joi, 19 mai 2011

Fără scăpare



Cum bănuiam, mizeria de la Iaşi dovedeşte practic privatizarea DNA, SRI şi a altor instituţii ale statului, care sunt puse acum în slujba unor grupuri de interese economice. Pe scurt: Simirad are angajat pe post de consilier  un fost general STS, Gheorghe Corjăuţanu, care este şi director interimar al Aeroportului Iaşi. Aeroport care trebuie modernizat cu vreo 200 de milioane de euro. Iar majoritatea din CJ Iaşi, uselistă, tocmai l-a uşuit pe dom' gheneral de pe grămada de bani, adică l-a lăsat  cu ochii în soare pe Simirad.


Ca atare, băieţii cu ochi albaştri l-au capacitat pe ăla de la DNA, să le-o tragă celor doi vicepreşedinţi. Rămâne de răspuns la două întrebări: camerele au fost montate de SRI, la cererea DNA, dar ilegal, sau, şi mai grav, au fost montate de altcineva(că şi STS ul are oameni de "specialitate"), SRI a aflat, şi, ca să nu-şi piardă monopolul în domeniu, i-a dat în gât pe "instalatori", dar a dat şi DNA un avertisment?


Oricum va fi fiind, totul este absolut mizarebil, şi ne arată că, practic, nu mai avem nicio scăpare...


PS: mizeria pe care i-o face DNA lui Victor Ciutacu e din aceeaşi serie lungă de abuzuri ale instituţiei, care s-a transformat în poliţie politică, aflată în slujba Pulimii Sale şi a servitorilor săi. Să-i spună cineva lui Danel că n-are imunitate, chiar dacă lui i se pare că americanii îl ţin la sânul lor. Aşa l-au ţinut şi pe Bin Laden, cât au avut nevoie de el, la fel şi pe Noriega. Şi el nu e Bin Laden, în războiul afganilor cu sovieticii...E doar un tiriplici penibil. 

5 comentarii:

Karakas spunea...

Microfoniada asta are probabil si rolul de a ii speria pe toti de la anumite nivele sa semneze portocaliu. Altfel, eu sunt pentru actiuni anti-coruptie, mai ales ca in Romania banii europeni si cei publici sunt priviti ca sursa de imbogatire, si se fac cele mai incredibile scheme ca sa poata baga mina cei cu putere.

Doar ca asa cum spui, toata ciorba asta cu galuste SRI, DNA, STS nu are gust bun.

Karakas spunea...

Pai daca Ciutacu n-a raportat la timp despre umbrele rusilor ce treceau agale pe culoar? El nu stie ca legea aia cu strainii nu s-a abrogat inca? Nu-i suficient de portocaliu daca nu s-a adresat Servciilor Patriei la vreme. Deci, e suspect si trebuie urmarit. DNA, ciort tebia vozmi!

Karakas spunea...

off topic, dar cred ca merita semnalata lupta pentru putere in Bucuresti ce o duce PDL acum prin virfurile de lance Basescu si amfora Udrea. Evident, asta trebuie finalizat inainte de alegeri, ca sa le poata fi mai usor sa controleze capitala.

La scara mai mare, se cupleaza cu un alt proiect "obsesie" al PDL: "reforma" in administratia teritoriala a tarii, si anume re-impartirea judetelor, pentru ca, spune Basescu, "nu poate fi stimulată dezvoltarea, din cauză că se iau decizii pe suprafeţe mult prea mici"

Argumentul sau pare valid:

"Avem decizii pe suprafeţe mult prea mici, judeţele, şi avem decizii extrem de greu de negociat. Un judeţ vrea drum de la sud la nord, alt judeţ vrea de la est la vest, pentru că acolo, pe Valea Trotuşului, sunt primarii lor"

Dar argumentul are fisuri: acest lucru se va intimpla si daca se reorganizeaza teritorial Romania. Intr-un stat democratic, descentralizat, intotdeauna vor fi aceste interese divergente. Ori Basescu viseaza de fapt la centralizare, la proiecte care pot fi dirijate de el de la Bucuresti prin interpusii sai directi din centru sau locali. Evident, il deranjeaza ca unele judete nu sunt conduse de PDL. Cred ca asta e miza finala, nu grija sa pentru dezvoltare. Pentru ca daca il interesa dezvoltarea de cind s-a instalat pe tronul tarii, Romania nu mai scadea la PIB, iar calitatea vietii cetatenilor era mai buna.

http://www.mediafax.ro/social/basescu-romania-trebuie-reorganizata-administrativ-avem-decizii-pe-suprafete-mult-prea-mici-8274153/

Karakas spunea...

Declaratia lui Basescu despre "biciul lui Dumnezeu" in mainile FMI m-a facut sa zimbesc, desi conjunctura e neplacuta. Deci, spune Basescu, s-a acreditat ideea că FMI este "biciul lui Dumnezeu peste Guvernul României şi peste Parlament", şeful statului dând asigurări că "nu este aşa".

Sigur, "biciul lui Dumnezeu" este cu siguranta "peste" poporul roman, si nu peste Guvern si Parlament. Dar faptul ca Presedintele ne asigura ca programul cu biciul este 100% "made in Boc's country" , mai exact tara unde biciul e instrument de lucru, este si mai tulburator. Pentru ca nu este adevarat. Programul finantat de FMI este facut de Guvern cu ajutorul FMI. In timpul negocierilor cu Givernul, FMI poate sa spuna clar ca nu finanteaza atita timp cit nu ii place o masura a Guvernului. Basescu te minte in fata!

La fel de curios este ca, desi Boc este Seful Guvernului, el vine "peste" Boc si transmite un mesaj care ar trebui sa fie al Guvernului, nu al Presedentiei. Sau crede el ca are rating mai bun la popularitate decit Boc?

http://www.mediafax.ro/economic/basescu-fmi-nu-este-biciul-lui-dumnezeu-peste-guvernul-romaniei-si-peste-parlament-8274037

Anonim spunea...

Amatori..

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...