vineri, 4 martie 2011

Strada Atena, nr.5
Cum a scos capul ghiocelul, a scos cupa şi excavatorul. O fi vreo minune! Om ieşi din criză, şi boc are dreptate! Glumesc! Doar că, ocupaţi să ne certăm pe tema "Hala Matache", uităm crimele în serie din cartierele de lux ale Bucureştilor, în zona străzilor cu nume de capitale, unde, discret şi fără scandal, clădiri valoroase, şi frumoase, dispar, şi locul lor este luat de oribilităţi paralepipedice, cu pereţi de sticlă, de o banalitate care te face să-ţi vină să-ţi pui juvăţul de gât.


Un exemplu: pe strada Atena, la numărul 5, o casă trage să moară. La doar o casă de ea, la intersecţia străzii Atena cu Aleea Alexandru, pe locul casei în care a locuit Pacepa, se ridică un soi de cutie de pantofi. Sediu de firmă, cică. Pun pariu că şi pe locul casei de la numărul 5 se va ridica tot o oribilitate de genul ăsta. Pe o stradă aproape paralelă cu Atena, Venezuela,  s-au construit alte două cutii din astea de pantofi, în locul unor clădiri vechi. Uşor, uşor, cartierul ăla dispare, iar casele care rămân sunt tot mai stinghere, şi mai "anacronice". 


Sigur, aici nu vom afla de protestele nimănui. E piaţa, care-şi face numărul, nu-i aşa? Când e de câştigat notorietate, e bună păduchelniţa din jurul Halei Matache. În rest, ciocul mic...Niciun comentariu: