marți, 3 mai 2011

Cât de tâmpit să fii?



Întrebarea asta o să ne obsedeze multă vreme de acum înainte. Avem cea mai de căcat guvernare cu putinţă, crème de la crème a unui popor de căcat, care şi-a pierdut orice urmă de demnitate şi de bun-simţ. Un exemplu îl reprezintă declaraţia lui băsescu, după anunţul instalării unor elemente ale scutului anti-rachetă în România, la Deveselu: "Romania ajunge la cel mai inalt nivel de securitate din istoria sa, securitate care e garantata acum pe termen lung". 

Deschid o paranteză. Întâmplarea face să cunosc baza aia militară. Era operaţională, avea piloţi extraordinari. Arăta extrem de îngrijit şi de modern, pentru o Românie care era încă preponderent rurală, în 1971. Când am fost acolo, oamenii erau marcaţi de pierderea unor colegi. Sonda meteo, cel mai banal zbor cu putinţă: decolezi, urci la plafon, te duci în raionul de aplicaţie, dictezi condiţiile din zonă, te întorci şi aterizezi. MIG 21 vine cu viteză foarte mare la aterizare, şi orice sincopă a motorului e echivalentă cu "Te-am zărit printre morminte!" Ceva de genul ăsta se întâmplase. Şi deşi primiseră ordion să se catapulteze, cei doi au încercat să aducă avionul acasă. Nu au mai apucat.


Cu toate astea piloţii îşi făceau treaba cu stoicism. Ştiau foarte bine limitele avionului. Visau şi ei la avioane mai bune. Cinstit, nici în ziua de azi n-am înţeles ce tip de om e ăla de se îndeasă cu limba de pantofi într-o cabină minusculă, plină de ceasuri şi întrerupătoare, puse peste tot cu furca(ruşii au ORICE talent ingineresc vreţi voi, doar că n-au auzit de o chestie căreia îi zice ergonomie!), călare pe  o ţeavă, în care este un motor nărăvaş, de care sunt lipite nişte aripi scurte, care pierd repede portanţă,  şi care numai Dumnezeu ştie cum ajunge la 2 Mach!


Dacă vreţi să trăiţi cele mai nasoale momente ale vieţii voastre, încercaţi doar să vă strecuraţi în cabină, atât! Nu mai pomenesc de momentul în care porneşte motorul! Iar flăcăii ăia trebuie să mai şi navigheze, să ochească(radarul era, în anii 70, la început, mai mult decor pe MIG 21!), şi să-şi păzească fundul!


Revenim. Deci suntem la cel mai înalt nivel de securitate, cu fieroteniile americanilor în bătătură. Dar cine ne atacă, fraţilor? Extratereştrii? Vă reamintesc că la 11 septembrie 2001 americanii aveau şi scut anti-rachetă, şi portavioane, şi submarine nucleare, şi bombardiere invizibile, fapt care i-a impresionat până la lacrimi pe demenţii care au intrat cu avionu' în turnurile WTC.


În lume cresc preţurile alimentelor şi combustibililor, criza datoriilor publice e abia la început, austeritatea naşte nemulţumire socială, care se poate transforma oricând în explozii sociale, schimbările climaterice fac pagube de sute de miliarde de dolari anual, avem probleme cu demografia şi fluxurile migratoare. Cum ne ajută rachetele de la Deveselu să gestionăm ACESTE riscuri de securitate?


Sau, dacă ne gândim la proasta guvernare a ţării, cum o rezolvă rachetele americanilor? Îi legăm pe băsescu, pe boc, pe udrea şi compania de ele, şi-i trimitem plocon Unchiului Sam? Da, ar fi o soluţie, dar nu-s operaţionale decât din 2015! Până atunci ce facem?


PS: Isărescu, marele profesionist, guru de la BNR, iar a dat-o cu oiştea inflaţiei în gard! Pentru al cincilea an consecutiv! La mai mare! Maestre, îşi vând un pont: scoate dracului cartofu' din coşul zilnic, şi ai rezolvat-o!


PPS: pe ruşi îi doare undeva de scutul americanilor. Chiar şi cu reducerile prevăzute de noul tratat START, tot le rămân suficiente arme, cât să distrugă lumea. Nimeni nu va avea inconştienţa să îi pună cu spatele la zid, să-i oblige să se apere la "rupere". Şi ca să fie siguri, fac foarte mobile unităţile lor de rachete strategice. Dar ca să ne-o tragă nouă, au să facă un pic de caterincă, şi-au să ne dea cu preţul gazului peste bot!

Am mai spus asta: tot ce au făcut  SUA a fost să coboare pragul nuclear şi să creeze noi situaţii periculoase, ca în perioada Războiului Rece. Baza de la Deveselu este deja în tabelul ruşilor de ţinte prioritare. Ceea ce ridică la cel mai înalt nivel securitatea României! 

Cât despre boii ăia de la Deveselu, care se bucură că "vin americanii", poate întreabă ce putere are radarul ăla şi cam ce şanse au să se îmbolnăvească de cancer...

5 comentarii:

Anonim spunea...

Domnule, esti simpatic! Te citesc cu placere!

Pacat de situatie..ca in tara asta toate-s anapoda

ce bine ar fi daca s-ar ridica romanii care mai sunt normali ca sa faca ceva..

Fluieratorul spunea...

O intrebare: am visat eu noaptea, sau acum citeva saptamini a existat o discutie de securitate zonala in care Nato se gindea sa se faca partener cu Rusia in asigurarea securitatii partii asteia din lume?

Si daca n-am visat, in ce directie sint scuturile alea orientate? Poate ca nu mai vine ploaia de la rusi, ci de la Ahmadinejad...

Altfel, fetele de la Deveselu (pe cind Detristu!?) il asteapta pe GI Joe cu bratele deschise... Vasilicii, Gigeii si Doreii sint liberi la program, pot sa plece la capsuni...

chien spunea...

Cum cine ne ataca? Da' repede ati mai uitat ca suntem in plin razboi contra terorii! Sau v-au lasat rece avertismentele lui Aligica despre Partida Rusa? Ia mai cititi!
http://inliniedreapta.net/adevaratii-sponsori-ai-terorii-papusarii-de-la-moscova-wiliam-f-jasper/
http://inliniedreapta.net/adevaratii-sponsori-ai-terorii-ura-jihadista-impotriva-americii-william-f-jasper/

cristi spunea...

Chestiile alea sunt inutile împotriva rachetelor ruseşti, iar ameninţarea iraniană e o glumă proastă. Chiar şi dacă vor dezvolta arme nucleare, iranienii nu le vor folosi. Or fi unii din ei sinucigaşi, dar nu toţi şi mai ales nu liderii - nici măcar Ahmadinejad sau ayatolahii ăia. Nu vor ataca nici măcar Israelul altfel decât cu vorbe.
Interesantă şi următoarea comparaţie: SUA are cheltuieli militare de 687 mld. dolari pe an (4,7% din PIB) şi trei războaie în desfăşurare pe care le-au început ei. Iranul are cheltuieli militare de aproximativ 7 mld. dolari (1,8% PIB) şi n-a atacat nici o altă ţară în timpurile moderne. Dar iranienii sunt agresorii turbaţi, fiindcă Ahmadinejad - care nici măcar nu comandă armata - a atacat Israelul verbal! A, şi pentru că mai scandează unii iranieni "moarte Americii". Expresia poate fi tradusă şi ca "jos cu America", dar presa occidentală preferă prima versiune.
Am o problemă cu ultimul paragraf. Nu există nici o dovadă ştiinţifică serioasă că microundele ar avea orice alt efect decât cel termic asupra organismelor vii. Atât cuptoarele cu microunde cât şi telefoanele mobile sunt folosite de destul de mult timp, şi e clar că nu au astfel de efecte. Asta confirmă de fapt ce se ştia deja de la începutul sec. 20 despre interacţiunea materiei cu undele electromagnetice. Doar faptul că aceste unde pot fi (corect) numite şi radiaţii a făcut să fie cumva asociate cu efectul mutagen şi cumulativ al radiaţiilor ionizante. Afirmaţia "radarul emite radiaţii" este corectă ştiinţific, dar în vorbirea curentă "radiaţie" înseamnă ceva nasol rău - de la Cernobîl sau Fukushima. Ce scoate radarul ăla poate cauza alte necazuri, dar asta e altă poveste.

Anonim spunea...

A mai fost discutia asta:

http://www.jurnalul.ro/special/special/rachetele-cancerului-au-ajuns-in-romania-print-36550.html

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...