miercuri, 2 martie 2011

De la particular la general



Un echipaj de poliţie, întâmplător cu benzină în rezervor, îi vede pe nişte unii, mai închişi la culoare, în exerciţiul funcţiunii, adică la furat. Şi a plecat după ei. Ăia erau cinci, poliţiştii, doi. Poliţiştii au chemat ajutoare prin radio. Au primit fix o laie!


Evident, au folosit armamentul din dotare. Aici e cam belea: dacă au avut în dotare "Carpaţi", e de mirare că doar un hoţ a încasat un glonţ în ceafă. La cât au tras poliţiştii în poligon, şi la cât de precisă e arma, poate era mai bine să folosească o praştie, cu bile de cauciuc! Evident, în afară de cel nimerit, ceilalţi patru au fost pierduţi în peisaj! Era ca şi când ai fi alergat după doi iepuri!


Acum, la tocşoaie, toată lumea se dă rotundă: poliţiştii au abuzat de armament! Ce abuz, nebunilor? Într-o ţară normală, primul venea în ajutor un elicopter de supraveghere, cu toate camerele de luat vederi posibile, care funcţionează ca un soi de punct de comandă tactic. El dă informaţiile necesare celor care, la sol, coordonează misiunea. Aşa, ce dracu să vezi, dacă ăia au luat-o prin curţi şi prin boschete? 


Trecem! Ăl împuşcat e transportat la Floreasca, unde s-a mutat toată ţigănia din Afumaţi. Urlete, ţipete, pirande cu fustele în cap, şi, evident, poliţişti şi jandarmi depăşiţi de evenimente. Care încearcă să facă ordine cu duhul blândeţii. Nu, cu ăştia se face ordine DOAR cu parul. Pentru că ţiganii nu ştiu decât de par. Punct! Regret că trebuie să scriu aşa ceva, nu-mi place ideea de a rezolva lucrurile cu parul. Dar nici ipocrit nu pot fi: te porţi civilizat cu acela care merită. Nu înţelege lucruri elementare, atunci schimbi foaia. 


Idiotul ăla de Ciuvică bate câmpii, cum că dacă poliţiştii trag, atunci şi hoţii se vor înarma şi vor trage. Ce vorbeşti, Frantz?  Ca să nu se înarmeze hoţii, trebuie să-i dezarmăm pe poliţişti? A trecut şi ăsta pe etno-botanice?!


Din păcate, zonele locuite de ţigani sunt adevărate zone de non-drept. Unde legea nu are nicio valoare, iar statul român nu mai există. Nu ştiu ce dobitoc a permis, la Sibiu, oficializarea staborului, cu ţigani îmbrăcaţi în togă, precum judecătorii. Statul Rrom se desparte uşor de Statul Român, după modelul maghiar. Doar că dacă maghiarii le au cu educaţia, indiferent de limbă, şi respectă valorile civilizaţiei ăsteia, ţiganii nu. Şi avem o mare problemă, pe care n-o putem rezolva, problemă care foarte curând va deveni explozivă. 


Este şi rezultatul corupţiei generalizate din instituţiile statului român. Ţiganii au ferma convingere că orice poate fi cumpărat, dacă plăteşti cât trebuie, şi cui trebuie. Aşa şi-a cumpărat Bercea Mondial naşi sus-puşi, din politică şi justiţie, pentru puradeii lui cu nume fistichii. Aşa scapă ţiganii bogaţi de lege. Aşa pot să-şi exploateze liniştiţi semenii, să facă trafic de copii, de prostituate, de droguri, de arme, de bunuri furate. De asta alţi ţigani se oferă să facă puşcărie în locul unora ca Bercea.


România a ajuns unde este acum şi pentru că, în imbecilitatea lor, locuitorii mioritici au aplicat peste tot şi fără discernământ legile pieţei libere. Nu doar ţiganii cred că pot obţine orice, plătind cât şi cui trebuie. De aici şi toleranţa inimaginabilă, în lumea civilizată, faţă de corupţi şi de corupţie. La câte se află, acum, despre corupţia pedeleilor, ar fi trebuit ca ăia să nu mai poată ieşi pe stradă. Ei bine, nu! Blejnar, spre pildă, indicat şi azi drept destinaţia ultimă a banilor daţi şpagă de un italian cu afaceri în industria tutunului, îşi dă în judecată acuzatorii, pentru calomnie! Tupeu la greu! 


Aşadar, ce facem? Continuăm tot aşa, sau schimbăm ceva, măcar în ultimul ceas?   

3 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Nu stiu ce facem, ca tiganul impuscat in cap chiar a murit. Nu stiu ce sa zic, am tras cu pistolul la viata mea (am cochetat o vreme cu tirul sportiv), si nu pot sa-mi dau seama cum ajungi, de nu foarte departe, sa lovesti in cap tintind la picioare, oricit de proasta ar fi arma. Oricit de prost ar trage.

In sfirsit, nu stiu de la ce distanta s-a tras. Nu stiu daca s-a tras in aer la somatie. Nu stiu daca in situatia aia se justifica folosirea armei de catre politist in scop de aparare. Nu stiu ce s-a intimplat de fapt.

Glontele in cap ar trebui oferit cu generozitate in urmatoarele cazuri: omor, viol, hartuire de copii si pedofilie, si tradare, "normala" sau inalta.

Cit despre tigani, ceva ar trebui facut, si afirm ca discriminarea pozitiva si pomenile primite de la stat (inclusiv case, la plecarea sasilor, prin satele transilvanene) nu sint solutia. Inainte de revolutie tiganii lucrau. La mestesuguri, la matura prin oras, la strins spanul si facut curat prin fabrici, la sere, la cimp, si aia care vroiau sa cistige o piine, o cistigau. Cunosc cazuri chiar multe.

Dar ce sa zic, inainte de revolutie si handicapatii care puteau munci puteau sa faca o piine, si unii ajungeau chiar la performante neobisnuite (s-a discutat recent cazul Vasile Adamescu, si la Antena 3, si pe tite-ul Liternet), si nu-si erau povara nici lor insile, nici celor din jur, nici statului.

Statul si poporul roman de astazi dau dovada de o prostie si o lopsa de pricepere greu de imaginat in urma cu 20 de ani. Nu sint politicienii singurii vinovati.

Oricit as fi de acord teoretic cu ideea ca ne purtam civilizat numai cu aceia care merita, nu am putut niciodata s-o aplic. Eu m-am purtat civilizat cu toata lumea pentru ca asa sint eu, nu ma cobor la cum sint altii. Cum altfel as demonstra ceea ce consider ca este corect daca eu n-as fi consecvent?

Carmen spunea...

Fluieratorul spunea:
"Statul si poporul roman de astazi dau dovada de o prostie si o lopsa de pricepere greu de imaginat in urma cu 20 de ani."
Eu cred ca lucrurile stau mult mai grav de atat.
Statul si poporul roman se caracterizeaza astazi prin lipsa de viziune si prin absenta (macar a) unui proiect pozitiv comun.
De aceea, peste cateva decenii este posibil sa ne trezim supusii vreunui Presedinte-bulibasa si sa locuim in Rrromania.
Priviti cu atentie in jurul D-vs., la proliferarea sub-culturii maneliste, la incurajarea tendintelor de emigrare ale celor cu studii superioare, la sprijinirea parasirii scolii de catre tineri pentru a-si lua un job, etc.
Tara te vrea prost si slab educat.
De ce oare?

In aceasta tara, in aceste vremuri, proiecte pozitive pot fi gandite si puse in practica exclusiv la nivel individual.
Nu exista solidaritate, oricat am spera.

Anonim spunea...

Situatia este destul de simpla in ...complexitatea iei .De fapt totul tine de SISTEM .De felul cum privesti omul ,pe cetateanul natiei tale .Si cum il tratezi :cu respect sau ca pe-o vita .
O spun sincer >mi-e tare dor de socialism ,de sistemul in care toti care voiau sa munceasca -pt. ca dintr-o munca cinstita poti si trai demn -o puteau face ,chiar si tiganii iereau muuult mai integrati in societate decat azi ,dupa 21 ani de democraceala .
Si cum acel sistem ii dez-migratorise ,si le dadure case -la blocuri -locuri de munca ,bolentine de identita' ,puradei la scoli ,gradinite si liceuri&facultati ,de fapt cam TOT ce azi ,statele asa-zis civilizationiste nu aproba pozitiv ,multumindu-se sa-i trimita la ...origini ,la tara muma ,spalandu-se pe maini ca ..ala din Biblie de toata problematica !

Curat democraceala ,si lasa ca le prinde bine la hoti si niste gloante-n tartacuti ,endeferent de etnie !

Orisicat ,se vad rezultatele "reformei' din administratie >sunt de 'jde mii de ori mai multi infractori pe strazi decat horgane de drept !!!

singura solutie >fiecare-si face dreptate si se apara cum poate !

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...