vineri, 27 mai 2011

O epopee edilitaro-comico-politico-şperţară ia sfârşit


Se apropie cu paşi repezi inaugurarea Pasajului Basarab. La circa şapte ani de la demararea proiectului, şi cale de vreo 120 de milioane de euro în plus faţă de preţul iniţial. Merită, nu merită? Rămâne de văzut. Eu zic că de rezolvat nu rezolvă mare lucru, pentru că lucrurile se vor împotmoli la intersecţia bulevardelor Titulescu şi Banu Manta. Unde se va impune o soluţie de genul pasaj subteran, şi cât de curând. Cum edilii gândesc(când gândesc!) la un singur lucru: mărimea şpăgii, evident că n-au rezolvat intersecţia aia în acelaşi timp cu construcţia pasajului. Acum se va impune un contract urgent, deci fără licitaţie, deci purtător de mare parandărăt, şi aşa mai departe.

Dar e bine. Putea fi şi mai bine, la banii ăştia, dacă renunţam la Gara de Nord, trecerea era la nivelul solului(eventual un mic pasaj subteran) şi construiam o nouă gară, mai hacana. Dar de ce şpaga mică, atunci când se poate mare?

Acum e târziu de cârcotit. Îl avem, să ne trăiască, să rămână la locul lui la viitorul cutremur, şi să ne folosească la ceva.

4 comentarii:

Karakas spunea...

Komisarul adjunct al Misiunii Imperiului la Bucuresti a dojenit aspru Romania pentru ca ofera imunitate parlamentara intr-o forma diferita decit a lor. Cind o sa ma convinga cineva ca in marea lor majoritate parlamentarii americani lucreaza pentru poporul american si nu pentru "the big business" atunci o sa accept lectii de democratie. Altfel, sunt satul de propaganda ieftina pentru prosti.

http://www.gandul.info/international/adjunctul-sefului-misiunii-sua-noi-criticam-imunitatea-parlamentara-din-romania-8290194

Constantin Gheorghe spunea...

Prietene Karakas, tipa e idioată! NU există imunitate parlamentară DECÂT pentru declaraţii politice. Aleşii pot fi arestaţi, atunci când infracţiunea este flagrantă. Dacă nu e vorba de aşa ceva, evident, se cere avizul Parlamentului pentru reţinere, că arestarea o decide judele! La fel şi pentru percheziţie: în flagrant se face fără aprobare, dar trebuie anunţat Parlamentul, altminteri se cere aviz.
Cum la noi procurorii reţin pentru intimidare, când nu pot obţine probe altfel(mai mereu!), se duc cu pâra la Ambasada USA, că le pun parlamentarii beţe în roate. Ce a făcut cucoana este un gest inacceptabil de amestec în justiţie, şi un gest nedemocratic, până la urmă. Dar cui îi pasă?

Anonim spunea...

Astia cu podu' sunt in liga mare.
La mine in spatele blocului sunt gainarii marunti.
Cu voia dvs. gasiti si poze, aici: http://epolitikon.wordpress.com/2011/05/27/in-sectorul-3-nu-exista-criza-si-se-inlocuiesc-deja-bordurile-puse-in-2010/

Chiar mi-a stat inima-n loc cand am vazut ce fac oamenii de la sectorul 3...

Anonim spunea...

asa este ,sa nu se faca nimic pentru ca problema se muta apoi in alta parte nemernica si trebuie iar sa ne gandim la o noua solutie.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...