nu are de unde să apară. Tot ce ne rămâne este resemnarea. Şi încercarea de a supravieţui.  

Un comentariu:

Fluieratorul spunea...

Duh! Yuck! Le tine Voda un discurs zemos la congres. I just spent a very boring 30 seconds...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...