vineri, 20 mai 2011

Terminaţi dracului odată cu statul!



Nu vă spun o noutate: ţara asta este plină de cretini, care au ajuns să dea lecţii, să fie "directori de conştiinţă", să dea ora fixă, cum se zice. Cu lecturi multe, proaste, prost digerate, cu creier de moluscă, nu reuşesc să treacă dincolo de statutul de activist tembel, făcut pe puncte, ca la începutul anilor '50.
I-a băşit mintea lui băsescu un slogan, ăla cu statul social, vine un bou de la "România Liberă", şi cere hotărât să terminăm cu "statul social", care, nu-i aşa, este anti-liberal, iar americanii şi britanicii, nişte dobitoci că l-au pus în funcţie în ţările lor. Dacă vreţi să recitiţi o colecţie de locuri comune din gândirea labertarienilor de Dâmboviţa, daţi click aici.  Ăsta este moţul căcatului: "Uitaţi de USL-aşi şi isteria lor socialistoidă, uitaţi de Antene, Realităţi şi alte media la fel de isteriza(n)te. Faceţi ceea ce trebuie si terminaţi odată cu statul social!" Parcă şi ăia de-l cântau pe Stalin erau mai subtili, ca să nu mai vorbim de lăudătorii lui Ceauşescu, unii dintre ei atinşi de aripa geniului! 
Coincidenţă sau nu, azi se reproduce cu un articol şi veşnicul A' lu Gică. Care începe cu o înjurătură la adresa lui DSK, de fapt împotriva stângii, aşa cum stă bine unui demn intelectual, cercefrecător pe la ISP şi pe la nu'ş ce universitate americană(că nu toate debordează de genii, piaţa geniilor fiind, prin natura ei, extrem de îngustă!): "Stiam ca Dominique Strauss-Kahn e o lichea de cand a pus in pericol stabilitatea si reforma economica in Romania de dragul jocurilor sale politice din Franta. Nu stiam ca e o secatura de tipul Ted Kennedy, senator american si figura emblematica a democratilor americani. Sigur, DSK n-a avut timpul sa fie imbratisat de stanga ca figura legendara. La moartea lui Teddy, criminalul de la Chappaquiddick, inventator al “sandwichului cu chelnerita” (“se pune o chelnerita intre doi senatori…”) samd, numai ca nu a fost beatificat. Fapt ce demonstreaza ca pentru stanga occidentala nu conteaza ce faci in viata privata si nu conteza daca esti o bruta sau un psihopat sexual atat timp cat public spui ce trebuie spus relativ la necesitatea logica si morala a redistributiei banilor contribuabililor catre cauzele stangiste favorite."


Sigur, ce contează amănuntul că nu FMI a dat buzna peste noi, să ne posede sălbatic şi cu poftă, ci noi ne-am deschis larg picioarele, rugându-l să ne-o tragă, şi l-am şi plătit pentru asta. Dar un liberal, nu de stânga, ci de dreapta, ar trebui să ştie că nu poţi condamna la grămadă, că vina este individuală, iar de futut fut şi ăia de dreapta, altminteri nu ar avea cine-i vota. Sau ăia de dreapta fut numai principial, cu Biblia într-o mână şi cu crucifixul în cealaltă?   


 Din futut în futut ajunge şi la ce-l doare, anume statul social: "Falimentul modelului statului social e un fapt. Occidentul trebuie sa gaseasca o solutie. E o problema reala si presanta. Or falimentul acesta nu poate fi rezolvat cu “inginerii monetar-financiare”. Reasezarea tectonica a structurii economiei mondiale data de cresterea puterilor economice ne-occidentale e un fapt. Occidentul nu isi va putea mentine nici suprematia si nici macar prosperitatea daca nu face schimbari drastice de strategie politica si economica, dincolo de obisnuitele de acum “inginerii financiar-monetare”. Acestea sunt probleme reale, problemele care conteaza. Ca sa le poti aborda e nevoie insa de un mod de a gandi in care accentul principal e pus pe partea reala a economiei (bunuri, servicii, productivitate, creativitate, antreprenoriat, economisire) iar cel pus pe cea simbolica (a banilor si creditului) devine secundar."


Trec peste hazul ideii că viitorul României poate începe de la un laborator de laseri, pe care îl vom construi, cândva, la Măgurele, cu bani europeni, vreo 300 de milioane de euro. Asta în condiţiile în care practic nu mai "producem" fizicieni, chimişti, matematicieni. Nu vă luaţi după olimpiade(deşi şi acolo performanşţa a scăzut dramatic în ultimii ani, că nu mai există o bază solidă de recrutare).
Constat că toţi se împiedică de statul social. Foarte bine! Dar dacă tot e să fim radicali, să nu ne oprim doar la statul social. Să desfiinţăm pur şi simplu statul! Trăiască anarhia! Să înceapă lupta pentru supravieţuire! Care rezistă, bine, care nu, adio şi-un praz verde! Să vedeţi atunci o ţară mândră, care se învârte după soare!


UPDATE: celor doi cretini citaţi mai sus le recomand să citească ştirea asta, care dă măsura tragismului realităţilor României. " Doi din trei copii cu vârste mai mici de 2 ani din mediul rural suferă de anemie, iar rahitismul şi distrofia sunt alarmant de răspândite mai ales în zonele rurale sărace...România este ţara cu cea mai mare mortalitate în rândul copiilor cu vârsta de până în cinci ani din Uniunea Europeană. Rata deceselor este de două ori mai mare decât în celelalte ţări. Însă, peste 50% din decesele copiilor sub cinci ani puteau fi prevenite. Deficitele de nutrienţi acumulate în acestă perioadă nu mai pot fi recuperate ulterior, chiar dacă micuţii încep să mănânce sănătos, iar bebeluşii afectaţi pot avea întârzieri ireversibile în dezvoltarea mintală, motrică, socială, comportamentală şi emoţională."

4 comentarii:

chien spunea...

Cea mai tare e aiureala ca feministele ar urma sa-l apere pe DSK, fiindca, nu-i asa, ele sunt "stangiste"! Asta dovedeste ca nu s-a obosit nici macar sa se informeze din ziarele americane despre subiectul DSK! Pariem ca daca DSK ar fi fost "de dreapta", Aligicul ar baga acum o chestie cu prezumtia de nevinovatie si s-ar oripila de stirile cu feministe americane si frantuzoaice care il condamna pe DSK si-i iau apararea cameristei?

Karakas spunea...

Man, ala de a scris de DSK e un bou in pielitza de tamp. Se vede ca omu' ori nu gindeste, ori nu citeste, ori ia o solda de la unitatea din Deveselu. E bou doar pentru ca i s-a pus pata cu stinga, cind marii dreptaci ai lui Berlusconi reguleaza tot ce prind, la preturi competitive. E tamp pentru ca nu stie, sau nu vrea sa stie ca in Franta exista o alta cultura decit cea americana, care-i da lui orgasme cu spume.

Iar pielitza groasa din obraz se vede cind se uita-n ochii parintilor lui, daca-i are.

cristi spunea...

Tipul ăla e unul din cei mai scârboşi propagandişti portocalii. Bine că Tăriceanu a găsit o armă devastatoare împortiva ăstora: îi acuză că viziunea lor asupra liberalismului e similară cu cea a lui Lenin. Efectul e foarte puternic asupra celor de dreapta care au conştiinţă şi nu-s de acord cu darwinismul social.

Argumentul cu falimentul statului social e ridicol mai ales pentru că ţările emergente au state mai sociale decât occidentul. E adevărat că sunt condiţii de muncă grele în China, India sau Brazilia, dar acele ţări au încă o mare parte a populaţiei în cea mai abjectă sărăcie şi fac paşi mari ca să rezolve asta - prin intermediul statului! E o chestiune de priorităţi.

Anonim spunea...

cat despre UPDATE...imi aminteste de perioada interbelica...sau descrierile multora de atunci care tot sustineau subnutrirea celor din mediul rural, de pelagra, de friguri, nu au dreptul decat sa munceasca...mult, prost si fara rost...involuam in numele lacomiei unor cretini speculanti.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...