luni, 28 martie 2011

Un comisar NKVD la curtea Pulimii Sale



O lichea mai mare decât ăia din cohortele de linge-blide care au trecut pe la Ambasada SUA să-şi depună "icrele" este Cristian Preda. Cei mai mulţi dintre ăia sunt nişte neica-nimeni, săraci cu duhul,  şi nuli în politică. Cristian Preda, nu. El este dovada că ştiinţa fără conştiinţă, în cazul lui rectitudine morală şi demnitate, este infernul.


Nu-l cred atât de bou să nu înţeleagă că ceea ce a apărut până azi din telegramele WikiLeaks este produsul unei selecţii făcute la Cotroceni, menită să-l spele pe Pulimea Sa, de la care a supt şi el înţelepciune, un post de consilier prezidenţial şi unul de deputat european. Cu avantajele de rigoare, cu tot. Măcar n-a prestat degeaba, ca boii ăia care s-au înghesuit la uşa ambasadei!


Declaraţiile lui Preda de azi sunt de un primitivism înfiorător. Omul ăsta nu mai are nicio ruşine.  Dacă un politruc portocaliu îşi poate permite astfel de "analize", un om care a fost decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, nu! Acum înţelegeţi de ce avem printre tineri atâţia politicieni şi analişti de doi bani?  Pentru că sunt produsul unora ca Preda!


"La modul general, cei care erau stiuti de pro-americani sunt si in aceste analize pro-americani. Cei care sunt stiuti ca fiind mai degraba de obedienta moscovita sunt recunoscuti ca atare in analizele americane."  Deci bârfele unor tâmpiţi şi manipulările Cotrocenilor, vândute presei de la Bucueşti şi compilate de un  student american în vacanţă ţin loc de adevăr? Lumea, la Bucureşti, se împarte în pro-americani, buni prin definiţie, şi pro-ruşi, răi prin definiţie? Dar pro-europenii? Sunt şi ei pro-ruşi, că doar suntem pe acelaşi continent? Dar or fi şi pro-chinezi pe aici. Pe ei în ce oală îi băgăm? Şi ce să facem: să mergem toţi încolonaţi, să jurăm credinţă Washingtonului şi ură veşnică Moscovei? Aşa funcţionează lucrurile în secolul 21?


Un om bănuit a fi sofisticat în gândire dovedeşte un maniheism demn de un comisar NKVD! Şi atunci, cine-i bun, şi cine-i rău în ţara asta? Sau nu mai contează? Am spus, şi mă repet: halul în care arătăm acum, ca naţiune, este consecinţa mizeriei morale şi lipsei de demnitate a elitelor sale intelectuale. Până când nu vom avea alte elite, cu demnitate şi rectitudine morală, naţiunea asta nu se va schimba. Pentru că ÎNTOTDEAUNA peştele de la cap se împute! 

3 comentarii:

Karakas spunea...

Omului cred ca i s-a desfasurat si incilcit ghemul din cap. Gindeste ca un fanatic sau lunatic.

"Geoana s-a dus la Moscova cu avionul, nu la Bruxelles. "

Numai un timpit poate sa faca o asemenea afirmatie, ca sa traga concluzia ca in USL sunt "sovietici".

Vai de ea de tara, condusa de niste dementi!

Fluieratorul spunea...

Wow! Citii si eu ce-a zis omul, si cred ca i se potriveste afurisisimul ala cu "sa vezi paiul din ochii vecinului prin prisma birnei din ochiul tau", si nici pe ala sa nu-l vezi bine... Se face ca nu vede si interesele de la est ale propriei culori politice.

cristi spunea...

Poate că următorii analişti şi politicieni vor fi formaţi de Daniel Barbu sau Cătălin Zamfir şi echipa lui de la ICCV. Cred că era nevoie de o clarificare din asta în lumea academică "umanistă" din România. Băsismul unora ca Preda îi compromite şi permite altora să iasă în faţă, că până acum când ziceai "intelectual" parcă vedeai gaşca aia scârboasă cu Pleşu în centru. Preda, Cotoi, Macovei - cine mai dă doi bani pe ei?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...