"Atacul asupra lui R.S. Roy, directorul adjunct al firmei Graphite India Limited, a avut loc imediat dupa ce oficialul semnase deciziile de disponibilizare pentru circa 12 angajati. Muncitorii furiosi au oprit masina lui Roy si l-au atacat, dupa care i-au dat foc managerului si masinii sale, a declarat un oficial din politia locala, Ajay Kumar Sarangi. Roy a murit in drum spre spital. Politia a arestat doua persoane si a format o echipa speciala pentru prinderea celorlalti muncitori care au participat la atac.
Sarangi a afirmat ca atacul de joi a intervenit in contextul in care, de mai bine de un an de zile, la otelaria respectiva au loc proteste. Compania suspendase intial 54 de angajati, iar 12 dintre acestia au fost concediati joi.
Atacul de joi nu este singurul de acest fel produs in India. In septembrie 2009, muncitorii au omorat in bataie un vicepresedinte din Departamentul de Resurse Umane, dupa ce acesta disponibilizase 42 de angajati ai unei companii auto din sudul Indiei. In 2008, managerul indian al companiei italiene Graziano Transmissioni a fost ucis de catre angajatii furiosi ca fusesera concediati. CNN precizeaza ca, in ciuda cresterilor economice din ultimii ani, firmele din India se confrunta deseori cu probleme majore in ceea ce priveste piata muncii, asta din cauza legislatiei arhaice, cat si a politicii privind angajarile si concedierile."
Ştiu şi eu? Poate patronii români, citind astea, se vor mai gândi dacă modificările alea aduse Codului Muncii îi coafează. Dar nu! Ei nu au creier, au doar cont în bancă! Şi comportament de stăpâni de sclavi. Ca şi patronii indieni, reputaţi pentru profunda durere în cur pe care o simt când e vorba de angajaţii lor. Uite că există tratamente pentru astfel de dureri. Radical, dar tratament...
Un comentariu:
Patronii romani de firmulitze, epigonii care i-au mostenit pe expatii ex-sefi pe la marile corporatii (de multe ori, ca niste vajnici arendasi, muuult mai naspa decit originalii), sefii de personal (ca "HR managers" nu se potriveste ca nume pentru misitioa de doi lei pe care o fac)... Vine o zi pentru toti si pentru toate.
Trimiteți un comentariu