miercuri, 25 mai 2011

Boicot şi dureri în cur




traian băsescu refuză să participe la un summit al ţărilor din Europa Centrală şi de Est, la care participă şi Barack Obama, pentru că gazdele poloneze, la insistenţa părţii americane, au invitat şi Kosovo. El crede că aşa face un bine Serbiei, şi României. Eu cred că face o mare tâmpenie. Dacă avea ceva de spus despre Kosovo, avea ocazia să i-o spună direct lui Obama.

Dar nu, capra râioasă ţine coada sus! Reuniunea aia de la Varşovia nu era dedicată Kosovo. Americanii încearcă să-şi vândă "marfa". Chiar dacă a fost recunoscut de mulţi, Kosovo este un stat practic izolat şi nefrecventabil. Sunt prea multe amănunte sinistre despre naşterea lui şi despre trecutul unor lideri, încât să rişte cineva să se afişeze cu Kosovo la braţ. Probabil că o firmă de PR americană a aruncat cu bani în stânga şi în dreapta, pentru a "cumpăra" această invitaţie. Care oricum nu o să scoată Priştina din izolare.

Tema summitului era, ce ironie! folosirea experienţei ţărilor foste socialiste pentru construirea democraţiei în nordul Africii. E drept că traian băsescu nu are nimic de spus pe tema asta. El poate fi util la capitolul "cum să distrugem o democraţie?" Aşa mai merge, neparticiparea se justifică!


Gibonii portocalii de pe net s-au repezit deja să-l pupe în cur pe Iubitul Consducător şi Mare Machitor. S-ar putea să-i usture iute în cur gestul idolului lor. Drept este că ne poate ustura şi pe noi. Dar ce mai contează?   

5 comentarii:

Arogantu' spunea...

Pe oranjgutani ii va ustura botul, pe noi TOTUL !

Fluieratorul spunea...

Inteleg ca nici Serbia, nici Slovacia nu participa, din aceleasi motive.

Deci polonezii au invitat Kosovo, pentru va Polonia recunoaste Kosovo. Asta inseamna ca toti ceilalti participanti care se duc acolo recunosc implicit Kosovo, sau se duc pentru ca ii intereseaza discutia pentru care s-au adunat?

Eu daca am relatii profesionale de interese comune cu prietenul unui mormon, de exemplu facem impreuna un proiect, inseamna ca sint de acord implicit cu poligamia mormonului, sau ca amindoi, eu si prietenul, am ales solutia care ne rezolva mai bine problema profesionala?

Ca n-am inteles...

Anonim spunea...

Mergem in continuare pe linia distrugerii relatiilor externe.
Da, puteam spune acolo ca nu recunoastem Kosovo si ca nu prea intelegem ce cauta acolo dar de dragul celorlalte state am decis sa discutam chestiunile care ne leaga si sa lasam deoparte chestiunile care ne dezbina.

PS: Probabil Iliescu era mai potrivit pt. a vorbi pe tema respectivei intalniri :)

Anonim spunea...

Si daca participa Machi la sezatoare ,ce mare draq castigam ?Ca 0ricum nu-l baga nime' in ...zeama !Poate doar Sarko sa-i mai dea un flit in bot ,si-un sut in cur .Asa facem si economie la Adm. Prezidentiala si deci la bugetul tarii ! p.s. atunci cand esti prost mai bine stai acasa ,si nu te-aude altcineva spunand prostii ,si facand rau altora !!!

vgeorgicas spunea...

Experienta rasaritului in democratia africana !!!
Hai, ca-i de ris si cu c...l.
Cretinii naibi, chiar nu au nici un fel de bun simt ?
De aici au avut ce fura. Acumulari de zeci de ani. De acolo au de luat petrol si resurse naturale.
Sa mai taca din gura si sa le fie rusine. Mama lor de tilhari.
In dimineata asta nu prea stau bine cu buna dispozitie...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...